Google+ To Φανάρι : NIO EP9: Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον κόσμο (vid)

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

NIO EP9: Το πιο γρήγορο ηλεκτρικό στον κόσμο (vid)

Οι μονομαχίες για την ουσία και το… γόητρο θα δίνονται σύντομα ανάμεσα σε αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες.
Η NextEV, με προέλευση την Κίνα (συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Formula E) παρουσίασε στο Λονδίνο την μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, την ΝΙΟ. ....
Πρώτο μοντέλο το ηλεκτρικό supercar EP9, το οποίο πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο Νίρμπουργκρινγκ.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σύμφωνα με την NIO, το EP9 ολοκλήρωσε στις 12 Οκτωβρίου τα 20,8 km της «Πράσινης Κόλασης» σε 7:05.12. Χρόνος που είναι καλύτερος και από αυτόν του Nissan GT-R Nismo! Λίγες εβδομάδες αργότερα, έκανε νέο ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα στο σιρκουί Πολ Ρικάρ της νότιας Γαλλίας, με χρόνο 1:52.78.

Πώς επιτεύχθηκαν αυτοί οι εξωπραγματικοί χρόνοι; Με τη χρήση τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 ίππους! Τα 200 km/h έρχονται από στάση σε 7,1 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 313 km/h. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος προσφέρει χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα ακαμψίας. Όσο για τη φόρτιση των μπαταριών του, το EP9 χρειάζεται 45 λεπτά και επιτυγχάνει αυτονομία 427 km.

Δείτε στα ακόλουθα video τα δύο ρεκόρ σε Νίρμπουργκρινγκ και Πολ Ρικάρ:






Το ρεκόρ του Ring ανήκει σε ηλεκτρικό μοντέλο


Το ηλεκτρικό supercar NIO EP9 της κινέζικης NextEV κατάφερε να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού όπως ανακοινώθηκε, είναι πλέον το γρηγορότερο αυτοκίνητο στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.
Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)
Το NIO EP9 είχε ήδη καταφέρει από τον περασμένο Οκτώβριο να κάνει χρόνο 7 λεπτά και 5.12 δευτερόλεπτα στην πίστα και να είναι το γρηγορότερο ηλεκτρικό όλων των εποχών, όμως πλέον, ο χρόνος που σημείωσε είναι 6 λεπτά και 45.9 δευτερόλεπτα, θέτοντας έτσι το νέο ρεκόρ της πίστας. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε το βρετανικό Radical SR8 LM από το 2009 με χρόνο 6:48.28, ενώ πρόσφατα η Lamborghini Huracan Performante είχε καταφέρει να κάνει τον 2ο καλύτερο χρόνο (και 3ο πλέον) όλων των εποχών, με 6:52.01.
Στη λίστα των υπεραυτοκινήτων που αφήνει πίσω του το NIO EP9 περιλαμβάνονται μοντέλα όπως η Porsche 918 Spyder (5η), η Lamborghini Aventador SV (6η γρηγορότερη), το Nissan GT-R Nismo (7ο) και η Mercedes-AMG GT R (8η).
Εμείς, να θυμίσουμε ότι το EP9 διαθέτει για την κίνησή του 4 ηλεκτροκινητήρες που του χαρίζουν συνδυαστική ισχύ 1.360 ίππων και παράλληλα, 0-200 χλμ./ώρα σε μόνο 7,1 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του αγγίζει τα 425 χλμ. και η φόρτισή του μπορεί να γίνει σε μόνο 45 λεπτά. Προς το παρόν έχουν κατασκευαστεί μόνο 6 αυτοκίνητα με κόστος 1.350.000 ευρώ το κάθε ένα, που διατέθηκαν στους μετόχους της εταιρείας. Η NextEV θα βάλει στην παραγωγή μέσα στο χρόνο άλλα 10 NIO EP9.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου