Google+ To Φανάρι : Εκβιασμός για ασυλία στα ξένα golden boys του ΤΑΙΠΕΔ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Εκβιασμός για ασυλία στα ξένα golden boys του ΤΑΙΠΕΔ

Ισπανική απειλή για μπλόκο στη δόση, αν δεν απαλλαγούν οι τρεις υπόδικοι! 
Οι δανειστές, αφού πήραν την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία της χώρας στα χέρια τους με όχημα τα Μνημόνια, απαιτούν τώρα να ελέγξουν και τη Δικαιοσύνη, καθορίζοντας ποιοι θα διώκονται και ποιοι όχι! 
Είχε προηγηθεί η ωμή παρέμβαση των πιστωτών στους ελέγχους για τις λίστες φοροδιαφυγής. ...
Κατ’ απαίτησή τους, οι έλεγχοι αυτοί πέρασαν σκανδαλωδώς από τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), γεγονός που ανέδειξε (μόνο) η «δημοκρατία». Χθες είχαμε τη συνέχιση της ίδιας στρατηγικής.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος απείλησε με μπλοκάρισμα της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ, αν δεν δοθεί ασυλία στους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), οι οποίοι κατηγορούνται ότι με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.

«Αν δεν υπάρξει οριστική διευθέτηση της κατάστασης γι’ αυτούς τους τρεις ειδικούς, το Eurogroup θα μπορούσε να μπλοκάρει την εκταμίευση» δήλωσε με θράσος ο κ. Ντε Γκίντος, που... κόπτεται για την υπόθεση επειδή μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνεται ο πρόεδρος της Ισπανικής Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου Πέδρο Πάμπλο Νούνεζ Ντομίνγκο. Οι άλλοι δύο ξένοι που διώκονται για την ίδια υπόθεση είναι ο πρόεδρος της Ιταλικής Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου Πάολο Μαράνκα και ο Σλοβάκος πρόεδρος του χρηματιστηρίου της χώρας του Ιβάν Γκράντσκι.

Οι τρεις αλλοδαποί τεχνοκράτες ήταν μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης.

Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμπονται σε δίκη και τρεις Ελληνες, που το 2014 ήταν και αυτοί μέλη του ίδιου συμβουλίου, ο Γκίκας Μάναλης (μετέπειτα ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ), ο Σπύρος Λιούκας και ο Γρηγόρης Δούνης, καθώς και τα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, Γιάννης Εμίρης και Ανδρέας Ταπραντζής.

Με έκδηλη αμηχανία, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν χθες πως «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», ενώ ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως «η εμπλοκή δεν είναι τόσο σοβαρή» και η δόση θα εκταμιευτεί.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου