Google+ To Φανάρι : Χιονοθύελλα στον Όλυμπο! Αγωνία για τον ορειβάτη!

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Χιονοθύελλα στον Όλυμπο! Αγωνία για τον ορειβάτη!

Το ημερολόγιο μπορεί να δείχνει 17 Ιουλίου όμως το βουνό των Θεών έχει ντυθεί στα λευκά και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ είναι σε εξέλιξη σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα!...

Στα 2800μ υψόμετρο στον Όλυμπο ο χειμώνας αυτή τη στιγμή είναι…βαρύς! Επικρατεί θύελλα με χιονοκαταιγίδα και θερμοκρασία στους 0 βαθμούς κελσίου!
Μας μεταφέρουν την εικόνα οι διασώστες της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας που επιχειρούν από χθες στη θέση Καζάνια στον Ολυμπο προκειμένου να απεγκλωβίσουν Ρουμάνο ορειβάτη.
Οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, καθώς ο υδράργυρος έπεσε απότομα το τελευταίο 24ωρο λόγω της επέλασης της “Μέδουσας”. Ο καιρός δυσχεραίνει τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ η οποία από το βράδυ του Σαββάτου αναζητά έναν Ρουμάνο ορειβάτη που ήθελε να ανεβεί στην κορυφή του Ολύμπου και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά.
Ο ορειβάτης αρχικά είχε επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ όμως δεν είχε ακόμη εντοπιστεί. Εν τω μεταξύ με την επιδείνωση του καιρού και την χιονοθύελλα η επιχείρηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους άντρες της ΕΜΑΚ.
Eπιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Ρουμάνου ορειβάτη, ο οποίος χθες στην προσπάθειά του να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, ακολούθησε λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό χθες στις 20.24 και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών, μελών της ΕΟΔ, που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών, κοντά στην περιοχή όπου χάθηκε ο ορειβάτης.
Οι τέσσερις διασώστες ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεραυνούς και χαλαζόπτωση, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αγνοούμενος, δυστυχώς, όμως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, για δική τους ασφάλεια.
Στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπίσει τον ορειβάτη. Να σημειωθεί ότι από χθες το βράδυ υπάρχει επικοινωνία με τον ορειβάτη μέσω κινητού τηλεφώνου και μέχρι στιγμής είναι καλά στην υγεία του. Οι έρευνες της ΕΜΑΚ συνεχίζονται.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου