Google+ To Φανάρι : Κλέβουν τη Θράκη μπροστά στα μάτια μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κλέβουν τη Θράκη μπροστά στα μάτια μας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Άρη Δημόπουλου
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την υπόθεση με τα προβοκάτσια σε τζαμί στην Κομοτηνή ούτε από την περίεργη υπόθεση του πράκτορα - μούφτη και οι Τούρκοι ξαναχτυπούν εντός ελληνικού εδάφους και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο....

Η Άγκυρα καλοβλέπει τη Θράκη και θεωρεί πως τα ερείσματα εκεί από την μουσουλμανική μειονότητα είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να ανοίγει θέμα εδαφικό.
Από το el.gr εδώ και μέρες σας ενημερώνουμε για τους ύπουλους σκοπούς των Τούρκων αλλά και τα παρασκήνια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
"Πέρα από τα χαιρετίσματα του, ο κ. Ερντογάν μου είπε να σας πω ότι εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να προσπαθείτε και να εργάζεστε για να αναπτυχθεί η χώρα αυτή και τα προβλήματά της θα τα βλέπετε και ως δικά σας προβλήματα. Και από την άλλη, να διατηρείτε τις αξίες σας και τα πιστεύω σας. 
Και θα προσπαθείτε να γαλουχείτε τα παιδιά σας με αυτές τις αξίες. Αυτό ισχύει και για τους Ρωμιούς πολίτες μας που ζουν στην Τουρκία. Εσείς κατά μία άποψη αποτελείτε γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας".

Δηλώσεις σαν και τις παραπάνω αντιμετωπίστηκαν ως πολύ...φυσιολογικές από το κυβερνητικό κόμμα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να μην παίρνει καμία απολύτως θέση απέναντι στις καταφανείς προκλήσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Αθήνα νομιμοποίησε -δια την ανεξήγητη σιγή της- την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, γιγαντώνοντας τις αξιώσεις των γειτόνων


Δεν θα μας κάνει εντύπωση εάν σε στο άμεσο μέλλον η Τουρκία εγείρει ανοικτά θέμα ανεξαρτητοποίησης της Θράκης ή ακόμη μεγαλυτέρων δικαιωμάτων για την..."τουρκική" ,όπως την αποκαλούν, μειονότητα.
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου