Google+ To Φανάρι : Δείτε πως ετοιμάζουν την Κίνα για παγκόσμιο «χωροφύλακα» της Νέας Τάξης

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Δείτε πως ετοιμάζουν την Κίνα για παγκόσμιο «χωροφύλακα» της Νέας Τάξης

Δείτε πως ετοιμάζουν την Κίνα για παγκόσμιο «χωροφύλακα» της Νέας Τάξης
Του Άρη Δημόπουλου
Δεν πέρασαν παρά μερικές βδομάδες από την σύμπλευση Κίνας – Ευρώπης και….λοιπών «προοδευτικών δυνάμεων» για μία σειρά παγκόσμιων μεταρρυθμίσεων όπως το κλίμα και το εμπόριο, κινήσεις που ανέδειξαν την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου σαν μεγάλη ανερχόμενη δύναμη....

Μία δύναμη που ωστόσο είναι η «εκλεκτή» να διαδεχθεί τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, από τη στιγμή που η Νέα Τάξη δεν έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο.
Σε μία απόφαση λοιπόν που δικαιώνει τον Δημοσθένη Λιακόπουλο και το el.gr, η παγκόσμια τάξη είναι έτοιμη να…ανταμείψει το Πεκίνο καταλλήλως:
«Η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι πιθανό να μεταφερθεί στο Πεκίνο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει εντός της δυναμικής αναπτυξιακής της πορείας και το ΔΝΤ εξακολουθήσει να μεταρρυθμίζεται, δήλωσε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ», σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του ΔΝΤ για την επόμενη δεκαετία, είναι η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του, τόνισε η Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση δεξαμενής σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον ( Center for Global Development).
“Προκειμένου να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστούν αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ,” πρόσθεσε η ίδια.
Υπάρχει η πιθανότητα για το ΔΝΤ, να μεταφέρει την έδρα του στο Πεκίνο, εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν’ αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική κι αν θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του ταμείου, τόνισε η Λαγκάρντ.
Οι εξελίξεις τρέχουν και μένει να δούμε πλέον τι έκβαση θα έχει ο νέος «πόλεμος» των δύο μεγάλων πόλων εξουσίας πάνω στον πλανήτη. Ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε μία τόσο αχανής χώρα όσο η Κίνα.


Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.. Η άλλη εκφράζεται μεταξύ άλλων μέσα από σχόλιο αναγνώστη που πρέπει να διαβάσετε:

ΧΡΗΣΤΟΣ: ...ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΕ.
 ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΚΥΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΊΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΧΩΡΙς ΔΑΣΜΟΥς ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....
Πηγή

Για  να μην τρέφετε αυταπάτες για το ποιοί κυβερνούν τον κόσμο και τι παιχνίδια παίζουν ες βάρος μας.... Δημοσθένης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου