Google+ To Φανάρι : Εκβιάζουν πάλι οι Τράπεζες! «Δώσε το σπίτι σου αντί για το κόκκινο δάνειο»!

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Εκβιάζουν πάλι οι Τράπεζες! «Δώσε το σπίτι σου αντί για το κόκκινο δάνειο»!

  «Δώσε το σπίτι σου αντί για το δάνειο που είναι κόκκινο».
 Ετοιμάζουν ειδοποιητήρια- τελεσίγραφα σε ιδιοκτήτες
Το μαχαίρι στον λαιμό δανειοληπτών στεγαστικών δανείων που βρίσκονται στην περιοχή του «βαθέος κόκκινου» ετοιμάζονται να βάλουν οι τράπεζες. ....
Θα στείλουν ειδοποιητήρια-τελεσίγραφα εντός του καλοκαιριού, ζητώντας από τους οφειλέτες να παραδώσουν εθελοντικά το ακίνητο που είναι συνδεδεμένο με το «κόκκινο» δάνειο. Ο δανειολήπτης δηλαδή παραχωρεί οικειοθελώς, χωρίς προσφυγή σε δικαστικές ενέργειες, την κυριότητα του προσημειωμένου ακινήτου στο ίδρυμα.

Σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα εκτιμούν το τίμημα του ακινήτου στην παρούσα αξία, θα καλύπτουν το δάνειο και στην περίπτωση που απομένει υπόλοιπο, τότε αυτό θα διαγράφεται. Αν πάλι ένας δανειολήπτης δεν παραδώσει οικειοθελώς το ακίνητό του, οι τράπεζες θα καταγγέλλουν το δάνειο και θα ξεκινούν τις διαδικασίες πλειστηριασμού. Σημειώνεται ότι η εθελοντική παράδοση του ακινήτου αφορά κατοικίες και εμπορικά/επαγγελματικά ακίνητα.

Μια άλλη λύση που προσπαθούν να επιβάλουν οι τράπεζες είναι η μετατροπή του δανείου σε ενοικίαση - χρηματοδοτική μίσθωση. O οφειλέτης που δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του θα πρέπει να μεταβιβάσει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα, υπογράφοντας σύμβαση ενοικίασης - χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ουσιαστικά δηλαδή μετατρέπει τον δανειολήπτη από ιδιοκτήτη σε ενοικιαστή στο ίδιο του το σπίτι, με τη μίσθωση μάλιστα να μην είναι εσαεί, παρά μόνο για ορισμένη χρονική περίοδο.

Εθελοντική εκποίηση
Εναλλακτικά οι τράπεζες προτείνουν στον οφειλέτη να προχωρήσει σε εθελοντική εκποίηση του ακινήτου που βαρύνεται με «κόκκινο» δάνειο. O δανειολήπτης, δηλαδή, θα πρέπει να πουλήσει με τη θέλησή του και με τη σύμφωνη γνώμη της τράπεζας το ακίνητό του και στην περίπτωση που το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο της οφειλής η τράπεζα θα προχωρά στη διαγραφή της εναπομένουσας οφειλής.

Με τους τρόπους αυτούς οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Το γεγονός άλλωστε ότι πολλά «πράσινα» δάνεια γίνονται και πάλι «κόκκινα» λόγω της αδυναμίας των πολιτών να τα εξυπηρετήσουν φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου