Google+ To Φανάρι : Ναι γιατί έτσι πρέπει! Υπόκλιση από τον Πρόεδρο στα κορίτσια του χάντμπολ!

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ναι γιατί έτσι πρέπει! Υπόκλιση από τον Πρόεδρο στα κορίτσια του χάντμπολ!


Την Εθνική ομάδα Νεανίδων χάντμπολ δέχτηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνεχάρη τις παίκτριες για την απόφασή τους να μην αγωνιστούν απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της ΠΓΔΜ,...
στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Σκόπια, καθώς μέλη της αποστολής εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το όνομα «Μακεδονία».

Η «δημοκρατία» πρώτη εξήρε την απόφαση της Εθνικής ομάδας Νεανίδων χάντμπολ και είχε προτείνει με δημοσίευμά της (5 Αυγούστου) να προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και να τιμηθεί ακόμη και με μοριοδότηση από το υπουργείο Παιδείας για την πράξη αντίστασης στις προσπάθειες που κάνει το μόρφωμα της ΠΓΔΜ να αλλοιώσει την Ιστορία, δεδομένου ότι η Εθνική ομάδα είχε προοπτικές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στις παίκτριες και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, τους είπε: «Να θυμάστε ότι η στάση σας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην ΠΓΔΜ ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Οχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα. Γιατί το ξέρετε, άλλωστε, δεν χρειάζεται να το εξηγήσω εγώ, το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται με χονδροειδείς παραχαράξεις της Ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη και αυτό, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά, γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε και μήνυμα στα Σκόπια, τονίζοντας ότι «όσο συνεχίζει αυτή την τακτική, που όπως είπα είναι αντίθετη με το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λόγω του αλυτρωτισμού που αποπνέει, η ίδια υπονομεύει την ευρωπαϊκή πορεία της».

Επί της ουσίας
Τα ανακλαστικά του Προέδρου
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει πολιτικά ανακλαστικά και πως και θέλει και μπορεί να ξεπερνά «αγκυλώσεις» του συστήματος και να κάνει υπερβάσεις. Μακάρι και οι πολιτικοί αρχηγοί να έδειχναν σε πολλές των περιπτώσεων την ίδια ταχύτητα αντιδράσεων. Το ότι υλοποίησε την πρόταση που έκανε η «δημοκρατία» και κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τα κορίτσια της Εθνικής Νεανίδων του χάντμπολ, που υπερασπίστηκαν το όνομα της Μακεδονίας μας και μάλιστα μέσα στα Σκόπια, είναι ένα μήνυμα προς πολλαπλές κατευθύνσεις.

Και κυρίως προς όλους αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι τα εθνικά κράτη και οι εθνικές ταυτότητες πρέπει να καταργηθούν, και πως ο πατριωτισμός είναι κάτι κακό. Θα λέγαμε ότι ο Πρόεδρος έκανε το καθήκον του, η Πολιτεία όμως όχι ακόμη. Γι' αυτό και επανερχόμαστε στο δεύτερο σκέλος της πρότασής μας: Τα κορίτσια αυτά να μοριοδοτηθούν σαν να κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου