Google+ To Φανάρι : Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ “ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗΣ “ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ


Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Όταν πριν λίγες ημέρες άκουγα τις δηλώσεις της Αμερικανικής ηγεσίας εναντίον της  Βορείου Κορέας, δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Κατ’ αρχάς, ήμουν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας “μεγάλος πόλεμος”, για πολλούς και διαφόρους λόγους, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι το θέμα της Βορείου Κορέας  δεν ενδιαφέρει το Ισραήλ…

Όμως ο λόγος  για τον οποίο ένοιωσα έτσι είναι διαφορετικός. Η σημερινή Βόρειος Κορέα είναι το απομεινάρι μίας διαδικασίας που εφαρμόστηκε από το Αμερικανικό παρασκηνιακό Εstablishment που έδρασε κυρίως την περίοδο 1900-1995. Αναφέρομαι σε εκείνο το αθέατο Εstablishment του οποίου ο πυρήνας αποτελείτο από την οργάνωση Russell Trust Association, γνωστότερη υπό την ονομασία Skull & Bones. Εκείνη δηλαδή την ομάδα της καπιταλιστικής ελίτ των White Anglo-Saxon Protestants των ΗΠΑ οι οποίοι ανέκαθεν υπήρξαν φανατικοί οπαδοί της Χεγκελιανής Διαλεκτικής των Αντιθέτων. Επιπρόσθετα, ας μην ξεχνάμε πως η ελίτ αυτή παραδοσιακά είχε στενούς δεσμούς και με μέρος του ιουδαϊκού κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα  τους  τραπεζικούς οίκους των Schiff,  Guggenheim, Warburg κλπ.

Όπως περιγράψαμε σε δύο προηγούμενα άρθρα, η Wall Street δημιουργεί τη ναζιστική Γερμάνια  και  η  Wall Street δημιουργεi τη Σοβιετικη Ένωση, αυτό το δίκτυο, με σαφείς νέο-γνωστικούς φιλοσοφικούς προσανατολισμούς, χρηματοδότησε με τεράστια κεφάλαια αντίθετες εκκολαπτόμενες πολιτικές παρατάξεις, με αποτέλεσμα να δημιουργεί γεωπολιτικές πολικότητες οι οποίες συγκρούονταν μεταξύ τους, είτε στρατιωτικά είτε ιδεολογικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εξελισσόταν ο κόσμος μέχρι να φθάσει στην σημερινή τάξη πραγμάτων. Σε αυτή την  εξελικτική  διαδικασία εντάσσονται, εκτός από τα προαναφερθέντα γεγονότα στη Ρωσία (1917) και στη Γερμανία (1933) και εκείνες οι δραστηριότητες που οδήγησαν στη δημιουργία της Μαοϊκής Κίνας, του Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ,  τη δημιουργία της Βορείου και Νοτίου Κορέας, του μαρξιστικού κινήματος  και του εμφυλίου πολέμου στην Αγκόλα κλπ. Όλες αυτές οι ιδεολογικές και γεωπολιτικές αντίθετες πολικότητες, θα ήταν αδύνατον να αναπτυχθούν και να υπάρξουν χωρίς τη χρηματοδότηση και την πάσης φύσεως βοήθεια από μέρους αυτού του αθέατου λόμπι της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι σήμερα, ο ιδιόμορφος Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο τις ΗΠΑ,  ήτοι το αυγό του φιδιού απειλεί το φίδι!

Antony C. Sutton
 Όλα αυτά δεν αποτελούν απλές εικασίες και θεωρητικές υποθέσεις, αλλά έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά μέσα από στοιχεία και ντοκουμέντα που προέρχονται από αμερικανικά υπουργεία και υπηρεσίες, στοιχεία που μεθοδικά συνέλεξε, επεξεργάστηκε και παρουσίασε ο ιστορικός Antony C. Sutton, ερευνητής του Hoover Institution του Stanford University. Αλλά και πριν από αυτόν, παρόμοιες πληροφορίες είχε καταγράψει και ο ιστορικός του  Harvard, Carroll Quigley στο βιβλίο του Tragedy and Hope: A History of the World in Our Time.

Και όμως, στην “επίσημη” ιστοριογραφία, καθώς και στα βιβλία προβεβλημένων ιστορικών τύπου Eric Hobsbawm κλπ, ουδεμία αναφορά γίνεται σε τέτοιου είδους γεγονότα. Αντίθετα, οι ιστορικές εξελίξεις παρουσιάζονται με το γνωστό επιφανειακό και κατεστημένο τρόπο.

Εμείς εδώ δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες και στην περιγραφή των γεγονότων εκείνης της διαλεκτικής διαδικασίας όπως αυτή εφαρμόστηκε στη διεθνή πολιτική σκηνή, γεγονότα που μπορείτε να βρείτε σε εκτενή ανάλυση στο βιβλίο του Antony C. Sutton, America’s Secret Establishment του οποίου την μελέτη  συνιστούμε ολόθερμα. Θα κάνουμε μόνο κάποιες επισημάνσεις φιλοσοφικού-μεταφυσικού χαρακτήρα.

Κατά πρώτον, μένει κανείς άφωνος, αποσβολωμένος και παγωμένος όταν διαπιστώνει ότι συγκρούσεις και ανατροπές που κόστισαν τη ζωή όχι σε χιλιάδες ανθρώπους αλλά σε εκατομμύρια, σχεδιάστηκαν επί του χάρτου από αδίστακτους ανθρώπους, ανθρώπους των οποίων τη φύση, εγώ τουλάχιστον, αδυνατώ να κατανοήσω.

Οι ιστορικοί ασχολήθηκαν αρκετά με τις θρησκευτικές όψεις του γνωστικού φαινομένου αλλά δεν ασχολήθηκαν με τις νοοτροπίες που δημιούργησε, δεν ασχολήθηκαν με τις ανθρώπινες φύσεις που έπλασε και καθοδήγησε. Ο Καπιταλισμός ξεπήδησε μέσα από το πνεύμα ενός αμαλγάματος (του Πουριτανισμού) του οποίου τα βασικά συστατικά ήταν ο Γνωστικισμός και ο Ιουδαϊσμός. Ο Χέγκελ άντλησε εμπνεύσεις από τη λουριανιακή Καμπάλα. Μια εξ αυτών είναι πως το “Απόλυτο Πνεύμα” αρνείται τον εαυτό του για να  εισέλθει στο φυσικό κόσμο και μετασχηματίζεται στο “Παγκόσμιο Πνεύμα”, το οποίο ξεδιπλώνεται στην ιστορία δια της θέσεως-αντιθέσεως-συνθέσεως (εκλαϊκευμένοι όροι από το φιλόσοφο Heinrich Moritz Chalybäus για να κάνει κατανοητή  τη  θεωρία του Χέγκελ), έως ότου, μέσω της εξέλιξης του ανθρωπίνου πνεύματος, να  ανυψωθεί πάλι σε “Απόλυτο Πνεύμα”, οπότε θα μπορεί να σκεφθεί και να δει τον ίδιο τον εαυτό του σε πλήρη ελευθερία, χωρίς περιορισμούς. Λέει ο Χέγκελ για τον πόλεμο: «Το “Πνεύμα του Κόσμου” μπορεί να επιτύχει τους παγκόσμιους σκοπούς του γιατί οι λαοί που πηγαίνουν σε πολέμους δεν συνειδητοποιούν το γεγονός ότι αυτοί οι πόλεμοι δεν χρειάζονται  μόνο για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, αλλά επίσης και προπάντων για να επιτρέψουν στο “Πνεύμα του Κόσμου” να επιτελέσει τους παγκόσμιους σκοπούς του».

Κάποιοι τον πήραν στα σοβαρά και σκέφθηκαν  να  μεταφέρουν στην πράξη το νέο –γνωστικό θεωρητικό παραλήρημά του, προσθέτοντας βέβαια και τις δικές τους  παραλλαγές.

Δεν υπάρχει αρχαία θρησκεία χωρίς θυσιαστικό τελετουργικό και συχνά τελετουργικό ανθρωποθυσίας. Η θρησκεία της “Γνώσης” και του Χρήματος, έχυσε το αίμα  εκατομμύριων ανθρώπων στο δικό της  βωμό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μας χαιρετά από τη μακρινή Κορέα και μας κλείνει το μάτι: δεν θα …“πατήσει  το  κουμπί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου