Google+ To Φανάρι : Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Τι χρειάζεστε για να μην πληρώσετε άδικα πρόστιμο

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Τι χρειάζεστε για να μην πληρώσετε άδικα πρόστιμο

Οδη­γό επι­βί­ω­σης για τους πολί­τες που βρέ­θη­καν με… ανα­σφά­λι­στο αυτο­κί­νη­το και απει­λού­νται με πρό­στι­μο εξέ­δω­σε η περι­φέ­ρεια Αττι­κής. Ενη­με­ρώ­νει ανα­λυ­τι­κά τι πρέ­πει να κάνει ο πολί­της αν του έχουν κλέ­ψει το αυτο­κί­νη­το, το έχει μετα­βι­βά­σει ή το έχει στεί­λει για ανα­κύ­κλω­ση αλλά παρ’ όλα αυτά βρέ­θη­κε να είναι… ανα­σφά­λι­στος!...

Για τη διευ­κό­λυν­ση των πολι­τών και προς απο­φυ­γή ταλαι­πω­ρί­ας τους, ανα­φο­ρι­κά με τα ζητή­μα­τα που ανέ­κυ­ψαν με τα ανα­σφά­λι­στα οχή­μα­τα, η περι­φέ­ρεια Αττι­κής με ανα­κοί­νω­σή της ενη­με­ρώ­νει για τα βήμα­τα που πρέ­πει να ακο­λου­θη­θούν για να διορ­θω­θούν τα λάθη που εντο­πί­στη­καν από τη μέχρι σήμε­ρα προ­σέ­λευ­ση των ενδια­φε­ρο­μέ­νων στις υπη­ρε­σί­ες Μετα­φο­ρών της Περι­φέ­ρειας.
  • Περί­πτω­ση κλο­πής οχή­μα­τος η οποία έχει δηλω­θεί στην οικεία Αστυ­νο­μι­κή Αρχή, αλλά δεν έχουν ενη­με­ρω­θεί αντι­στοί­χως οι βάσεις δεδο­μέ­νων. Στην περί­πτω­ση αυτή οι πολί­τες πρέ­πει να προ­σκο­μί­σουν στις υπη­ρε­σί­ες Μετα­φο­ρών της Περι­φέ­ρειας απλό φωτο­α­ντί­γρα­φο της βεβαί­ω­σης της Αστυ­νο­μι­κής Αρχής για τη δήλω­ση της κλο­πής, ώστε να υπάρ­ξει η σχε­τι­κή κατα­χώ­ρη­ση.
  • Περί­πτω­ση ορι­στι­κής δια­γρα­φής του οχή­μα­τος λόγω ανα­κύ­κλω­σής του με πρω­το­βου­λία του ιδιο­κτή­τη. Στην περί­πτω­ση αυτή πρέ­πει να προ­σκο­μι­στεί στις υπη­ρε­σί­ες Μετα­φο­ρών της Περι­φέ­ρειας πιστο­ποι­η­τι­κό κατα­στρο­φής από την ΕΔΟΕ (Εναλ­λα­κτι­κή Δια­χεί­ρι­ση Οχη­μά­των Ελλά­δος, Τηλ. 210 6899039, info@edoe.gr) για να ολο­κλη­ρω­θεί η δια­δι­κα­σία ορι­στι­κής δια­γρα­φής του οχή­μα­τος και να γίνει η σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση της βάσης δεδο­μέ­νων.
  • Περί­πτω­ση ορι­στι­κής δια­γρα­φής του οχή­μα­τος λόγω ανα­κύ­κλω­σής του με παρέμ­βα­ση του οικεί­ου Δήμου. Εάν το όχη­μα έχει παρα­λη­φθεί πριν την εφαρ­μο­γή του Π.Δ 116/2004, πρέ­πει στις υπη­ρε­σί­ες Μετα­φο­ρών της Περι­φέ­ρειας να υπο­βλη­θεί βεβαί­ω­ση του Δήμου ότι παρε­λή­φθη το συγκε­κρι­μέ­νο όχη­μα (αριθ­μός πλαι­σί­ου ή αριθ­μός κυκλο­φο­ρί­ας) και παρε­δό­θη στον (τότε) ΟΔΔΥ (νυν ΔΔΔΥ) και βεβαί­ω­ση του φορέα αυτού για το συγκε­κρι­μέ­νο όχη­μα (αριθ­μός πλαι­σί­ου ή αριθ­μός κυκλο­φο­ρί­ας) με την ένδει­ξη ότι εκποι­ή­θη­κε για διά­λυ­ση (SCRUP).
  • Περί­πτω­ση μετα­βί­βα­σης του οχή­μα­τος, η οποία συμ­φω­νή­θη­κε μετα­ξύ των ενδια­φε­ρο­μέ­νων πολι­τών (πωλη­τή — αγο­ρα­στή) αλλά δεν ολο­κλη­ρώ­θη­κε. Στις περι­πτώ­σεις αυτές η δια­δι­κα­σία της μετα­βί­βα­σης ολο­κλη­ρώ­νε­ται με την υπο­βο­λή, στις υπη­ρε­σί­ες Μετα­φο­ρών της Περι­φέ­ρειας, των προ­βλε­πό­με­νων δικαιο­λο­γη­τι­κών και την έκδο­ση άδειας κυκλο­φο­ρί­ας στο όνο­μα του νέου ιδιο­κτή­τη (αγο­ρα­στή).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου