Google+ To Φανάρι : ΣΉΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!! Οι πιέσεις εξανάγκασαν την Lidl να…

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΣΉΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!! Οι πιέσεις εξανάγκασαν την Lidl να…

Είναι γνωστό ότι μια από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που υποδέχθηκαν με θετικό τρόπο τη νέα νομοθεσία που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές 32 Κυριακές, ήταν και η Lidl Hellas....
Μάλιστα ήδη αξιοποιεί το μέτρο και σε πολλές από αυτές λειτουργεί τα καταστήματά της. Όπως σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας, την Κέρκυρα, βρήκε τον… μπελά της.
Όλο το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στην διεύθυνση της εταιρείας στο νησί με εργαζόμενους μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μαζί με τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων και άλλες συλλογικότητες έκαναν κάθε Κυριακή κινητοποιήσεις έξω από καταστήματά της.
Τελικά, σύμφωνα με τον 902.gr, η εργοδοσία των Lidl αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να πάρει απόφαση να μην ανοίξει κανένα από τα καταστήματά της στο νησί, αρχίζοντας την εφαρμογή της από την περασμένη Κυριακή 6 Αυγούστου.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος τονίζει:
«Η μικρή αυτή νίκη δείχνει τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν συσπειρώνονται και αγωνίζονται μέσα από τα Σωματεία τους με ταξικό προσανατολισμό, όταν βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τη μεγαλοεργοδοσία, ντόπια και ξένη και την ακόρεστη δίψα της για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, πάντα σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζόμενων, του λαού συνολικά!
Βεβαίως, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ! Πάγιο αίτημα των μεγαλοεργοδοτών είναι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.... Γι’ αυτό Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ετοιμάζονται να φέρουν και νέους νόμους προς αυτήν την κατεύθυνση. Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού μας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Κυριακής, σε οποιαδήποτε προσπάθειας καταπάτησης των δικαιωμάτων μας!
Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Οργανωνόμαστε στο Σωματείο μας, ενισχύουμε τη δύναμή μας, περνάμε στην αντεπίθεση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου