Google+ To Φανάρι : Αποκλειστικό: Σε ποιών τις τσέπες πάνε τα 2,4 δισ. δολάρια για τα F16

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αποκλειστικό: Σε ποιών τις τσέπες πάνε τα 2,4 δισ. δολάρια για τα F16

Εμείς βλέπουμε τα πρόσωπα των πολιτικών και ακούμε τις δηλώσεις και αντιπαραθέσεις τους. Πίσω όμως από αυτούς, βρίσκεται το "βαθύ κράτος", που δεν είναι άλλο από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα διάφορα funds. 
Αυτό που τους συνδέει με τους πολιτικούς, είναι το lobbying....
Έτσι όσοι αιφνιδιάστηκαν με το deal Ελλάδας - ΗΠΑ για τα F16, και τώρα ασκούν κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα πρέπει να ομολογήσουν ότι παίζουν ένα θέατρο χειρίστου είδους ή ότι είναι παντελώς άσχετοι από πολιτική. Όλα ήταν ήδη εκεί και προετοίμαζαν το έδαφος.

Το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα στις ΗΠΑ είναι το ισχυρότερο όλων των βιομηχανιών της χώρας, άρα παίζει και τον πλέον δυνατό ρόλο στο "βαθύ κράτος". Είναι αυτοί που, όχι μόνο ανεβάζουν κυβερνήσεις, αλλά ευθύνονται και για όλη την ως τώρα μιλιταριστική και επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, το κλασικό πλην όμως ξεχασμένο στο χρονοντούλαπο "Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών".

Όπως είπε ο Τραμπ στη χθεσινή ομιλία του (στο 1:56 του βίντεο), η συμφωνία θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Μια φράση που ήρθε καπάκι μετά τον κομπασμό του για την άνοδο του χρηματιστηρίου, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων, γιατί τα χρήματα αυτά δεν περισσεύουν σε μια χώρα που μαστίζεται από ανεργία και περικοπές μισθών και συντάξεων.


«Η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τους στόχους εθνικής ασφάλειας, βοηθώντας στην ενίσχυση της ασφάλειας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ, που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση να ενισχύσει την ικανότητα της ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ και να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο μέλλον, μειώνοντας την απειλή για τις ΗΠΑ και τη συμμαχία - Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τωρινές και μελλοντικές απειλές. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει την ικανότητά της για να αποτρέψει απειλές στην περιοχή, να ενισχύσει την άμυνά της και να εκτελέσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», επισημαίνει ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια.
Άρα το deal περιλαμβάνει και εμπλοκή της Ελλάδας στις επιθετικές ορέξεις του άξονα ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου, των χωρών που ευθύνονται για τη δημιουργία και άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τις βιαιότητες κατά του νόμιμου κράτους του Άσαντ, στο δήθεν όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας. Κατά συνέπεια, χρεώνονται και όλο το προσφυγικό ρεύμα προς τη χώρα μας!
Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin.

Η Lockheed Martin (NYSE: LMT) είναι μια παγκόσμια αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και προηγμένων τεχνολογιών με παγκόσμια συμφέροντα. Δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση της Lockheed Corporation με την Martin Marietta τον Μάρτιο του 1995. Έχει την έδρα της στη Bethesda, Maryland, στην περιοχή Washington, DC. Η Lockheed Martin απασχολεί 97.000 άτομα παγκοσμίως! Η Marillyn Hewson είναι ο σημερινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Το τέρας που λέγεται Lockheed Martin

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin.

Η Lockheed Martin (NYSE: LMT) είναι μια παγκόσμια αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής, άμυνας, ασφάλειας και προηγμένων τεχνολογιών με παγκόσμια συμφέροντα. Δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση της Lockheed Corporation με την Martin Marietta τον Μάρτιο του 1995. Έχει την έδρα της στη Bethesda, Maryland, στην περιοχή Washington, DC. Η Lockheed Martin απασχολεί 97.000 άτομα παγκοσμίως! Η Marillyn Hewson είναι ο σημερινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.



​Πίστεψαν αλήθεια οι αμερικάνοι ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα δημιουργήσει κι άλλες θέσεις εργασίας; Αμφιβάλλουμε. Το 2013, η σιδηρά κυρία Marillyn Hewson, ανακοίνωσε περικοπές μισθών σε όλους τους εργαζόμενους για τα επόμενα τουλάχιστον εννέα χρόνια -> βίντεο





Tι γράφουν Forbes και Fortune για την εν λόγω CEO:

​Από τότε που πήρε το τιμόνι στον μεγαλύτερο αμυντικό εργολάβο παγκοσμίως το 2013, η Marillyn Hewson συνέχισε να παράγει κέρδη ρεκόρ και βοήθησε να υπερδιπλασιαστεί η μετοχή της, φθάνοντας την στα 238 δολάρια τον Ιούνιο, από 191 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο έτος, ενώ τα έσοδα παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, στα 3,6 δισ. δολάρια. Ο λόγος μπορεί να είναι ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται το όραμα της Hewson. Το 2015 απέβαλε τις εμπορικές υπηρεσίες χαμηλότερων κερδών, αποκτώντας ταυτόχρονα το θρυλικό ελικόπτερο Sikorsky για $ 9 δισεκατομμύρια, μια τολμηρή κίνηση που φαινόταν να ευχαριστεί τη βιομηχανία. Η Hewson επεκτείνεται επίσης στις αγορές του εξωτερικού με πωλήσεις αεροσκαφών στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία, η οποία έχει γίνει αγοραστής καθώς και συνεργάτης κατασκευής. Και τον Μάρτιο η Hewson σκανδάλισε τον Τύπο τόσο με ένα υπερ-αεροσκάφος super laser όσο και με ένα αεροπλάνο "κοντά στην πραγματικότητα" που μπορεί να πετάξει τρεις φορές γρηγορότερα από το Concorde. Παρ 'όλα αυτά, σχεδόν το 80% των πωλήσεων παραμένουν συνδεδεμένες με το Πεντάγωνο.


Ενώ ο Πρόεδρος Trump έχει αποκαλέσει το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 του Lockheed ότι είναι πάρα πολύ ακριβό, ο Αρχιστράτηγος παραμένει ένας ανεκτίμητος -αν και άστατος- σύμμαχος της εταιρείας, που υπολογίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος πελάτης της. Ο αντισυμβαλλόμενος είναι επίσης πρώτος δικαιούχος της αύξησης του αμυντικού προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, καθώς και νέες διαπραγματεύσεις όπλων με εταιρείες όπως η Σαουδική Αραβία: Η τιμή του μετοχικού κεφαλαίου της Lockheed αυξήθηκε κατά 26% κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, χτυπώντας εύκολα το S & P, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% το 2016.

Ισχυρό λόμπιΣύμφωνα με το περιοδικό Politico, η Lockheed Martin έχει "ένα πολιτικό δίκτυο που είναι ήδη ο φθόνος των ανταγωνιστών της" και οι συμβάσεις της απολαμβάνουν ευρεία στήριξη στο αμερικανικό Κογκρέσο χάρη στο γεγονός ότι "έχει τελειοποιήσει τη στρατηγική της διάδοσης θέσεων εργασίας σε προγράμματα όπλων κράτη και περιφέρειες του Κογκρέσου".

Μέσω της επιτροπής πολιτικής δράσης (PAC), η εταιρεία παρέχει χαμηλά επίπεδα οικονομικής στήριξης σε υποψηφίους που υποστηρίζουν την εθνική άμυνα και συναφή επιχειρηματικά ζητήματα.

Η Επιτροπή Πολιτικής Δράσης των εργαζομένων του Lockheed Martin είναι μία από τις 50 μεγαλύτερες στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της FEC. Με συνεισφορές από 3.000 υπαλλήλους, δωρίζει 500.000 δολάρια ετησίως σε περίπου 260 υποψηφίους της Βουλής και της Γερουσίας. Για τον κύκλο εκλογών του 2004, η PAC της Lockheed συνέβαλε 350.279 δολάρια σε ομοσπονδιακούς υποψηφίους, με το 62% να πηγαίνει στους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με το Κέντρο για την Ευαισθητοποίηση της Πολιτικής. [πηγή]
Καταλάβατε τώρα γιατί ο Τραμπ είναι υπόχρεος σε μια τέτοια συνεργασία και γιατί πούλησε δημόσια μούρη για τις "νέες θέσεις εργασίας"; Έτσι του τον έδωσαν τον λόγο έτοιμο από την εταιρεία να πει!

Όσο για τον μισθό της κας Marillyn A. Hewson, που βγάζει κέρδη για την εταιρεία ενώ κάνει περικοπές στους εργαζόμενους της, η "Εκτελεστική Αποζημίωση" της ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LOCKHEED MARTIN CORP, ήταν συνολικά 19.422.118 δολάρια. Από το σύνολο, τα $ 1.634.231 εισπράχθηκαν ως μισθός, 8.159.848 δολάρια εισπράχτηκαν ως μπόνους, 0 δολάρια εισπράχθηκαν σε δικαιώματα προαιρέσεως, 9.228.211 δολάρια απονεμήθηκαν ως μετοχές και τα υπόλοιπα προήλθαν από άλλους τύπους αποζημίωσης. Αυτές οι πληροφορίες είναι σύμφωνα με τις δηλώσεις πληρεξουσίου που κατατέθηκαν για το οικονομικό έτος 2016.

Ποιος δεν ήξερε, ποιος δεν κατάλαβε;

Θα πρέπει να συναποφασίσουμε ότι οι πολιτικοί μας είναι είτε ηλίθιοι, είτε προδότες. Ο Αλέξης Τσίπρας όλως τυχαία βρίσκεται στη Λάρισα και όλος τυχαία αποφασίζεται να πετάξει με F16 που πάνω γράφει το όνομά του - όλα αυτά μόλις λίγα 24ωρα πριν φύγει για ΗΠΑ για να κλείσει το ντηλ με τους αμερικάνους.






Ποιος δεν κατάλαβε; Μόνο ένας ηλίθιος δεν θα μπορούσε να καταλάβει.
Ο Καμμένος όμως, που τώρα υπερασπίζεται το ντηλ, ήταν αυτός πέταξε ευθείς αμέσως στις ΗΠΑ για να "γνωρίσει" από κοντά το νέο επιτελείο του Τραμπ αμέσως μετά την εκλογή του. Δεν έχασε λεπτό. Κι ενώ οι "φοβερές αποκαλύψεις" του ΣΚΑΙ έκαναν λόγω για πιθανές διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και την στάση του ΔΝΤ, μάλλον ο Καμμένος κάτι άλλο διαπραγματεύτηκε στις ΗΠΑ. Ε, ψιτ, εκεί στο ΣΚΑΙ, ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και όχι Οικονομικών. Έτσι το λέμε... σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε...

Εν κατακλείδι, μην αγχώνεστε ότι τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου θα καταλήξουν στις τσέπες των αμερικανών εργαζομένων. Ούτε καν έτσι. Θα καταλήξουν κατευθείαν στα στομάχια των μετόχων της εταιρείας που είναι τα επενδυτικά ιδρύματα State Street CorporationCapital Group CompaniesVanguard groupBlackRock κι άλλα καλά παιδιά, στην τσεπούλα της κας Προέδρου ως bonus, και άντε να πάρουν και κάποιο μερτικό οι λομπίστες, είτε ανεξάρτητοι, είτε ανήκουν στο πολιτικό σύστημα.

​Με γειά μας!

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου