Google+ To Φανάρι : Θεωρίες συνωμοσίας

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Θεωρίες συνωμοσίας

Όπως δίδαξε πρώτος ο Γκέμπελ, η συνεχής επανάληψη ενός κραυγαλέου ψέματος το μετατρέπει σε αλήθεια στα αυτιά της κοινής γνώμης, η οποία ενημερώνεται κυρίως από τους τίτλους των καθεστωτικών ΜΜΕ – αδυνατώντας να σκεφθεί αν πράγματι είναι αληθινοί ή/και τι επιδιώκεται....
 .Ανάλυση
62
Όταν οι ερμηνείες που δίνονται σε διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν είναι διαφορετικές από αυτές που διατυπώνονται επίσημα από τις κυβερνήσεις, από τις λοιπές κρατικές Αρχές ή από τα «καθεστωτικά» ΜΜΕ (αυτά δηλαδή που συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή, έχουν μεγάλο αναγνωστικό κοινό διαφημιζόμενα ανάλογα, ενώ χειραγωγούν κατά το δοκούν τους Πολίτες), τότε χαρακτηρίζονται ως «θεωρίες συνωμοσίας» – επειδή διαφέρουν από αυτές που υπηρετούν τα εκάστοτε συμφέροντα, τα οποία θέλουν να ελέγχουν πλήρως τη δημόσια ενημέρωση και την κοινή γνώμη.  
Για παράδειγμα, όταν γράφει κανείς πως «τα ηγεμονικά σχέδια της πρωσικής κυβέρνησης καλύπτονται πίσω από το ιδεολογικό πέπλο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, έτσι ώστε να μην ενοχλούν – οπότε ο ευρωπαϊσμός της Γερμανίας είναι ουσιαστικά γερμανικός εθνικισμός, ενώ η πολιτική λιτότητας αποτελεί το όπλο για την οικονομική κατοχή των εταίρων της«, τότε κατηγορείται ως οπαδός των θεωριών συνωμοσίας – επειδή δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί σε απτές αποδείξεις, παρά το ότι τα συμπεράσματα του εξάγονται από μία σειρά σαφών ενδείξεων. Η αιτία είναι το ότι, η ερμηνεία αυτή δεν εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα – ούτε τις εγχώριες κυβερνήσεις που ελέγχουν απόλυτα.
Επόμενο παράδειγμα η κριτική που ασκείται στα μνημόνια, μεταξύ των οποίων στο τρίτο που επικύρωσε όλα τα προηγούμενα, από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής – ενώ οδήγησε στην απώλεια της δημόσιας περιουσίας μέσω της ίδρυσης του Υπερταμείου, καθώς επίσης στη δήμευση της ιδιωτικής που θα ακολουθήσει τον αφελληνισμό των τραπεζών, λόγω της αδυναμίας των Ελλήνων να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις τους που προκλήθηκε σκόπιμα.
Παρά το ότι λοιπόν οι αριθμοί είναι ολοκάθαροι, όπως η επιβολή νέων μέτρων ύψους 17 δις €, οι χρεοκοπίες 64.000 επί πλέον επιχειρήσεων ή η άνοδος των φόρων και εισφορών κατά 4,69 δις € (γράφημα), η αναφορά στο ότι η χρεοκοπία της χώρας ήταν σκόπιμη, ενώ των μνημονίων επίσης, θεωρείται άκρως συνωμοτική – επειδή δήθεν η κοινωνία ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος της πτώχευσης, δεν προηγήθηκε καμία προδοσία εκ μέρους κανενός πολιτικού ή τεχνοκράτη και δεν υπήρξε ποτέ (ούτε υπάρχει) άλλη λύση!
Εν τούτοις, σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν εκ των έσω τι ακριβώς συμβαίνει, οι ερμηνείες που επιβάλλουν στην κοινή γνώμη οι άρχουσες τάξεις, με τα μέσα που διαθέτουν, είναι ουσιαστικά οι ίδιες θεωρίες συνωμοσίας – ενώ αποσκοπούν επί πλέον στην απόκρυψη των πραγματικών συνωμοσιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο, πίσω από την πλάτη και εν αγνοία των Πολιτών. 
Για να γίνουν δε πιο αληθοφανείς, χρησιμοποιούν ορισμένα ολοφάνερα μη σοβαρά ΜΜΕ, τα οποία διασπείρουν σκόπιμα κραυγαλέα λανθασμένες ερμηνείες ή/και ειδήσεις – έτσι ώστε η κοινή γνώμη να εμπιστεύεται μόνο τις «καθεστωτικές» πηγές ειδήσεων ή αναλύσεων και επεξηγήσεων.
Για παράδειγμα, η επίσημη εξήγηση της επίθεσης εναντίον των δίδυμων πύργων της 11ης Σεπτέμβρη του 2009 στις Η.Π.Α. είναι η ίδια μία θεωρία συνωμοσίας – ισχυριζόμενη ότι, ορισμένοι ισλαμιστές κατάφεραν να ταπεινώσουν την υπερδύναμη όπως ο Δαβίδ το Γολιάθ, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, από το ΝΑΤΟ, από το Πεντάγωνο, από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, από τη διοίκηση της ασφάλειας μεταφορών, από τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας κοκ!
Εάν πράγματι όμως είχε συμβεί κάτι τέτοιο, γεγονός που θα σήμαινε πως οι Η.Π.Α. ήταν τρομακτικά ευάλωτες κατά τη διάρκεια όλων των δεκαετιών που διήρκεσε ο ψυχρός πόλεμος με τη Σοβιετική Ένωση, δεν θα «ούρλιαζαν» για τη διεξαγωγή ερευνών τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και το Κογκρέσο; Γιατί αρνήθηκαν να ερευνήσουν εξονυχιστικά το συμβάν για ένα ολόκληρο έτος; Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη θεωρία συνωμοσίας των αμερικανικών Αρχών;
Γιατί όλα τα γνωστά στοιχεία είναι αντίθετα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης; Δεν τεκμηριώθηκε πως το κτίριο 7 κατέληξε σε επιτάχυνση της ελεύθερης πτώσης του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν καλωδιωμένο για να κατεδαφιστεί; Γιατί ήταν έτοιμο για κατεδάφιση; Γιατί δεν υπήρξε ποτέ επίσημη απάντηση στην ερώτηση αυτή, ούτε στα στοιχεία που έδωσαν οι επιστήμονες, οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι πιλότοι και οι πρώτοι ανταποκριτές που βρίσκονταν στους δίδυμους πύργους, βιώνοντας προσωπικά τις πολυάριθμες εκρήξεις που τους κατέστρεψαν ολοσχερώς;
Ο εφευρέτης του όρου «θεωρία συνωμοσίας»
Συνεχίζοντας, ο πρώτος οργανισμός που εισήγαγε τον όρο «θεωρία συνωμοσίας» στο δημόσιο λόγο ήταν η CIA – με στόχο τη δυσφήμιση των σκεπτικιστών της έκθεσης της επιτροπής Warren, σχετικά με τη δολοφονία του J.F. Kennedy (πηγή: P.C. Roberts). Έκτοτε, οποιαδήποτε άλλη εξήγηση ενός γεγονότος, εκτός από αυτήν που ανακοινώνεται επίσημα, χαρακτηρίζεται (άρα υπονομεύεται) ως «θεωρία συνωμοσίας» – αποτελώντας το βασικό εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής πολλών χωρών, κυρίως όμως των Η.Π.Α.
Εν προκειμένω, υπήρξε ασφαλώς συνωμοσία στην υπόθεση του Σ. Χουσεΐν, όταν το αμερικανικό καθεστώς δημιούργησε ψευδή στοιχεία που αφορούσαν τη δήθεν ύπαρξη «όπλων μαζικής καταστροφής» στο Ιράκ – μία ψεύτικη ιστορία που πουλήθηκε σε έναν αληθινό κόσμο, για να καταστρέψουν οι Η.Π.Α. το Ιράκ, να δολοφονήσουν τον ηγέτη του, να καταλάβουν μία χώρα πλούσια σε πετρέλαιο, να εγκατασταθούν σε ένα κράτος της Μέσης Ανατολής για να αστυνομεύουν την περιοχή, καθώς επίσης για να κερδίσουν τεράστια ποσά οι δικές τους εταιρείες από την ανοικοδόμηση της χώρας που οι ίδιοι ισοπέδωσαν.
Συνωμοσία ήταν επίσης η καταστροφή της Λιβύης και η δολοφονία του Καντάφι – ενώ την ίδια μοίρα θα είχαν οι ηγέτες της Συρίας και του Ιράν, εάν δεν είχαν παρέμβει οι Ρώσοι. Σήμερα πάντως οι αμερικανικές υπηρεσίες επεξεργάζονται συνωμοσίες εναντίον της Ρωσίας, της Κίνας και της Βενεζουέλας – της μοναδικής χώρας στη Λατινική Αμερική (μίας περιοχής που έχουν ανακαταλάβει θέλοντας να είναι αποικία τους – άρθρο), η οποία αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις τους.
Στα πλαίσια αυτά δεν είναι συνετό να εξάγουμε εύκολα συμπεράσματα, όπως τα περισσότερα ΜΜΕ, σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στη Βενεζουέλα – ή/και πού οφείλεται πραγματικά η κατάρρευση της χώρας που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ βέβαια μας έχουν επιβάλλει την άποψη πως ο ηγέτης της είναι ένας αιμοχαρής δικτάτορας – ενώ οι Η.Π.Α. επέβαλλαν κυρώσεις και τον απειλούν με πόλεμο, για να βοηθήσουν τους Πολίτες της χώρας που υποφέρουν! Μήπως όμως στην πραγματικότητα θέλουν να στηρίξουν τη μικρή ισπανική ελίτ, μέσω της οποίας έχουν παραδοσιακά κυριαρχήσει στις χώρες της Νοτίου Αμερικής, με τη βοήθεια ενός πραξικοπήματος; Δεν είναι περίεργη η ραγδαία υποτίμηση του νομίσματος σε επίπεδα αδιανόητα;
Περαιτέρω, επικαλούμενες μία ανύπαρκτη ιρανική απειλή οι Η.Π.Α., τοποθέτησαν πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας – ενώ, με πρόσχημα την «ανάκτηση» της Κριμαίας από τους Ρώσους, καθώς επίσης τα προβλήματα που οι ίδιες δημιούργησαν στην Ουκρανία σε συνεργασία με τη Γερμανία, διεύρυναν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η υπερδύναμη, χρησιμοποιώντας την πυρηνική απειλή εκ μέρους της Β. Κορέας, εγκατέστησε επίσης πυραύλους στα σύνορα της Κίνας – ενώ κανένας δεν γνωρίζει ακόμη τι επιδιώκεται στο Κατάρ (ανάλυση).
Είναι όμως δυνατόν να αποτελούν απειλή η Ρωσία, η Κίνα, η Βενεζουέλα, η Υεμένη, η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Β. Κορέα κοκ., αλλά ποτέ οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους; Δεν είναι κάτι τέτοιο η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας της εποχής μας; Το γεγονός δηλαδή πως η υπερδύναμη περιβάλλεται από ξένες απειλές, ενώ δεν είναι ασφαλής ούτε καν από τη Βενεζουέλα;
Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας αυτά που διασπείρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία επηρέασε τα εκλογικά αποτελέσματα και στήριξε την εκλογή του προέδρου Trump;  Δεν φαίνεται καθαρά πως κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελίτ της χώρας, μεταξύ των οποίων των εμπόρων και κατασκευαστών πολεμικού εξοπλισμού;
Βέβαια, όπως δίδαξε πρώτος ο Γκέμπελ, η συνεχής επανάληψη ενός κραυγαλέου ψέματος το μετατρέπει σε αλήθεια στα αυτιά της κοινής γνώμης, η οποία ενημερώνεται μόνο από τους τίτλους των καθεστωτικών ΜΜΕ – αδυνατώντας να σκεφθεί αν πράγματι είναι αληθινοί ή/και τι επιδιώκεται. Με την ατελείωτη επανάληψη του δηλαδή το ψέμα γίνεται αλήθεια – ενώ η μεγαλύτερη συνωμοσία που υπάρχει είναι αυτή εναντίον του 99% των ανθρώπων, από το 1% των ελίτ.
Επίλογος
Σε εθνικό επίπεδο ασφαλώς δεν είναι θεωρία συνομωσίας η υπερχρέωση της Ελλάδας, η διόγκωση των ελλειμμάτων της από την ΕΛΣΤΑΤ και την κυβέρνηση της σκόπιμης υπαγωγής της στο ΔΝΤ, η χρεοκοπία της με το PSI που σφράγισε όλες τις διόδους ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας, η υφαρπαγή του δημόσιου πλούτου της, η κατάσχεση του ιδιωτικού, η μετατροπή των Πολιτών της σε σκλάβους χρέους από ανίκανες ή/και ενδοτικές κυβερνήσεις-υπηρέτες ξένων συμφερόντων κοκ.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι επίσης θεωρία συνωμοσίας το δράμα της Ευρωζώνης και η σκοπιμότητα της δήθεν λανθασμένης κατασκευής του ευρώ – ούτε η πραγμάτωση του ναζιστικού ονείρου και η δημιουργία του 4ου Ράιχ με οικονομικά όπλα. Σε διεθνές επίπεδο δε, είναι γεγονός η επικράτηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με τη βοήθεια της παντοδυναμίας των μεγάλων τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος – μέσω των χαμηλών μισθών και του υπερβολικού δανεισμού των Πολιτών, στη μάταιη προσπάθεια τους να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο.
Για όλους εκείνους τώρα τους αφελείς που πιστεύουν ότι, οποιαδήποτε ερμηνεία διαφέρει από την επίσημη είναι θεωρία συνωμοσίας, υπάρχουν τόσες πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις κυβερνητικών συνωμοσιών που κατέφεραν να εξαπατήσουν τους απλούς ανθρώπους, ώστε δεν θα έπρεπε να έχουν αμφιβολίες – εκτός εάν είτε από φόβο, είτε από δειλία, προτιμούν να εθελοτυφλούν.
Όσον αφορά τις Η.Π.Α., ευρίσκονται αναμφίβολα σε πορεία παρακμής – αδυνατώντας να διατηρήσουν στο διηνεκές το σύστημα του χρέους, καθώς επίσης το καρτέλ, το δολάριο και το στρατό που το συνοδεύει. Επομένως είναι θέμα χρόνου να ανέλθουν νέες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες θα εγγυώνται μεγαλύτερη ελευθερία στα υπόλοιπα κράτη – ενώ δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται όλες εκείνες οι μικρές χώρες, όπως το Εκουαδόρ και η Βολιβία, ενάντια στην αμερικανική καταπίεση.
Δυστυχώς όμως στη Δύση συνεχίζεται η συνωμοσία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, εναντίον του 99% των ανθρώπων – με πιθανότερο τελικό αποτέλεσμα το ξέσπασμα αιματηρών εξεγέρσεων, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού δεν θα έχει πλέον κάτι να χάσει, οπότε θα αναλάβει την πρωτοβουλία το ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου