Google+ To Φανάρι : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι ανακοινώνουν τέλος Ιουνίου με την Ελλάδα στο επίκεντρο

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι ανακοινώνουν τέλος Ιουνίου με την Ελλάδα στο επίκεντρο

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Περικοπές συντάξεων! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της χθεσινής συζήτησης στο Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο ετοιμάζονται να ανακοινώσουν, τέλος Ιουνίου, πανευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα πληρώνει συντάξεις Ελλήνων και Ευρωπαίων και οδηγεί στην παγκόσμια κυβέρνηση.
Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, που οδήγησε σε περικοπές συντάξεων αλλά και μείωση του αφορολογήτου, δεν φέρνει κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα στη χώρα μας, πέραν της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, κάτι που αποτελούσε, ούτως ή άλλως, υποχρέωση των δανειστών...

Η ελάφρυνση του χρέους πάει για το καλοκαίρι του 2018 και βλέπουμε, ενώ δεν διασφαλίστηκε ούτε η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Εμείς όμως θα μείνουμε στο θέμα των συντάξεων και σας αποκαλύπτουμε τι αποφασίστηκε και θα παρουσιαστεί πανευρωπαϊκά με αφορμή, γιατί όχι, το πρόβλημα της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis γνωστοποίησε πως, στο πλαίσιο της μεσοπρόθεσμης επανεξέτασης της Ένωσης Κεφαλαιαγοράς, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει νομοθετική πρόταση για ένα πανευρωπαϊκό προσωπικό συνταξιοδοτικό προϊόν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων τόνισε ότι η πρόθεση είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα σε πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος, προσθέτει ο Dombrovskis, είναι να διορθωθεί η «ανομοιογένεια» της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα αυτό, να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες εναλλαγής των προϊόντων και να διευκολυνθεί η δυνατότητα μεταφοράς των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων και των φορολογικών τους κινήτρων σε ολόκληρο το μπλοκ.

Το πανευρωπαϊκό σύστημα συντάξεων αποτελεί μέρος του νομοθετικού πακέτου που ανακοίνωσε η Επιτροπή στο πλαίσιο των προσπαθειών της για βελτίωση δήθεν της ένωσης των κεφαλαιαγορών.

Ραγδαίες οι εξελίξεις! Πανευρωπαϊκό σύστημα συντάξεων! Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Τι συντάξεις θα τις δίνει ένα κέντρο διαχείρισης στην Ευρώπη και αργότερα, ενδεχόμενα, ένα κέντρο διαχείρισης στον πλανήτη.
Οι αποφάσεις θα είναι σκληρές και άκαμπτες.
Που θα διαμαρτύρονται μετά άραγε οι συνταξιούχοι για τις όποιες μειώσεις; Θα ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες;
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο απρόσωπα. Εδραιώνεται παγκοσμίως σύστημα σοβιετικής πρακτικής με τις εξουσίες και τα χρήματα να συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, μέχρι να δοθούν σε ένα μόλις άτομο, το οποίο θα μοιράζει ψίχουλα στις απελπισμένες μάζες. Η παγκόσμια κυβέρνηση βρίσκεται προ των πυλών!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου