Google+ To Φανάρι : Η φωνητική αναζήτηση της Google καταγράφει τις συνομιλίες σας και κρατάει αρχείο

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Η φωνητική αναζήτηση της Google καταγράφει τις συνομιλίες σας και κρατάει αρχείο

Είσαι στο ίντερνετ και χτυπά το κινητό, σταματάς το διάβασμα/γράψιμο και το σηκώνεις. Τότε η Google όχι μόνο στήνει αυτί, αλλά καταγράφει ό,τι λες και κρατάει αρχείο!

H Google ίσως έχει αρχείο για όλα όσα είπατε κοντά της και μπορείτε να το ακούσετε μόνοι σας....
Η εταιρεία καταγράφει ήσυχα πολλές από τις συνομιλίες που οι άνθρωποι έχουν γύρω από τα προϊόντα της.
Το χαρακτηριστικό αυτό λειτουργεί ως ένας τρόπος φωνητικής αναζήτησης των χρηστών και η αποθήκευση αυτών των εγγραφών, υποτίθεται, ότι επιτρέπει στη Google να βελτιώσει τα εργαλεία αναγνώρισης της γλώσσας καθώς και τα αποτελέσματα που δίνει στα άτομα.
Συνοδεύεται ωστόσο με έναν εύκολο τρόπο ακρόασης και διαγραφής όλων των πληροφοριών που συλλέγει, φτάνει… να το ξέρεις! Αυτό γίνεται μέσα από μια ειδική σελίδα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες που έχει η Google για όλους τους χρήστες.
Θα την βρείτε ​στη σελίδα του ιστορικού της Google και κοιτάζοντας τη μακρά λίστα των εγγραφών Η εταιρεία έχει μια συγκεκριμένη σελίδα ηχητικού αρχείο και μια άλλη για την δραστηριότητα στο διαδίκτυο, η οποία θα σας δείξει το αρχείο που έχει η Google έχει ένα αρχείο με τις περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο.
Η νέα πύλη εισήχθη τον Ιούνιο του 2015 και συνεπώς ήταν ενεργή για τον περασμένο χρόνο – πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον πιθανόν να είναι γεμάτη από διάφορα πράγματα που είπατε, τα οποία νομίζατε ότι θα ήταν ιδιωτικά.
Ο καθένας πρέπει τώρα να έχει καλύψει τις κάμερες των laptop τους αυτή τη στιγμή, λέει ο διευθυντής του FBI.
Θα δείτε περισσότερα αν έχετε ένα τηλέφωνο Android, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή λέγοντας “Εντάξει, Google”. Ωστόσο, ίσως να έχετε επίσης ηχογραφήσεις σε εκείνες τις συσκευές που έχετε αλληλεπιδράσει με τη χρήση του Google.
Στη σελίδα, μπορείτε να ακούσετε όλες τις ηχογραφήσεις. Μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο καταγραφής του ήχου – είτε μέσω της εφαρμογής Google είτε αλλού – καθώς και οποιαδήποτε μεταγραφή των όσων ειπώθηκαν αν η Google την έχει μετατρέψει σε κείμενο με επιτυχία.
Αλλά ίσως ο πιο σοβαρός λόγος να επισκεφθείτε τη σελίδα είναι να διαγράψετε τα πάντα από εκεί. Αυτό μπορεί να γίνει είτε επιλέγοντας συγκεκριμένες εγγραφές, είτε διαγράφοντας τα πάντα με ένα πάτημα.
​Για να διαγράψετε συγκεκριμένα αρχεία, μπορείτε να κάνετε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου στα αριστερά και μετά να επιστρέψετε στο επάνω μέρος της σελίδας και να επιλέξετε “διαγραφή”. Για να απαλλαγείτε από τα πάντα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Περισσότερα”, να επιλέξετε “Διαγραφή επιλογών” και στη συνέχεια “Σύνθετη” (“Advanced”) και να κάνετε κλικ.
Ο καλύτερος τρόπος να σταματήσετε να σας καταγράφει η Google, είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς τον εικονικό βοηθό και να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ τη φωνητική αναζήτηση.
Εκτός… κι αν θυσιάζετε την ιδιωτικότητα σας για ένα πιο άνετο βόσκημα στο λιβάδι των προβάτων… ​

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάθε φορά που απενεργοποιείτε μια χρήση, το κουμπάκι πάει μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια σας ρωτάνε αν όντως το επιθυμείτε, λέτε ΝΑΙ και μετά η παύση ολοκληρώνεται

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου