Google+ To Φανάρι : Μίκης: Η Διάσκεψη για το Κυπριακό μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή!

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μίκης: Η Διάσκεψη για το Κυπριακό μπορεί να οδηγήσει σε εθνική καταστροφή!

«Εγκλημα» που μπορεί να οδηγήσει σε νέα, ανεπανόρθωτη εθνική καταστροφή 
  χαρακτηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης (φωτό) τη νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία και τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτή, με κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική ιστοσελίδα του....
Ο Μίκης απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας παράνομη και αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο τη διάσκεψη και ανεπίτρεπτη τη συμμετοχή Αθήνας και Λευκωσίας σε αυτή, καθότι συνιστά αναγνώριση του ρόλου τρίτων κρατών στην Κύπρο.

Ο μεγάλος συνθέτης, που παραμένει ενεργός και μάχιμος παρά τα 92 χρόνια του και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, απευθύνεται σε πιο προσωπικό τόνο στον πρωθυπουργό.
«Πιστεύετε ότι εσείς είστε ικανοί να αντιμετωπίσετε αυτή τη νέα πρόκληση; Με ποιες δυνάμεις; Ποσοτικά και ποιοτικά; Εχετε μεγάλη ευθύνη και κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε άσχημα και κατά τη γνώμη μου άδικα, γιατί δεν πιστεύω ότι έχω απέναντί μου προδότες. Το αντίθετο, θα έλεγα. Είστε όπως σχεδόν όλοι οι Ελληνες πατριώτες. Ομως χωρίς το απαραίτητο έρμα που οφείλει να έχει η χώρα και η κυβέρνησή της για να αντέξει σ’ αυτούς τους νέους ανέμους η χώρα μας και έτσι θα οδηγηθούμε σε μια ανεπίτρεπτη προδοτική ενέργεια απέναντι στους Κύπριους αδελφούς μας» σημειώνει o κ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας στο τέλος του σημειώματος την εμπιστοσύνη του στις δυνάμεις του λαού: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός είναι ικανός κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις (που δεν υπάρχουν σήμερα) να αντιμετωπίσει σαν αιωνόβιος πλάτανος ακόμα και τους πιο άγριους ανέμους». 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου