Google+ To Φανάρι : Ιταλία: 5 εκατομμύρια Ιταλοί κάτω από το όριο της φτώχειας.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ιταλία: 5 εκατομμύρια Ιταλοί κάτω από το όριο της φτώχειας.

 Tα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας είναι συντριπτικά: Το 2016 εκτιμάται ότι περίπου 1,619 εκατομμύριο οικογένειες στη χώρα ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αριθμός που αντιστοιχεί σε ...
4,742 εκατομμύρια άτομα, τονίζεται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα La Repubblica.

Με βάση την έκθεση της Istat για τη φτώχεια στην Ιταλία το 2016, η φτώχεια αυξάνεται στις περιοχές του Κέντρου της χώρας και ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πλήττει τις νέες οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε καλύτερη θέση όσον αφορά τον δείκτη της απόλυτης φτώχειας.

Τα στοιχεία αυτά αντικατοπτρίζουν με απόλυτη ευκρίνεια το υψηλό επίπεδο της ανεργίας και τους χαμηλότερους μισθούς των νέων εργαζόμενων. Και μάλιστα τα στοιχεία δείχνουν πως η φτώχεια μεγαλώνει όσο αυξάνεται κι ο αριθμός των μελών στην οικογένεια, ιδίως από τα τρία παιδιά και πάνω.

Το επίπεδο αυτό της απόλυτης φτώχειας είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί έως τώρα από την έναρξη της αυξητικής καμπής του αντίστοιχου δείκτη το 2005, και είναι διπλάσιο από αυτό του 2007, όπως τονίζουν οι οργανώσεις καταναλωτών.

 SKAI.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου