Google+ To Φανάρι : Μαφία και “ελίτ”

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Μαφία και “ελίτ”

 Την παραπομπή σε δίκη του εκπροσώπου της εταιρείας Energa Power Trading, Αριστείδη Φλώρου (αριστερά στη φωτό), για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου – τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του – αποφάσισε (6/4/2017) το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας....
Ο Φλώρος παραπέμπεται με την κατηγορία ότι ανέθεσε σε δύο Αλβανούς κακοποιούς (Arber Bako και Olti Dulce) να δολοφονήσουν τον 62χρονο δικηγόρο και αντίδικό του στην υπόθεση Energa – Hellas Power! Οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι ομολόγησαν ότι κατ’ εντολή του Αριστείδη Φλώρου και αντί αμοιβής 100.000 ευρώ είχαν αναλάβει να δολοφονήσουν τον Γιώργο Αντωνόπουλο!!!

Ο Αντωνόπουλος ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικός κατήγορος στη δίκη για υπεξαίρεση απέναντι στα λαμόγια των Energa και Hellas Power. Καθώς λοιπόν έβγαινε ο άνθρωπος από το σπίτι του στην Πεντέλη στις 3-11-2014 κρατώντας ένα τσαντάκι με 30.000 ευρώ, οι κακοποιοί τού άρπαξαν τα χρήματα και τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Η σφαίρα μπήκε από τη γνάθο και βγήκε από τον αυχένα, όμως παρά την προσδοκία των εκτελεστών ο δικηγόρος έζησε κι αργότερα αναγνώρισε τον έναν (Olti Dulce) φονιά ο οποίος “έδωσε” και τον συνεργό του.

Θυμίζουμε πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δίκασε την υπόθεση υπεξαίρεσης 256 εκατ. ευρώ από τις εταιρείες Energa και Ηellas Power, επέβαλε στον Φλώρο ποινή κάθειρξης 21 ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, κρίνοντάς τον ένοχο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Στον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Μηλιώνη (δεξιά στη φωτό), εκπρόσωπο της εταιρείας Hellas Power, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών με …αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση. Παρότι εδώ μιλάμε μάλλον καταχρηστικά για “υπεξαίρεση”, αφού ήταν μια απίστευτα θρασεία ληστεία, με τα κλοπιμαία να καταλήγουν σε ελβετικούς λογαριασμούς και την εταιρεία να πωλείται εικονικά σε ανύπαρκτους «Ρώσσους επενδυτές». Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης, ενώ σε επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό οι κρατούμενοι δέχθηκαν τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια (!) ο οποίος είχε γραμματέα την κόρη του Φλώρου!

Το είχαμε ξαναγράψει πριν τρία χρόνια, οι οικονομικοπολιτικές ελίτ της χώρας – ως γενική εικόνα – δεν διαφέρουν σε τίποτε από τον υπόκοσμο. Απλώς οι Αλβανοί εκτελεστές δεν έχουν image makers στον Τύπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου