Google+ To Φανάρι : Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα! Γι' αυτό υπάρχουν τα συρματοπλέγματα...

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα! Γι' αυτό υπάρχουν τα συρματοπλέγματα...

Συμπληρώνονται σήμερα 34 χρόνια απο την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη πατρίδα μας. Η ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’ όπως αυτοαποκαλείται το ψευδοκράτος, εγκαθιδρύθηκε στις...
15 Νοεμβρίου 1983 από το Ντενκτάς χωρίς όμως να έχει αναγνωριστεί διεθνώς απο κανένα κράτος πλην της Τουρκίας . Η αυθαίρετη αυτή ανακήρυξη ανεξαρτησίας, μιας  περιοχής που κατέχετε στρατιωτικά από μία άλλη χώρα, δεν έγινε δεκτή ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία καταδίκασαν την ενέργεια αυτή με τα Ψηφίσματα 541/1983 και  550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη θεωρούν  νομικά άκυρη. Η παράνομη αυτή κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να υπονόμευσει  τις όποιες προσπάθειες λύσης του κυπριακού , 9 μόλις χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Δυστυχώς  ο λαός της Κύπρου ,τη μέρα αυτή, αντί να πραγματοποιεί  πορείες και εκδηλώσεις καταδίκης , γίνεται υποχείριος κομματικών διαταγών και συμφερόντων που έχουν ως αποτέλεσμα το διασπασμό του κυπριακού λαού στο τραγικό αυτό γεγονός.
Σήμερα 43 χρόνια μετά την παράνομη εισβολή και κατοχή του βόρειου μέρους της πατρίδας μας καλούμε τον λαό της Κύπρου να εργαστεί ενωμένα για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής  λύσης η οποία να επανενώνει την πατρίδα μας, να εξαλείφει τον διαχωρισμό του νησιού και όχι να τον νομιμοποιεί. Με το βλέμμα μας στραμμένο προς τις  διαπραγματεύσεις για το κυπριακό , καταθέτουμε την ανησυχία μας  για την τροπή που έχουν πάρει αυτές καθώς όλα δείχνουν πως, δυστυχώς , οδηγούμαστε σε μη βιώσιμη λύση και αυτή τη φορά το όνομα της είναι διζωνική κοινοτική ομοσπονδία , η οποία αποτελεί ,ουσιαστικά , ένα νέο σχέδιο Ανάν.
Εν κατακλείδι , είναι η ώρα να προβληματιστούμε σαν λαός καθώς πλέον το κυπριακό  έχει μπει στην τελική ευθεία και αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι πως αντιμετωπίσουμε συλλογικά το ενδεχόμενο  μιας φτιαχτής και οδυνηρής  λύση του κυπριακού προβλήματος .Ως νέα γενιά που θέλουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη και ευημερούσα πατρίδα προβληματιζόμαστε για το μέλλον  μας.
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ!!!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!!
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου