Google+ To Φανάρι : Αλβανοί πορτοφολάδες με «λεία» 3.500 € κάθε μέρα!

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Αλβανοί πορτοφολάδες με «λεία» 3.500 € κάθε μέρα!

Συμμορία 31 ατόμων (οι 27 Αλβανοί) είχε ρημάξει τους επιβάτες στα μέσα μεταφοράς
Στο στόχαστρό τους έβαζαν -συνήθως- τουρίστες, γι' αυτό έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση στα δρομολόγια του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Έμπαιναν στους συρμούς....
κατά ομάδες, δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό, περικύκλωναν τα θύματά τους και άρπαζαν πορτοφόλια ή κινητά. Ο... ελαφροχέρης που αφαιρούσε τα αντικείμενα από τις τσάντες και τις τσέπες των θυμάτων τα παρέδιδε στον συνεργό του. Με μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία, η λεία τους έφτανε στον τελικό παραλήπτη, που περίμενε στην αποβάθρα. Για να μην κινήσουν υποψίες, μάλιστα, ακολουθούσαν και ενδυματολογικό κώδικα που δεν παρέπεμπε σε κλέφτες.

Κάπως έτσι δρούσαν τα μέλη της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης, που την τελευταία δεκαετία διέπραξε περισσότερες από 4.000 κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες έκαναν καθημερινά τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας ποσό μεγαλύτερο των 3.500 ευρώ.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 31 μέλη της συμμορίας των πορτοφολάδων (27 Αλβανοί, ένας Βούλγαρος, ένας υπήκοος Μπανγκλαντές, μία Γεωργιανή και ένας Ελληνας, απότακτος αστυνομικός), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 18 άτομα, που αναζητούνται. Οι συλληφθέντες διέπρατταν καθημερινά κλοπές σε βάρος επιβατών του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια μοίραζαν τα χρήματα μεταξύ τους ή διέθεταν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τη δράση τους, «προσελάμβαναν» βοηθούς, στους οποίους έδιναν «μεροκάματο» 20-30 ευρώ. Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι δράστες δούλευαν με ωράρια, και έπαιρναν μάλιστα και ρεπό για να ξεκουραστούν.

Ρόλο στη σπείρα είχε και ένας 49χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος διαβεβαίωνε τους δράστες ότι διέθετε τις κατάλληλες γνωριμίες που θα τους εξασφάλιζαν την «ασυλία» τους, απολαμβάνοντας μερίδιο από τα παράνομα κέρδη.

Οι πορτοφολάδες δεν περιορίζοταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά άπλωναν τα πλοκάμια τους σε γήπεδα, ακόμα και σε πανηγύρια. Είναι χαρακτηριστική η συνομιλία που υπέκλεψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων, μεταξύ δύο μελών της σπείρας. «Ελα, θα πάμε Αγίους Θεοδώρους στο πανηγύρι το βράδυ;» ρωτά ο ένας και ο άλλος απαντά: «Βέβαια και θα πάμε. Πώς το βλέπεις; Θα βγάλουμε κάνα διχίλιαρο εκεί;». Και η απάντηση: «Τι λες, ρε; Αν δεν βγάλουμε 10.000, σπίτι δεν θα γυρίσουμε».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου