Google+ To Φανάρι : Ο Μύρτος αφαιρείται από τους ανθρώπους και παραδίδεται στις νυχτερίδες | Ατζέντα 21- 2030

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Ο Μύρτος αφαιρείται από τους ανθρώπους και παραδίδεται στις νυχτερίδες | Ατζέντα 21- 2030

Αυτό έγραψε ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης χτες το απόγευμα ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook: “αφαιρείται από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και παραδίδεται στις νυχτερίδες”...

Ο Μύρτος, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, αν όχι του κόσμου, περνάει πλέον επίσημα στις “μη προσβάσιμες σε άνθρωπο” ζώνες της Ατζέντας 21, κάτω από την απίστευτη δικαιολογία, να μην ταραχθούν οι νυχτερίδες!
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας.
Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας για να προασπιστούν τα συμφέροντα των νυχτερίδων. Έτσι.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη στον Μύρτο, τώρα, μπαίνει λουκέτο καθώς «αφαιρείται από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και παραδίδεται στις νυχτερίδες». Έγραψε συγκεκριμένα:
«Με την υπ’ αριθμόν 1840 στις 10/7/2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον Μύρτο.
Έτσι, στον Μύρτο…
1) Απαγορεύεται να κατεβαίνουν αυτοκίνητα!!!
2) Απαγορεύεται να υπάρχει κυλικείο!!!
3) Απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και άλλα πολλά…
Το Προεδρικό Διάταγμα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του Μύρτου εξεδόθη στις 02/09/2009 με βάση τις μελέτες που πραγματοποίησε ο τότε Δήμος Πυλάρου το 2000 και το 2001.
Ο Μύρτος λοιπόν παραδίδεται με την σφραγίδα του ΣτΕ στις θαλάσσιες νυχτερίδες του…
ΝΤΡΟΠΗ!!!». Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς σε μια παραλία με τόσο δύσκολη πρόσβαση όσο ο Μύρτος όταν δεν μπορείς να κατέβεις με αυτοκίνητο και να πάρεις και ένα νερό μέσα στον ήλιο, τότε πολύ απλά θα το σκεφτείς 2 και 3 φορές πριν πας. Και ήδη η κίνηση φέτος είναι μειωμένη σχεδόν 40%.
Όχι. Ντροπή δεν είναι που το σκορ άνθρωποι vs νυχτερίδες είναι 0-1. Ντροπή είναι που μιλάμε για την Ατζέντα 21,(τώρα πια Ατζέντα 2030) όπου υφίσταται ΚΑΙ Τοπική Ατζέντα 21 για υλοποίηση στους Δήμους και οι αξιωματούχοι ή σφυρίζουν (ως νυχτερίδες) στον αέρα, ή απαντούν “θεωρίες συνωμοσίας”.
Θεωρίες το ένα, θεωρίες το άλλο, πως τελικά γίνονται πράξεις και στο τέλος ψοφάμε;
Κι έχεις και τα ευγενή πτηνά της ενημέρωσης, τα εξωτικά παπαγαλάκια, να σου το κάνουν ακόμα πιο θολό το τοπίο: Ούιιι! αυτά μόνο στην Ελλάδα!
Μπα; Γιατί μήπως έριξες και καμιά ματιά τι κάνει η Α21 σε άλλες χώρες; Μήπως έκανες τον κόπο να βγεις από το κάπι-πάστε να κάνεις και καμιά έρευνα δική σου; Κανένα ρεπορτάζ που να μην έρχεται κατευθείαν από τα ξένα κέντρα; Τσου!
Φυσικά… τέτοια δημοσιογραφία, πραγματικά, μόνο στην Ελλάδα!. Έξω, θα ακούσεις που και που καμιά πνιγμένη φωνούλα – να… κάτι σαν της νυχτερίδας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου