Google+ To Φανάρι : Γιατί η τρομοκρατία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και όχι της ΚΚΕ λτδ (LTD)

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Γιατί η τρομοκρατία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και όχι της ΚΚΕ λτδ (LTD)

Υπάρχουν χαζοί και πονηροί δεξιοί. Και οι «πονηροί» δεξιοί εκμεταλλεύονται τους «Χαζούς»....

Όπως έχω γράψει, στις 19 Απριλίου 1944  πραγματοποιήθηκε στην Στρέζοβα (Δάφνη) Καλαβρύτων, Πελοποννησιακή Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, και εκεί κατέβηκε η κομματική γραμμή και τα καθήκοντα των οργανώσεων, όπως υιοθετήθηκαν στη 10η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, που έγινε τον Ιανουάριο του 1944. Αμέσως μετά συνεδρίασαν οι Αχτίδες. Η Αχτιδική Επιτροπή Αργολιδο-Κορινθίας συνεδρίασε στα Κιόγκια Στυμφαλίας.

Στην Στρέζοβα και στα Κιόγκια κατέβηκε η γραμμή για τις προγραφές των αντιδραστικών που έπρεπε «να σφαχτούν μέχρι 7ης Γενεάς». 

Εκεί, ζητήθηκε από τα «στελέχη» να βάλουν τις οργανώσεις να συντάξουν και να παραδώσουν στο Κόμμα λίστες με ονόματα των «αντιδραστικών» τους οποίους έπρεπε να γνωρίζει το κόμμα και σε δεδομένη στιγμή «να ξεβρομίσει ο τόπος».

Η κομματική γραμμή από την Αθήνα ήταν ότι έπρεπε να φροντίζουν να εκτίθενται για τις δολοφονίες τα ΕΑΜικά μέλη και να προφυλάσσονται τα κομματικά μέλη. Αυτή είναι η απλή αλήθεια για την Κόκκινη Τρομοκρατία που κορυφώθηκε με τον «Κόκκινο Δεκέμβρη». 

Ωστόσο ορισμένοι «πονηροί» δεξιοί που υπηρετούν ακόμα τη γραμμή της ΚΚΕ λτδ μιλάνε για την «τρομοκρατία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της κατοχής». 

Όχι για την τρομοκρατία του ΚΚΕ, 
αλλά του ......ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Ε;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου