Google+ To Φανάρι : Άκουσαν τίποτε για τον Γάλλο αρχηγό;

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Άκουσαν τίποτε για τον Γάλλο αρχηγό;

Πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων υπέβαλε ηχηρή παραίτηση, (η είδηση πιό κάτω) όταν ο... μνημονιακός πρωθυπουργός της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε και διέταξε να περικοπούν οι αμυντικές δαπάνες της χώρας του. Ο στρατηγός πέταξε τα...
γαλόνια του και τα προνόμια που είχε στα μούτρα της πολιτικής ηγεσίας, γιατί θεώρησε ότι οι αποφάσεις που παίρνει, κατ' εντολή των Γερμανών (επί της ουσίας), αποδυναμώνουν αμυντικά τη Γαλλία σε μια περίεργη, μάλιστα, εποχή.

Γράφαμε τότε ότι όσα έπραξε έπρεπε να έχουν προβληματίσει τα ηγετικά κλιμάκια και των δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη των οποίων έχουν υποστεί μια σειρά από περικοπές. Σήμερα η «δημοκρατία» αποκαλύπτει τι ισχύει, και μάλιστα αναδρομικά, για τα ειδικά μισθολόγια. Μια ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι οι στρατιωτικοί αλλά και όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας είναι οι μεγάλοι χαμένοι, καθώς χάνουν (ιδιαίτερα οι νέοι που διορίστηκαν μετά την 1η/1/2017) σχεδόν όλα τα επιδόματά τους.

Κάποια από αυτά μπαίνουν στον βασικό μισθό, που θα φορολογείται με υψηλότερους συντελεστές, με αποτέλεσμα να χάνουν και άλλα χρήματα. Για τους παλιούς υποτίθεται ότι σώζονται οι μισθοί τους, μια και τα επιδόματα μετατρέπονται σε «προσωπική διαφορά».

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ούτε αυτοί θα σώσουν τους μισθούς τους. Και αυτό γιατί η «προσωπική διαφορά» στο Δημόσιο είναι ήδη στο στόχαστρο των θεσμών και αναμένεται τους επόμενους μήνες να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αναμένεται η «προσωπική διαφορά» να περικοπεί -σε πρώτη φάση- κατά 15 με 20%! Αυτό θα έχει αποτέλεσμα και τα στελέχη που είναι προ του 2017 να δουν σύντομα τους μισθούς τους να περικόπτονται σημαντικά.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, είναι πολλά για τη σκοπιμότητα τέτοιων περικοπών, την ώρα που ο Ερντογάν ξεσαλώνει σε Αιγαίο και Κύπρο. Αναρωτιόμαστε εάν κάποιος από τα ηγετικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων σκοπεύει να αντιδράσει για όσα περιμένουν τα στελέχη του, που υπερασπίζονται την πατρίδα με μισθούς-ψίχουλα. Αναρωτιόμαστε μέχρι πότε θα ποντάρουν στον πατριωτισμό αυτών των ηρώων με στολή.
Η είδηση:

Αρχηγός Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων: Δεν θα καθίσω να με γ@@@@ει ο Μακρόν!

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Πιερ ντε Βιλιέ μετά από μια έντονη διαφωνία που είχε με τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τις περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό.
Ο ντε Βιλιέ εμφανίστηκε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό στις οποίες προχώρησε ο Μακρόν στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ελέγξει τις κρατικές δαπάνες.
«Δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να με γ... κατ’ αυτόν τον τρόπο», φέρεται να είπε ο ντε Βιλιέ, σύμφωνα με δύο κοινοβουλευτικές πηγές.
«Μπορεί να είμαι χαζός, αλλά ξέρω πότε με εξαπατούν» είπε επίσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν είχε δημοσιοποιήσει την κόντρα τους. «Έχω δεσμευτεί, είμαι το αφεντικό σου», είχε πει σε ομιλία του ενώπιον δεκάδων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του στρατού και των οικογενειών τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ντε Βιλιέ αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος «την έκανε αποδεκτή».

Όπως είπε, κατά την κρίση του «δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει την διατήρηση του μοντέλου του στρατού στο οποίο πιστεύει ως εγγύηση της προστασίας της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας» και πως «ανέλαβε τις ευθύνες του» υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο.

Ο 60χρονος ντε Βιλιέ προσθέτει ότι προσπάθησε να διατηρήσει μια γαλλική αμυντική δύναμη με την ικανότητα να διεκπεραιώνει ένα όλο και δυσκολότερο έργο εντός των οικονομικών περιορισμών που είχαν επιβληθεί, αλλά δεν είναι πλέον σε θέση να την διατηρήσει.

Την περασμένη εβδομάδα οι δύο άνδρες είχαν μια έντονη διαφωνία, μόλις δύο μήνες μετά την εκλογή του Μακρόν και ενώ η χώρα προετοιμαζόταν για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, και την παρέλαση στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.  Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων