Google+ To Φανάρι : Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με τη Συρία, οι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες στη Συρία!

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της με τη Συρία, οι πρόσφυγες συρρέουν κατά χιλιάδες στη Συρία!

...και κλάμα οι ΜΚΟ των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς". Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους "πρόσφυγες";
Μόνον ως "κίνηση" απειλή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει επενδύσει στη μεγάλη μπίζνα των "προσφύγων"-μεταναστών μπορεί να εκληφθεί η απόφαση Ερντογάν ν' ανοίξει τα σύνορα με τη Συρία και χιλιάδες Σύροι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους....
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία είναι όμηροι της ευρωπαϊκής πολιτικής στο "μεταναστευτικό" κι η σημερινή απόφαση της Τουρκίας σηματοδοτεί κάτι που σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα...
Πηγή 

Τι λέει το ρεπορτάζ: 

Κύματα Σύρων προσφύγων επιστρέφουν στη Συρία αφού ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα για το Μπαϊράμ

Κύματα Σύρων προσφύγων επιστρέφουν στη Συρία για το Μπαϊράμ. Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι, Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και χρόνια αποκλεισμένοι στη νότια Τουρκία, πέρασαν χθες τα σύνορα από την κωμόπολη Κιλίς προς τη Συρία για να γιορτάσουν το Μπαϊράμ.

Οι φωτογραφίες και το video μιλούν από μόνα τους. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ακόμα και μωρά στην αγκαλιά περνούν από τη συνοριακή γραμμή για να επισκεφθούν τους δικούς τους στη Συρία. Η Τουρκία άνοιξε αυτό το συνοριακό σημείο για έναν μήνα, καλώντας τους Σύρους πρόσφυγες να επισκεφθούν την πατρίδα τους για τις γιορτές, με την εγγύηση ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν νόμιμα εντός 30 ημερών. (Θα επιστρέψουν;;)


 Hurriyet


Τουρκία: Σχεδόν 50.000 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πατρίδα τους

 Περίπου 50.000 Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία επέστρεψαν στη Συρία μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στο βόρειο τμήμα της χώρας τους τον Αύγουστο του 2016, γνωστοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Περίπου 50.000 Σύροι επέστρεψαν σε αυτήν την περιοχή από την Τουρκία μετά την έναρξη της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη» είπε ο Τούρκος υπουργός σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια (νότια).


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την ανακατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ, τελευταίου προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χαλέπι (βόρεια Συρία).

Σύμφωνα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Σύροι μαχητές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη με τη στήριξη του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός επισήμανε ότι οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις συνεχίζονται «για την εξουδετέρωση των εμποδίων, των ναρκών και των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί στους τομείς υπό έλεγχο».

Ο υπουργός επισήμανε ότι μετά την ανακατάληψη της Αλ Μπαμπ «πολλοί άνθρωποι θα επιστρέψουν» στα σπίτια τους.

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια ασφαλής περιοχή, που έχει απελευθερωθεί από τα τρομοκρατικά στοιχεία, οι Σύροι έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν μια φυσιολογική ζωή» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ υποσχέθηκε από την πλευρά του στους κατοίκους της Αλ Μπαμπ που είχαν εγκαταλείψει την πόλη τους την στήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτια τους με ασφάλεια.

«Με την Αλ Μπαμπ υπό έλεγχο, οι στόχοι που είχαμε θέσει κατά την έναρξη των επιχειρήσεων επιτεύχθηκαν. Την επόμενη ημέρα, θα προσφέρουμε υποστήριξη με στόχο να εξομαλύνουμε την ζωή (των κατοίκων) και για τους ντόπιους να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους» τόνισε ο Ακάρ μιλώντας σε στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιάντεπ και Κιλίς. 
 
Το γενικό συμπέρασμα είναι πως αφού ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα με την Συρία με αφορμή την Θρησκευτική γιορτή του Μπαϊραμιού για δικούς του πολιτικοστρατηγικούς λόγους, θεωρείται δεδομένη η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, με την "βοήθεια" των Τούρκων. Τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης στην περιοχή θα φανούν στο εγγύς μέλλον...  
Δημοσθένης