Google+ To Φανάρι : Μάνφρεντ Βέμπερ: Να αντιμετωπίσουμε τους λαθροδιακινητές ως πειρατές – «Με όπλα!»

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Μάνφρεντ Βέμπερ: Να αντιμετωπίσουμε τους λαθροδιακινητές ως πειρατές – «Με όπλα!»

«Το απάνθρωπο εμπόριο της μαφίας των πλοιαρίων πρέπει να καταπολεμηθεί εν ανάγκη και με τη χρήση όπλων για να προστατευτούν και οι πρόσφυγες», είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ), σε συνέντευξή του στη σημερινή Bild....

O Γερμανός πολιτικός θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές χώρες «αντιμετώπισαν με μισή καρδιά» τους λαθροδιακινητές και τάχθηκε υπέρ «της αύξησης της δύναμης της FRONTEX έως και σε 10.000 άντρες καθώς επίσης και υπέρ της περιπολίας πλοίων του ΝΑΤΟ στις λιβυκές ακτές, ούτως ώστε να αποθαρρύνονται οι διακινητές προσφύγων».
Κατά τον χριστιανοκοινωνιστή ευρωβουλευτή «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ανακτήσει και πάλι τον πλήρη έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων.
»Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κενά στα εξωτερικά σύνορα», τάχθηκε δε υπέρ της αντιμετώπισης των λαθροδιακινητών «με όμοιο τρόπο όπως στη περίπτωση της αντιμετώπισης των πειρατών στις ακτές της Σομαλίας.
»Απαιτείται εντολή του ΟΗΕ ώστε να μπορούμε να επιχειρήσουμε στα λυβικά χωρικά ύδατα.
»Εκεί μπορούν να αντιμετωπισθούν οι λαθροδιακινητές πριν φέρουν τα πλοία τους στις ακτές της Λιβύης», όπως τόνισε.
Δήλωσε επίσης απογοητευμένος από την μέχρι τώρα «μη λειτουργούσα κατανομή των προσφύγων στις χώρες μέλη της Ε.Ε.
»Για αυτό πρέπει να εξευρεθούν λύσεις όπως είναι λ.χ. οι χρηματικές καταβολές ή η συμμετοχή τους με περισσότερο προσωπικό για τις επιχειρήσεις».
Ο κ. Βέμπερ τάχθηκε πάντως κατά της περικοπής των επιδοτήσεων για χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες:
«Αντί να συνδέονται αυτά τα θέματα θα πρέπει να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.
»Ελπίζω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την κατανομή των προσφύγων, η οποία ανεμένεται να εκδοθεί, να συνετίσει τις χώρες οι οποίες αρνούνται την υποδοχή προσφύγων», κατέληξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου