Google+ To Φανάρι : Επανήλθε ο τρόμος στη Βρετανία: Επτά οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Επανήλθε ο τρόμος στη Βρετανία: Επτά οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που σημιώθηκε το βράδυ στην καρδιά του Λονδίνου ανέβηκε στους επτά νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Δυστυχώς μόλις επιβεβαιώθηκε ότι επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», δήλωσε η διοικητής της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου....

Επιπλέον, νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης, αφού εξουδετερώθηκαν από την αστυνομία. Σαράντα οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.
Η Ντικ εξήγησε ότι, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία, φαίνεται ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ότι το συμβάν πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο οι αστυνομικοί διεξάγουν ενδελεχή έρευνα στην περιοχή για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα θύματα και ότι δεν διαφεύγουν άλλοι δράστες.
Πάντως, η διοικητής της αστυνομίας επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών.
Η Ντικ εξήγησε ότι οι τρεις δράστες επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι το οποίο έριξαν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την κοντινή συνοικία Μπόροου Μάρκετ όπου άρχισαν να μαχαιρώνουν περαστικούς.
«Προτεραιότητά μας τώρα είναι να συνεργαστούμε με τους συναδέλφους μας της αντιτρομοκρατικής και επίσης με τις υπηρεσίες Πληροφοριών και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά που εξαπέλυσαν την επίθεση και το υπόβαθρό της», τόνισε η Ντικ.

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου επαινεί αστυνομικούς και απλούς πολίτες
Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έπλεξε το εγκώμιο αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και απλών πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν τραυματίες και να αντιμετωπίσουν τους δράστες των επιθέσεων στο Λονδίνο.
«Τις πρώτες πρωινές ώρες επισκέφθηκα ένα από τα νοσοκομεία στο Λονδίνο. Εκεί άκουσα αληθινά αξιοσημείωτες ιστορίες για εξαιρετικά θαρραλέες ενέργειες από αστυνομικούς που βρίσκονταν ή όχι σε υπηρεσία και απλούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο την ώρα του επεισοδίου.
«Πάρα πολλοί άνθρωποι διακινδύνευσαν την ασφάλειά τους για να βοηθήσουν άλλους και να περιθάλψουν τους σοβαρά τραυματισμένους και να αντιμετωπίσουν τους ύποπτους ως δράστες. Το θάρρος αυτών των ανθρώπων στη διάρκεια της επίθεσης και μετά απ’ αυτήν ήταν εξαιρετικό και αποτίω φόρο τιμής σε όλους τους… Είμαι σίγουρη πως βοήθησαν να σωθούν ζωές», τόνισε η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας.

Τους 48 έφτασαν οι άνθρωποι που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία
Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει μεταφέρει 48 ανθρώπους σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας μετά την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Γέφυρα του Λονδίνου από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι.
Ο προηγούμενος απολογισμός της ίδιας υπηρεσίας έκανε λόγο για περισσότερους από 30 ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι υπάρχουν τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών στην επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.
«Τέσσερις συμπατριώτες μας είναι τραυματισμένοι και φαίνεται ότι ένας εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση», επεσήμανε ο Λε Ντριάν.
Στο μεταξύ η υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση στο Λονδίνο.
Η έρευνα για απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση είναι η συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται όταν υπάρχουν Γάλλοι μεταξύ των θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών στο εξωτερικό.

Δύο Αυστραλοί επηρεάστηκαν άμεσα από την επίθεση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Δύο Αυστραλοί επηρεάστηκαν άμεσα από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκομ Τέρνμπουλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ένα από τα θύματα έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, επεσήμανε ο Τέρνμπουλ, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση του δεύτερου προσώπου δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει συστήσει στους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στη Βρετανία να αποφεύγουν τη Γέφυρα του Λονδίνου και τη συνοικία Μπόροου Μάρκετ, όπου σημειώθηκε η χθεσινοβραδινή επίθεση που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους.
«Η επίθεση αυτή είναι ένα ακόμη σκληρό παράδειγμα της νέας πραγματικότητας στην οποία ζούμε, της πανταχού παρούσας απειλής των δολοφόνων ισλαμιστών τρομοκρατών, που έχουν σκοπό να βλάψουν τις κοινότητές μας, τον τρόπο ζωής μας και τις ελευθερίες που εκτιμάμε», κατέληξε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Σε τεχνητό κώμα βρίσκεται ένας σοβαρά τραυματίας από τη Νέα Ζηλανδία
Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία που τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ο Όλιβερ Ντόουλινγκ από το Κράιστσερτς είναι μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, σύμφωνα με την οικογένειά του.
Η αδελφή του Φρέντι δήλωσε ότι πλέον είναι σε τεχνητό κώμα, αφού τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στομάχι. Κανένα από τα ζωτικά του όργανα δεν έχει πληγεί, εξήγησε η ίδια.

Oι δράστες ήταν πιθανόν «ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες», λέει η Άμπερ Ραντ
Οι δράστες που σκότωσαν επτά ανθρώπους και τραυμάτισαν 48 χθες στο κέντρο του Λονδίνου ήταν πιθανόν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ.
«Όπως είπε η πρωθυπουργός, έχουμε την πεποίθηση ότι ήταν ριζοσπαστικοί ισλαμιστές τρομοκράτες, απ’ αυτό εμπνέονταν, και πρέπει να μάθουμε περισσότερα όσον αφορά το από πού ήρθε αυτή η ριζοσπαστικοποίηση», δήλωσε η Ραντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.
Η Ραντ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στις αρχές πριν από τη χθεσινή επίθεση.
«Η επιχείρηση συνεχίζεται, έτσι ανακαλύπτουμε περισσότερα για το ποιοι είναι αυτοί οι τρεις», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών.
Ακόμα, η Ραντ είπε πως δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο και τη βομβιστική επίθεση καμικάζι της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων σε συναυλία ποπ μουσικής.
«Πιστεύουμε πως δεν είναι πιθανό. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε, αλλά δεν μπορούμε προς το παρόν να το αποκλείσουμε», δήλωσε.
Η Ραντ είπε επίσης ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη βαθμίδα «σοβαρό», δεν αυξήθηκε στην ανώτατη βαθμίδα («κρίσιμο») επειδή οι αρχές πίστευαν ότι είχαν συλλάβει όλους τους κύριους δράστες».
  ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters – The Guardian
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου