Google+ To Φανάρι : Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα – Κάηκε το 1/3 του νησιού

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα – Κάηκε το 1/3 του νησιού

ΣΤΑΧΤΗ 20.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί τα Κύθηρα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται για τρίτη μέρα στο δυτικό τμήμα του νησιού και έχει κάνει στάχτη μέχρι στιγμής 20.000 στρέμματα.  Σκληρή μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν ήδη ενισχυθεί...

Μάλιστα ο δήμαρχος του νησιού Ευστράτιος Χαρχαλάκης δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι φλόγες έχουν κάνει ήδη στάχτη το 1/3 του νησιού.
Αν και η εικόνα που υπήρχε τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν καλύτερη σε σχέση με το βράδυ, ο κ. Χαρχαλάκης ζήτησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ να ξεκινήσουν έγκαιρα ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα καθώς και το Σάββατο το πρωί υπήρξε η εντύπωση ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί αλλά από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι ενισχύθηκαν και υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις.
Λόγω του μεγέθους και της έντασης της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθούν μόνο το Σάββατο τέσσερις οικισμοί αν και ο κ. Χαρχαλάκης δήλωσε ότι πλέον όλοι οι κάτοικοί τους έχουν επιστρέψει τονίζοντας, ωστόσο, ότι «μην νομίζετε ότι κοιμάται κανείς».
Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές καθώς δόθηκε «μάχη στις αυλές των σπιτιών» κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είπε, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Κυθήρων.
Όπως είπε ο κ. Χαρχαλάκης στο νησί και σήμερα, Κυριακή, πνέουν βόρειοι άνεμοι.
Στα Κύθηρα επιχειρούν για την κατάσβεση 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακή έφτασε άλλο ένα πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων από τη Μακεδονία προκειμένου να ενισχύσει τους 57 συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στο νησί καθώς και 8 υδροφόρες της πυροσβεστικής που ήρθαν να προστεθούν στα βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και τα χωματουργικά μηχανήματα που είναι ήδη εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου