Google+ To Φανάρι : Προσλήψεις για 10.000 άτομα ηλικίας 55-67 ετών

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Προσλήψεις για 10.000 άτομα ηλικίας 55-67 ετών

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για Δημόσιο και ΟΤΑ
Πρόγραμμα επιχορήγησης δημόσιων επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών, θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες ημέρες. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους για χρονικό διάστημα 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες....


Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 55-67 ετών, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) και να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του κάθε ανέργου που προσλαμβάνεται.

Προκειμένου να μπορέσει μια δημοτική επιχείρηση ή ένας δημόσιος φορέας να προσλάβει προσωπικό μέσω του προγράμματος, θα πρέπει να διαθέτει κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά είτε μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (ait.oaed.gr/) είτε στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2 της περιοχής τους.
Για νέους
Στο μεταξύ, ξεκινά αύριο 12 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 1.295 άνεργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά (www.ependyseis.gr/mis), αρκεί η επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου