Google+ To Φανάρι : ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρεσάλτο Τούρκων κομάντος SAT σε πλοίο εντός FIR Αθηνών – Διαμέλισαν την ΑΟΖ μας – Για ιστορική επιχείρηση κάνουν λόγο οι Τούρκοι – «Αφωνο» το ΓΕΕΘΑ – Δείτε εικόνες και βίντεο

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ρεσάλτο Τούρκων κομάντος SAT σε πλοίο εντός FIR Αθηνών – Διαμέλισαν την ΑΟΖ μας – Για ιστορική επιχείρηση κάνουν λόγο οι Τούρκοι – «Αφωνο» το ΓΕΕΘΑ – Δείτε εικόνες και βίντεο

Ειδικού Συνεργάτη
Με μία καθαρά στρατιωτική επιχείρηση, οι Τούρκοι «εμβόλισαν» τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νοτίως του Καστελόριζου και εντός FIR Αθηνών, στο σημείο που η δυνητική ελληνική ΑΟΖ τέμνει την κυπριακή και την αιγυπτιακή.....
Φρεγάτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με δύο ομάδες Τούρκων κομάντος SAT πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο εμπορικό πλοίο Commander Tide (σημαίας Κονγκό). Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα Νότια Καστελόριζου αλλά εντός του FIR Aθηνών.
Δύο ομάδες των Ειδικών Δυνάμεων SAT επιβιβάστηκαν στο πλοίο το οποίο προσέγγισαν με φουσκωτή λέμβο. Από αέρα περιπολούσε το ελικόπτερο S-70 της τουρκικής φρεγάτας, 2 σκάφη Ε-Δ και 2 Ε/Π της Τ/ΔΑΑ και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε τις βραδινές ώρες του Σάββατου 2 Ιουνίου 2017 και είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, 1 τόνος και 71 κιλά ηρωίνη.
Για ιστορική επιχείρηση κάνουν λόγο οι Τούρκοι καθώς όπως λένε η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 26 λεπτά
Tο πλοίο οδηγήθηκε στη Ναυτική Βάση του AKSAZ .
Η όλη ιστορία και η επιχείρηση «βρωμάει» από μακριά ότι είναι στημένη με μοναδικό σκοπό την επίδειξη δύναμης και αποφασιστικότητας των Τούρκων. Πρόκειται δηλαδή για επιχείρηση με «βαθιά» μηνύματα και συγκεκριμένα η Άγκυρα έδειξε να δηλώνει «παρόν» και απέναντι στην αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Και εδώ αρχίζουν τα πολλά ερωτήματα. Γιατί οι Τούρκοι δεν παρακολουθούσαν το Commander Tide έτσι ώστε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο για να κάνουν το ρεσάλτο;
Γιατί την επιχείρηση ανέλαβαν κατ’ εξοχήν οι ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού της χώρας και όχι η Ακτοφυλακή;
Γιατί επελέγη το συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται νοτίως του Καστελόριζου αλλά εντός του FIR Αθηνών, αν και ήταν σε διεθνή χωρικά ύδατα;
Πίσω απ’ όλα αυτά τα ερωτήματα βρίσκεται μια και μοναδική απάντηση. Γιατί στόχος της Τουρκίας ήταν να πιάσει στον ύπνο τις ελληνικές υπηρεσίες και να στείλει το μήνυμα πώς είναι «παρών» στο Αιγαίο και βεβαίως να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Θέλησε η Άγκυρα να περάσει το μήνυμα πώς μπορεί να εισβάλει στο FIR Αθηνών νύχτα. Ασφαλώς, για να είμαστε δίκαιη, δεν επρόκειτο για επιχείρηση σε ελληνικό νησί, όπου υπάρχει ομπρέλα προστασίας αλλά στη… μέση του πουθενά.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν μία φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού, μαζί με δύο ομάδες Τούρκων κομάντος SAT, το οργανικό ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας, όπως επίσης και δύο σκάφη και δύο ελικόπτερα της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα για την ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ. Γιατί δεν καταγράφηκε ή δεν γνωστοποιήθηκε τη μέρα εκείνη παράβαση του FIR Αθηνών, αφού το τουρκικό ελικόπτερο απονηώθηκε από την φρεγάτα και πέταξε για πάνω από μισή ώρα; Το αντίστοιχο ισχύει και για τα ελικόπτερα της τουρκικής Ακτοφυλακής, αν και αυτά τελικώς μπορεί να μην έδρασαν στην επιχείρηση.
Έγινε αντιληπτή η όλη πρόκληση των Τούρκων νοτίως του Καστελόριζου και πώς αντέδρασαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Οι καιροί είναι δύσκολοι και περίεργοι και όπως έχει δηλωθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «απαντάμε σε κάθε πρόκληση». Δόθηκε απάντηση εκείνη την ημέρα και αν ναι ποια ήταν.
Η Άγκυρα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και ειδικά να «σβήσει» από τον χάρτη το Καστελόριζο (παλαιότερα είχε δηλώσει πως δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στη Μεσόγειο), καθώς η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ του νησιού φράζει την έξοδο της Τουρκίας στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ηδη οι Τούρκοι ανακοίνωσαν χτες νέο αποκλεισμό του συμπλέγματος της Μεγίστης.
Η Άγκυρα εξέδωσε δυο NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων, με την πρώτη να στοχοποιεί την περιοχή του Καστελόριζου και την άλλη την Κυπριακή ΑΟΖ, καταδεικνύοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις περιοχές τις οποίες εποφθαλμιά η Τουρκία μετά το 1948 που πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.
Η τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί με την NAVTEX 586/17 , και η θα ξεκινήσει στις 08 Ιουνίου 2017 μέσα σε περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία αμφισβητεί η Τουρκία.


 Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση.



Πηγή
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου