Google+ To Φανάρι : Ο Σαδίκ οι “γκιαούρηδες” ,η “Μεγάλη Πύλη” και το τουρκικό προξενείο! Αποκαλυπτικό κείμενο

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Σαδίκ οι “γκιαούρηδες” ,η “Μεγάλη Πύλη” και το τουρκικό προξενείο! Αποκαλυπτικό κείμενο

Ένα άκρως αποκαλυπτικό κείμενο που προέρχεται από μουσουλμάνο ιατρό που ζει στην Ελλάδα και γνώριζε τον Αχμέτ Σαδίκ, δημοσιοποιούν τα tourkikanea.gr

Από το κείμενο προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το πως λειτουργούσε και λειτουργεί το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, πως δρουν οι μηχανισμοί τους οποίους έχει στήσει, πρωταγωνιστής των οποίων ήταν ο Σαδίκ και πως αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τους πολίτες της που αποκαλούν “γκιαούρηδες”.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αποκαλύπτονται οι άθλιες σχέσεις που είχε ο Σαδίκ με μουσουλμάνους και τελικά και με το προξενείο της Κομοτηνής, λίγους μήνες πριν σκοτωθεί σε τροχαίο και ανακηρυχθεί “μάρτυρας” απ΄ όσους είχαν συγκρουσθεί μαζί του!...
Διαβάστε το αποκαλυπτικό κείμενο του Ιμπραήμ Ονσούνογλου:


ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ ΑΧΜΕΤ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ !

Ο κ.Ιμπράμ Ονσούνογλου είναι γιατρός και μένει στην Ελλάδα, Παλιός γνωστός με τον Σαδίκ Αχμέτ, ανήμερα της ημέρα της επετείου του θανάτου του Σαδίκ, έκανε την εξής ΑΚΡΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ κατά την γνώμη μας ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τον Σαδίκ Αχμέτ. Στο κείμενο με την συχνά αναφερομενη φράση ¨Μεγάλη πύλη¨ εννοείται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ενδεικτικό και αυτό του ρόλου που παίζει το ¨μαγαζί¨ της οδού Ιώνων…
tourkikanea.gr
¨Είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω την κάτωθι ανάρτηση του Μουσταφά Τσολάκ σχετικά με τον Σαδίκ Αχμέτ. Μια μέρα μετά το FB μου την εμφάνισε πάλι μπροστά μου , την διάβασα ξανά και άλλαξα γνώμη.
Οι νέες γενιές που δεν βίωσαν τα περιστατικά και δεν γνωρίζουν, δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουν απόλυτα τον Σαδίκ μόνο από αυτά που είχε πει στις εκπομπές εκείνες. Εγώ μπορώ να τους βοηθήσω να κατανοήσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό.  Θεωρώ πως στην μειονότητα, το να σωπαίνει κάποιος για οποιοδήποτε λόγο απέναντι  στις παραχωμένες αλήθειες και στα ψέματα που μας δίνουν να καταπιούμε, είναι ισότιμο της προδοσίας.   
Ας έρθουμε στην εκπομπή της 5/3/1993 . O Σαδίκ είναι μερικά χρόνια που βιώνει το απόγειο της αυτοπεποίθησης του. Όσοι τον ξέρουν από κοντά, γνωρίζουν πως σε τέτοιες καταστάσεις φέρεται σαν ¨ταύρος σε υαλοπωλείο¨. 
Τα προ της τηλεοπτικής εκπομπής περιστατικά
Είχε μαλώσει με τον Μεχμέτ Εμίν Αγκά. Όταν προσπάθησε να γίνει αγάς στο χωριό του Αγκά τον Εχίνο, δάρθηκαν με μπουνιές. Τότε είχε εκτοξεύσει απειλές του τύπου ¨Εάν εγώ εσένα δεν σου μάθω τρόπους με την Πύλη (σημ μεταφ: το προξενείο εννοεί)  που σε ταΐζει, εμένα να μην με λένε Αχμέτ Σαδίκ¨. Και μετά από εκείνη την ημερομηνία αποκαλύφθηκε πως ο Μεχμέτ Εμιν Αγκά ήταν ένας προδότης πράκτορας των Ελλήνων. Αυτός που κατηγορούσε στη τηλεόραση ήταν ο ¨εκλεγμένος¨ μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγκά.   
Είχε μαλώσει και με τον Αχμέτ Φαίκογλου. Το άλλο άτομο που κατηγόρησε τότε ως χαφιέ των Ελλήνων (χωρίς να αναφέρει το όνομα του) ήταν ο Αχμέτ Φαίκογλου. Ο Σαδίκ στην εφημερίδα που έβγαζε προσέβαλε τον Α. Φαίκογλου ως ¨τσιγγάνο¨ και είναι ο πρώτος που τον περιφρόνησε με αυτό το επίθετο. Ο δεύτερος ήταν ο Γιάννης Καψής.   
Είχε μαλώσει και με τον Ισμαήλ Ροδοπλού. Είχε μαλώσει με τον Ιμπραήμ Σερίφ. Και οι καυγάδες 100% κάνουν θραύση. Τέτοιοι ήταν και οι καβγάδες με τον Ιμπραήμ Σερίφ. Πριν από μερικά χρόνια στις 24 Ιουλίου, ο Ιμπραήμ Σερίφ πηγαίνει με γρήγορο βήμα προς το νεκροταφείο Καφετζί (σημ. μεταφρ: εκεί βρίσκεται ο τάφος Σαδίκ) Μαζί με τους καλεσμένους από την Τουρκία είχαν αργοπορήσει. Και έλεγε ¨Είμαι υποχρεωμένος να πάω. Αλλιώς αν έμενε σε μένα…¨. (συνονόματε ζητώ συγνώμη  γι αυτή την αποκάλυψη).     
Είχε μαλώσει ο Σαδίκ με τον Χασάν Χατίπογλου. Μετά από τον καβγά, στις εκλογικές του ομιλίες μπροστά στον κόσμο αποκαλούσε τον Χατίπογλου ¨γεροπαράξενο¨.  Είναι καταγεγραμμένο σε κασέτα πως έλεγε ¨Ο γεροπαράξενος που μπήκε στα 70 ανακατεύεται στο τι θα κάνω εγώ! Μα εγώ είμαι μόνο 46 ετών¨.  Ακριβώς έτσι έλεγε.
Είχε μαλώσει με τον Χασάν Ιμάμογλου. Είχε μαλώσει με τον Μεχμέτ Μουφτούογλου. Είχε μαλώσει με τον Ιμπράμ Ονσούνογλου. Μην κοιτάτε που μιλάω απλά για καβγά, είχε βρίσει με το πιο βαρύ λεξιλόγιο της μειονότητας. Υπό κανονικές συνθήκες η ουρά του θα ήταν ανάμεσα στα σκέλια, αλλά με την κορύφωση της αυτοπεποίθησης του από την Μεγάλη Πύλη που τον ¨φούσκωνε¨ , πλέον κανείς δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει.  
Για τον Χασάν Ιμάμογλου έλεγε πως είναι ¨άνθρωπος των γκιαούρηδων¨  και μαθαίνοντας το αυτό Ιμάμογλου τον κάλεσε σε μονομαχία. Στην μονομαχία στο καφενείο του Τσουκούρ, μόνο με την παρέμβαση άλλων δεν χύθηκε αίμα.
Ακόμη και για τον Μεχμέτ Μουφτουογλου, πριν να του δώσει εκείνος  οικογενειακά το πράσινο φως , έλεγε πως είναι ο Νο 1 άνθρωπος των γκιαούρηδων. Ο συγχωρεμένος ο Μουφτούογλου έλεγε πως ¨Στην ζωή μου άνθρωπο δεν έδειρα. Εάν δεν είχα κάνει εγχείρηση καρδιάς, θα έδερνα τον Σαδίκ όπως έκανε και ο Ιμάμογλου΄.  
Με την Μεγάλη Πύλη να τον έχει φουσκώσει, ο Σαδίκ άρχισε να δείχνει την πραγματική του προσωπικότητα και εμένα που ήμασταν φίλοι για 40 χρόνια (ακόμη από το 1960 μαζί και με τα φοιτητικά έτη) σε συνέντευξη του στο BBC με κατηγόρησε για πράκτορα της ΚΥΠ. Το ίδιο έκανε και σε άλλα μέρη. Αργότερα όταν λόγω μιας δίκης συναντηθήκαμε στα δικαστήρια, με προσέγγισε λέγοντας πως ¨Εμείς τρώμε ο ένας τον άλλο και ο Έλληνας κάνει την δουλειά του¨. Όταν και εγώ θέλησα σαν τον Ιμάμογλου να τον πιάσω από τον λαιμό και να ζητήσω τον λόγο, έφυγε πολύ γρήγορα.
Ο ηγέτης που φύτεψε η Μεγάλη Πύλη, μέσα στην γενική συνέλευση του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας  και μάλιστα ενώπιον του συζύγου της, χαρακτήρισε την τότε  πρόεδρο του συλλόγου την Χουλιά Εμίν ως ΠΡΟΔΟΤΗ. Τότε μετά βίας σώσαμε τον Σαδικ από τα χέρια του άντρα της.
Η Χουλιά Εμίν δήλωνε το εξής: ¨Ενίοτε έχω καβγαδίσει με διάφορους ανθρώπους. Μετά από κάποιο διάστημα, με όλους ειρηνεύσαμε. Δεν έχω χούι να κρατάω μίσος. Ο μόνος με τον οποίο δεν ειρήνευσα είναι ο Αχμέτ Σαδίκ¨. (Χούλια συγγνώμη που έκανα αυτήν την αποκάλυψη). 
Η Μεγάλη Πύλη για να κάνει την δουλειά της έψαχνε έναν μανιακό και τον βρήκε στο πρόσωπο του Σαδικ. Αλλά μέχρι ενός σημείου. Μέχρι που μάλωσε και με το προξενείο της Κομοτηνής και άρχισε να προσβάλει και εκείνους.  
Στην εκπομπή του TGRT το άτομο το οποίο κατηγόρησε πως συνεργαζόταν με τους Έλληνες είναι ο πρόξενος Χακάν Οκτσάλ. Όταν συνάντησα τον Οκτσάλ στην Γερμανία μου είπε: ¨Εγώ είμαι διπλωμάτης και δεν είναι δική μου δουλειά. Αλλά θα πεθάνω με τα μάτια ανοιχτά επειδή δεν μπόρεσα να δείρω τον Σαδίκ¨.
Ο Σαδίκ για ποιο λόγο και πως είχε καβγαδίσει με τον πρόξενο Χακάν Οκτσάλ; Είχε έρθει τότε μια επιτροπή βουλευτών από την Τουρκία. Στο πρόγραμμα υπήρχε και επίσκεψη στην Ξάνθη. Την επιτροπή πέραν του πρόξενου την συνόδευαν και οι εκλεκτοί της Μεγάλης Πύλης. Και φυσικά ο Σαδίκ Αχμέτ. Στο πρόγραμμα υπήρχε και γεύμα στο σπίτι του Μεχμέτ Εμίν Αγκά. Ο Σαδίκ έφερε αντίρρηση διότι είχε μαλώσει με τον Αγκά και δεν ήθελε να πάει στο σπίτι του. Τους λέει πως θα κάνει το γεύμα στους βουλευτές σε ένα εστιατόριο. Αρχίζει μεταξύ τους μια διαφωνία, καβγάς και προσβολές, όπως πάντα κάνει ο Σαδίκ. Πλέον βλέπει τον πρόξενο ¨σαν κουνούπι¨.  Απειλεί όλους όσους βρίσκονται δίπλα στον Χακάν Οκτσάλ: ¨Εάν εγώ δεν σε εξορίσω από εδώ, πίσω στο χωριό από όπου ήρθες, να μην με λένε Σαδίκ. ¨
Εντέλει πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι του Αγκά. Ο Σαδίκ με μικρά και γρήγορα βήματα κολλάει πίσω από την επιτροπή.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αυτοπεποίθησης και οργής έγινε εκείνη η εκπομπή στο TGRT. Mετά από τις προσβολές και απειλές κατά του πρόξενου αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Σαδίκ. Αλλά ο Σαδίκ έχει πίσω του το παρακράτος, τόσο ισχυρός αισθάνεται. Καταρχήν πηγαίνει τότε ντιρεκτίβα (σημ. μεταφρ: από το προξενείο εννοείται)  σε όλους τους μειονοτικούς συλλόγους και οργανώσεις να βγάλουν καταγγελίες κατά του Σαδίκ. Όλοι έβγαλαν από μια καταγγελία. Αυτά όμως δεν κλονίζουν τον Σαδίκ.   
Και εν προκειμένω γίνεται η εκπομπή για την οποία μιλάμε. Ήθελα να εστιάσω στις καταγγελίες που έστρεψε εκεί κατά του Αγκά. Είπε πως η Τουρκία ¨επέβαλε¨ τον Αγκά ως ηγέτη στην μειονότητα. Αυτό είναι εν μέρει σωστό. Αλλά ο Αγκά υπήρχε ως ηγέτης πριν τον ¨επιβάλλει¨ η Τουρκία.  Ο ίδιος όμως ; Λες και ο ίδιος δεν ήταν αυτός που η Τουρκία τον ¨επέβαλλε¨ κατά 100%. . Και μάλιστα με πίεση και τρομοκρατία…  Κάποιοι στην Σμίνθη δεν ήξεραν καθόλου τουρκικά και για αυτό τότε θεώρησε υπεύθυνο τον Αγκά. Μα ρώτα βρε πρώτα αν ξέρουν οι άνθρωποι την μητρική τους γλώσσα τα πομάκικα. Μήπως σε ενοχλεί η ομιλία τους στα πομάκικα;  Αν δεν πάνε σχολείο, εάν θέλουν να μάθουν τουρκικά μαθαίνουν, εάν δεν θέλουν τότε δεν μαθαίνουν, εσύ με το ζόρι θα τους μάθεις;  
Μετά από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, πλέον ακόμη και το βαθύ κράτος τον ξέγραψε. Είναι μια δύσκολη απόφαση να πετάς ξαφνικά κάποιον στον οποίον έχουν επενδυθεί τόσα. Πρόκειται όμως για μια επιχείρηση εκπαίδευσης, για να βάλει μυαλό.
Για αυτή την δουλειά εξουσιοδοτείται ο Μουσταφά Χασάνογλου (Τοκούτς Μουσταφά). Δεν μπορούσαν να βρουν πιο κατάλληλο μεταξύ των Δυτικοθρακιωτών. 
Γίνεται μια μάζωξη στην Κωνσταντινούπολη, με όλα τα μέλη της μαφίας της μειονότητας να είναι προσκεκλημένα. Ο Τοκούτς Μουσταφά σε ένα διάλλειμα καλεί τον Σαδίκ και μια ομάδα Δυτικοθρακιωτών σε ένα δωμάτιο του 6ου ορόφου.  Το ποιοι ήταν στην μάζωξη δεν είπαν. Το τι έγινε εκεί το άκουσα από τρία άτομα που ήταν παρόντα.
1)      Με κρυφό το όνομα: ¨O Toκούτς Μουσταφά πριν από τον Σαδίκ άρχισε να βρίζει με απίστευτες βρισιές όλες τις γυναίκες της δυναστείας του Σαδίκ. Στον ίδιο του είπε πως δεν πρέπει να ξεχνά πως η μητέρα πατρίδα τον έκανε βουλευτή και ότι θα πρέπει να είναι υπό τις διαταγές του εκπροσώπου της μητέρας πατρίδας στην Κομοτηνή, διαφορετικά “θα σε πετάξω τώρα από το παράθυρο του 6ου ορόφου και θα πω πως αυτοκτόνησες¨.
2)      Ισμαήλ Ροδοπλού: : ¨Όταν ήμασταν μικροί κάμναμε διάφορα. Μαζευόμασταν σαν παιδιά και είχαμε ανάμεσα μας ένα κουτάβι. Το βαρούσε ένας μια κλωτσιά. Το κουτάβι αλυχτούσε. Και μετά σε όποιον πήγαινε  μπροστά το κλωτσούσε και το κουτάβι συνέχιζε να αλυχτά. Το βασανιστήριο συνεχιζόταν έτσι. Εκείνη την μέρα λοιπόν αυτό έκαναν στον Σαδίκ.¨
Ακόμη κι ο Σαδίκ κατάλαβε πως τον είχαν ξεγράψει. Στου γύρω του είπε πως θα εγκατέλειπε την πολιτική. Μερικούς μήνες μετά ήρθε ο θάνατος με το τροχαίο.
Μετά η Μεγάλη Πύλη ακολούθησε το ¨γύρνα την πάπια μην καεί¨. Και βλέποντας την μειονότητα ως πάπια, μετά από τον θάνατο αποφάσισαν να στήσουν πάλι τον Σαδίκ. Τόσο κόπος και τόση επένδυση δεν έπρεπε να πάνε χαμένα.
Πάνω δηλαδή που θα κήρυσσαν ως ¨προδότη¨ τον Σαδίκ, αναρριχήθηκε και πάλι ¨ήρωας και ηγέτης¨. Και αυτά έγιναν συνοδεία πολλών ψεμάτων και υπερβολών. Η μειονότητα τι να κάνει… Φέρεται σαν να πιστεύει αυτήν την επιβολή της Μεγάλης Πύλης.  
Iμπράμ Ονσούνογλου
24/7/2017 Facebook
Σχ: Και επειδή ξέρουμε πως μας διαβάζουν και τουρκόφωνοι ιδού και το αποκαλυπτικό κείμενο στα τούρκικα:
Mustafa Çolak’ın Sadık Ahmet’le ilgili aşağıdaki paylaşımını yorumlamamaya karar vermiştim. Bir gün sonra bu yayın f/b’ta yeniden karşıma çıktı ve yeniden okudum, ve karar değiştirdim.
Olayları yaşamayan ve bilmeyen yeni kuşakların Sadık’ın o televizyon programında söylediklerini tam olarak anlaması mümkün değil. Ben anlaşılmasında yardımcı olabilirim. Yalnız o değil. Azınlıkta üstü örtülen gerçekler ve yutturulan yalanlar söz konusu, bunlar karşısında hangi nedenle olursa olsun susmak, bana “ihanet” ile eşdeğermiş gibi geliyor.
5.3.1993 günü TGRT’deki programa gelelim. Sadık, birkaç yıldır özgüven duygusunun doruk yaptığı bir dönem yaşamaktadır. Onu yakından tanıyanlar, böyle durumlarda “züccaziye dükkanına girmiş boğa” gibi davrandığını iyi bilirler.
Söz konusu televizyon programından önceki olaylar.
Mehmet Emin Aga’yla kavga etmiştir, Aga’nın kalesi Şahin’de agalık yapmaya kalkınca yumruk yumruğa dövüşmüşlerdir. “Ben de seni seni besleyen Kapı’yla terbiye ettirmezsem bana da Sadık demesinler!” gibilerden tehditler savurmuştur. Ve bu tarihten sonra ME Aga’nın Yunan ajanı bir hain olduğunu keşfetmiştir. Televizyonda böyle suçladığı kişi İskeçe “seçilmiş” müfüsü ME Aga’dır.
Ahmet Faikoğlu ile kavga etmiştir. Yunan hafiyesi olarak suçladığı adı zikredilmeyen diğer kişi de Ahmet Faikoğlu’dur. Çıkardığı gazetede ırkçı bir söylemle A. Faikoğlu’na Çingene diye hakaret eden ve bu sıfatla onu hor gören ilk kişidir. İkinci kişi Yannis Kapsis çıkmıştır.
İsmail Rodoplu’yla kavga etmiştir. İbrahim Şerif’le kavga etmiştir. Ve kavgaları hep yüzde yüz kırıcıdır. İ. Şerif’le kavgaları da öyle. Bundan birkaç yıl önce, 24 Temmuz, İ. Şerif üstünde müftü cübbesi hızlı adım Kahveci Mezarlığına doğru gidiyor. Türkiye’den gelenlerle yapılan anma etkinliğine geç kalmış. “Gitmeye mecburum. Yoksa bana kalsa…” diyordu. (Adaş, bu ifşaatı yaptığım için özür dilerim.)
Hasan Hatipoğlu’yla kavga etmiştir. Kavgadan sonra seçim konuşmalarında halk önünde onun için “Moruk!” diyordu. “70 yaşına girmiş moruk, benim ne yapacağıma karışıyor moruk! Ben daha 46 yaşındayım!” Aynen böyle diyordu. (Kasette kayıtlıdır.)
Hasan İmamoğlu’yla kavga etmiştir. Mehmet Müftüoğlu’yla kavga etmiştir. İbram Onsunoğlu’yla kavga etmiştir. Kavga dediğime bakmayın, hakaret etmiştir, bizim azınlık ölçülerinde en ağır hakaretler. Normal koşullarda kuyruğu apışarasında, ancak Koca Kapı’nın şişirmesiyle özgüveni doruğa ulaşmış bir Sadık’ın önüne geçilemez. H. İmamoğlu gâvurcudur, bu hakareti duyan İmamoğlu onu düelloya davet eder. Çukur Kahvedeki düelloda araya girenler sayesinde kan dökülmemiştir.
Kendisine mavi boncuk verilmezden önce ailece en çok pareya yaptığı Mehmet Müftüoğlu da Sadık’a göre artık bir numaralı gâvurcudur. “Ömrümde insan dövdüğüm yok. Kalbimden ameliyatlı olmasaydım, ben de İmamoğlu gibi Sadık’ı dövecektim.” diyordu rahmetli.
Koca Kapı kendisini şişirdikten sonra gerçek kişiliğini göstermeye başlayan Sadık, 1960’tan beri onlarca yıl öğrencilik dahil tam 40 yıllık arkadaşı olan beni BBC’deki bir röportajında Yunan İstihbarat (KYP) ajanı olarak suçluyordu. Daha başka yerlerde de. Ondan sonra bir dava münasebetiyle Gümülcine’de mahkeme binasında karşılaştığımızda, “Biz birbirimizi yerken Yunanlı işini yapıyor” dyerek bana yakınıyordu. Ben de İmamoğlu gibi yakasına yapışıp hesap sormak istediğimde tabana kuvvet kaçıyordu.
Koca Kapı’nın Azınlığa diktiği lider, Yüksek Tahsilliler Derneği başkanı Hülya Emin’i, derneğin genel kurulunda hem de kocasının huzurunda HAİN ilan ediyordu. Sonra Sadık’ı kocasının elinden zor kurtardık.
Hülya Emin şöyle diyordu: “Zaman zaman çeşitli insanlarla kavga etmişimdir. Bir süre sonra hepsiyle barışmışımdır. Kin tutmak gibi bir huyum yoktur. Barışamadığım tek insan Sadık Ahmet.” (Hülya, bu ifşaatı yaptığım için özür dilerim.)
Koca Kapı işini yapmak için Azınlıktan manyak birini arıyordu, onu Sadık’ın şahsında bulmuştu. Ama bir noktaya kadar, Gümülcine başkonsolosuyla kavga edinceye ve ona hakaret edinceye kadar.
TGRT’deki programda Azınlık aleyhinde Yunanlılarla işbirliği yapıyor diye suçladığı başkonsolos Hakan Okçal’dır. Hakan Okçal’la Almanya’da karşılaştığımda, “Ben diplomatım, benim yapacak işim değil. Ama Sadık’a dayak atamadığım için gözlerim açık gidecek.” diyordu.
Sadık, başkonsolos Hakan Okçal’la niye ve nasıl kavga etmişti? Türkiye’den bir parlamenterler heyeti gelmiştir. Programda İskeçe ziyareti de vardır. Heyete başkonsolosla birlikte Koca Kapı’nın gözdeleri azınlık mensupları da refakat etmektedir. Tabii Sadık Ahmet te. Programda İskeçe seçilmiş müftüsü ME Aga’nın konağında yemek ziyafeti vardır. Sadık itiraz eder, çünkü Aga’yla kavgalıdır ve onun evine gitmek istemez. Parlamenterleri lokantada kendisinin ağarlayacağını söyler. Aralarında bir didişme başlar, kavgaya ve hakaretlere dönüşür, Sadık’ın her zaman yaptığı gibi. Artık konsolosu bile “sinek gibi” görmektedir. Hakan Okçal’ı herkesin yanında tehdit eder: “Ben de seni buradan geldiğin köye sürgün ettirmezsem bana da Sadık demesinler.” Yemek için sonunda Aga’nıon evine gidilir. Sadık ta tıpış tıpış heyetin arkasına takılır.
Böyle bir özgüven ve öfke ortamında yapılmıştır o televizyon programı.
Konsolosa hakaret ve tehditlerden sonra Sadık’ın defterini dürme kararı alınmıştır. Ama Sadık, arkasında derin devlet, kendini o kadar güçlü hissetmektedir ki. Önce Azınlıkta tüm kurum ve kuruluşlar ve önde gelen kişilere Sadık’ı kınama direktifi gider. Hereks birer kınama çıkarır. Sadık’ı bunlar ırgalamaz.
Ve araya burada konuştuğumuz televizyon programı girer. Orada Aga’ya yönelttiği suçlamalara dikkati çekmek isterdim. Türkiye Aga’yı Azınlığa lider olarak “mecbur” (!) edermiş. Bu, kısmen doğru. Ama Aga’nın liderliği Türkiye onu “mecbur” etemezden önce de vardı. Kendisinin liderliği? Sanki kendisi tamamen, yüzde yüz Türkiye tarafından “mecbur” edilmemiş gibi. Hem de baskı ve terörle… Dolaphan’da bazıları hiç Türkçe bilmezlermiş, bundan sorumlu olan da Aga’ymış. Yahu sen anadillerini Pomakçayı biliyorlar mı, önce onu sor. Pomakça konuşmalarından rahatsız mı oluyorsun? Okula gitmedikçe Türkçeyi isterse öğrenir, istemezse öğrenmez, sen zorla mı öğreteceksin?
Televizyondaki demeçlerinden sonra artık onu derrin devlet bile gözden çıkarmıştır. Zor bir karar, şahsına bu kadar yatırım yapılmış bir kişiyi silkip atmak. Ama önce bir terbiye operasyonu, Hanya’yı Konya’yı göstermek için.
Bu iş için Mustafa Hasanoğlu görevlendirilir. Tokuç Mustafa. Batıtrakyalılar arasında ondan daha uygununu bulamazlardı.
İstanbul’da bir toplantı, Azınlık Mafya Takımının bütün üyeleri davetlidir. Tokuç Mustafa bir ara bir şey görüşmek üzere Sadık’ı ve bir grup Batrtrakyalıyı toplar ve otelin 6. katındaki bir odaya giderler. Toplantıda tam olarak kimlerin hazır bulunduğunu söylemediler. Ben olup bitenleri orada hazır bulunan üç kişinin ağzından dinledim. 1. İsmi saklı: “Tokuç Mustafa hitap ettiği Sadık’ın önce sülalesindeki tüm dişilere ağıza alınmaz küfürlerlerle başladı… Kendisni Ana Vatan’ın mebus yaptığını unutmaması ve Gümülcine’deki Ana Vatan temsilcisi karşısında hazırol vaziyetinde durması gerektiğini, yoksa…” “Yoksa seni buradan 6. katın penceresinden aşağıya atar ve intihar etti derim.”… 2. İsmail Rodoplu: “Hani kızanken hep yaptığımız şeyler. Birkaç kopartma kızan toplanırız. Ortamızda bir köpek enceği. Biri bir tekme vurur. Encek vililim vililim yuvarlanır. Ondan sonra kimin önüne gittiyse o bir tekme vurur. Encek yeniden vililim vililim. İşkence devam eder. Ha işte Sadık’ı o gün öyle yaptılar.” 3. Hasan Hatipoğlu: “O gün otelde bir odada bizi toplayan kimmiş bu çöcük diye sordum. O gene benim yakından tanıdığım çıktı. Celal Bayar’da öğrenciyken AKIN’a gelip çırak olarak çalışmak istediğini söylemişti. Kendisine biraz harçlık verip gazetede ayak işlerimnde kullanmıştık onu. Bak sen, bak sen, o çöcükmüş meğerse.” “-Ne oldu be Hasan abi, anlatmıyorsun.” “-Nahoş şeyler oldu be doktor. Nesini anlatayım.” “-Rodoplu anlattı.” “-O anlatır. Nasıl anlattı?” Köpek enceği benzetmesini söylüyorum Hatipoğlu’na. Gülümsüyor. “-Nahoş şeyler oldu diyorsun, ama memnun kalmış görünüyorsun.” Gülmeye başladı.
Sadık bile defterinin dürüleceğini anlamıştı. Çevresindekilere artık politikayı bırakacağını söylüyordu. Birkaç ay sonra bir trafik kazasıyla ölüm geldi.
Sonra Koca Kapı “çevir kazı yanmasın”. Kaz gibi gördüğü Azınlığa ölümü sonrası Sadık’ı yeniden dikme kararı aldı. Bunca emek, bunca yatırım boşa gitmemeliydi. Sadık tam “hain” ilan edilecekken, yeniden “kahraman ve lider” ilan edildi. Bu amaçla bir sürü abartma, yalan, dolan eşliğinde. Azınlık ta ne yapsın, Koca Kapı’nın bu dayatmalarına inanırmış gibi yapıyor.
tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου