Google+ To Φανάρι : Αυτά που λίγοι πρόσεξαν στο χθεσινό διάγγελμα του Α.Τσίπρα (βίντεο)

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Αυτά που λίγοι πρόσεξαν στο χθεσινό διάγγελμα του Α.Τσίπρα (βίντεο)

Του Άρη Δημόπουλου
Το μήνυμα στάλθηκε προς πάσα κατεύθυνση και πλέον η Ελλάδα αποτελεί το "καλύτερο παιδί" της Νέας Τάξης και όλων εκείνων που εργάζονται πυρετωδώς για την είσοδο στη νέα εποχή.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας "γιόρτασε" τη συμφωνία στο Eurogroup με ένα ακόμη...
διάγγελμά του, δίνοντας το έναυσμα για την ανασυγκρότηση της ήδη διαλυμένης ελληνικής οικονομίας, την δίκαιη κατανομή του πλούτου (;) και την πολυεπίπεδη έξοδο από την κρίση.
Αυτά τουλάχιστον ήταν τα μηνύματα που υποτίθεται ότι πέρασε η ομιλία του πρωθυπουργού μας.


"Πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν. Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση. 
Τώρα δεν είναι η ώρα του εφησυχασμού, της επανάπαυσης αλλά της αποφασιστικότητας, τώρα είναι η ώρα για να προωθήσουμε τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Το σήμα προς τα έξω, προς τους επενδυτές και τις αγορές για να εμπιστευθούν ξανά την Ελλάδα, έχει ήδη δοθεί και είναι πολύ ισχυρό. Το σήμα όμως και προς τα μέσα, όμως, πρέπει να είναι ακόμη ισχυρότερο. Ναι μπορούμε. Μπορούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις. Να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε".
Σας θυμίζουν κάτι οι τελευταίες του φράσεις, με το περιβόητο σλόγκαν του "Ναι, μπορούμε"; Ή αλλιώς..." Yes we can" !



           Δείτε το τώρα λίγο πιο προσεκτικά:



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου