Google+ To Φανάρι : Με ψέματα και ύβρεις “σβήνουν” τους χημικούς αεροψεκασμούς

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Με ψέματα και ύβρεις “σβήνουν” τους χημικούς αεροψεκασμούς

Όπως ακριβώς το λέει ο τίτλος: Με ψευδοεπιστημονικές αναλύσεις, αλλά ακόμα με ύβρεις και προσβολές, προσπαθούν να “σβήσουν” τους χημικούς αεροψεκασμούς και να τους παρουσιάσουν ως “νέφη”. Όσοι μάλιστα έχουν αντίθετη άποψη δέχονται μπούλινγκ και προσβολές!...

Χτες ήταν μια εξέχουσα μέρα στο θέμα αεροψεκασμών. Μια από αυτές που δεν είναι λίγοι, δεν είναι κάποιοι, είναι τόσοι όσο χρειάζεται να τους δει ακόμα και τυφλός ή πεθαμένος.
Το Κίνημα Επιβιώνουμε δημοσίευσε άρθρο με πλούσιο υλικό από τη χημική βαρβαρότητα, τον ορισμό της “απόδειξης” (για να τελειώνουμε με το κολπάκι των “αποδείξεων”) και την επικοινωνία που είχε με ΓΕΑ και υπ. Άμυνας.
Ωστόσο από χτες, ο γνωστός “μετεωρολόγος” Σάκης Αρναούτογλου, ξεπέρασε εαυτόν. Δημοσίευσε μια φωτογραφία με καταψεκασμένο ουρανό κι αποφάσισε να μας κάνει και μάθημα νεφών:

Μάλιστα ο… αυτοδίδακτος μετεωρολόγος, ο άνευ πτυχίου μετεωρολογίας, παραθέτει άρθρο από το wiki για να μας επιμορφώσει.
Όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε σύρμα μεταξύ των ακτιβιστών ενάντια στους χημικούς αεροψεκασμούς οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν εξοργισμένοι μεν, αλλά στα πλαίσια της ευπρέπειας. Κρατικός “μετεωρολόγος” με σελίδα κοντά 200.οοο λάικς, ο κος Αρναούτογλου αποφάσισε να το παίξει και γκουρού και να εκπαιδεύσει το κοινό του. Ένα κοινό μοιρασμένο, κάποιοι συνήθως τον επαινούν, άλλοι πάλι μιλάνε για προβλέψεις που αστόχησαν. Κι εμείς πάντα λέμε, οποιοσδήποτε μετεωρολόγος, πιστοποιημένος ή όχι, δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό σωστά από τη στιγμή που αυτός δέχεται συνεχώς επεμβάσεις. Δεν πάσχουμε από καλούς επιστήμονες, αλλά από μουγκούς πάσχουμε. Προτιμάνε να πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, παρά να παραδεχτούν δημόσια τι γίνεται.
Στους σχολιαστές έσκασε μύτη και γνωστός οπαδός των Ελληνικών Hoaxes ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει τα αφεντικά απομυθοποίησης των γεγονότων και αποδείξεων του διαδικτύου βαπτίζοντας τα ως “απάτη”:
Και φυσικά αφού το ελληνικό χοαξάκι έδωσε σήμα, στη συνέχεια τα Ελληνικά Hoaxes ξανάβαλαν στη σελίδα τους παλαιό άρθρο -αφού δεν προλάβαιναν να γράψουν καινούριο, πίεζε ο χρόνος- ενός “επιστήμονα” που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του:

Στο άρθρο του χυδαίου αρθρογράφου Μαραμαθά απαντήσαμε τότε που το πρωτόγραψε: Η ‘απομυθοποίηση’ των χημικών αεροψεκασμών από μυθοπλάστες καθησυχασμού. Ο άγνωστος για το επιστημονικό του έργο, κος Μαραμαθάς, στο άρθρο του βάλλεται και κατά του γνωστού για τις υπηρεσίες του αλλά και τον ακτιβισμό του, κου Νίκου Κατσαρού, χωρίς να σέβεται ούτε το έργο του, αλλά ούτε και την ηλικία του:
Είναι φανατικός οπαδός συνταξιούχων επιστημόνων που δυστυχώς συμπεριφέρονται σα να πάσχουν από γεροντική επιστημονική άνοια κι έχουν εξελιχτεί σε τηλεοπτικούς αστέρες-μαϊντανούς, δηλώνοντας ενεργοί συνεργάτες μεγάλων ερευνητικών κέντρων της Χώρας, αυτοαποκαλούμενοι ειδικοί των πάντων κι αναλύοντας από ουρές αεροπλάνων και μετεωρολογικά φαινόμενα, μέχρι πυρηνικά ατυχήματα που τα αντιλαμβάνονται ως πυρηνικές εκρήξεις και ηλιακές ηλεκτρομαγνητικές καταιγίδες που έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία μας (???)… Τρίχες Κατσαρές! Απορώ γιατί ο «Δημόκριτος» επιτρέπει ακόμα τέτοιου είδους φαινόμενα και δεν καταδικάζει δημόσια πρώην συνεργάτες του που έχουν μετατρέψει την επιστήμη σε μυθολογία.
Και τα Ελληνικά Hoaxes που έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν το άρθρο του Μαραμαθά, μάλλον δεν το ξαναδιάβασαν, γιατί ο επιστήμονάς τους, ειρωνεύεται τους ακτιβιστές που το παίζουν ειδήμονες γιατί… διαβάζουν wiki και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Ωστόσο υπερασπίζονται τον “επιστήμονα” Αρναούτογλου που παραθέτει το wiki για να μας διαφωτίσει:
[Ο ακτιβιστής] Εκτός από τα σύννεφα, διαβάζει Wikipedia κι άλλα ομοειδή sites για να καλύψει πλήρως τις επιστημονικές του ανησυχίες, τα συγγράμματα και τα περιοδικά του είναι περιττά.
Εύγε! Άρα ο κος Αρναούτογλου παραθέτει το wiki για να εκφράσει τις επιστημονικές του γνώσεις; Ο κος Αρναούτογλου “προσπάθησε να πάρει πτυχίο μετεωρολόγου, αλλά δεν τα κατάφερε, για λόγους οικογενειακούς και επιβίωσης“. Σεβαστό. Η ζωή πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Κατάφερε ωστόσο να πάρει θέση μετεωρολόγου σε κρατικό κανάλι, που σημαίνει ότι πληρώνεται με χρήματα ελλήνων φορολογουμένων. Μπράβο του, έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει πολλά δείγματα αξιοκρατίας – να ένα ακόμα! Μέχρις εδώ θα το αντέξουμε. Αλλά αυτό που ΔΕΝ θα αντέξουμε είναι να γίνεται της μουρλής από ψεκασμούς, κε Σάκη, κι εσείς όχι μόνο να σωπαίνετε, αλλά να προσπαθείτε και να καλύψετε το έγκλημα παραπληροφορώντας τον κόσμο. Ε όχι! Η ανοχή τελειώνει εδώ!
Όσο για τους φίλους σας που σας κάνουν πλάτες, να τους χαίρεστε αφού δίνετε το δικαίωμα να υπερασπίζονται έναν μη επιστήμονα που ωστόσο κάνει επιστημονική καριέρα βρίζοντας το 1/3 του ελληνικού λαού με χυδαίους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Να θυμίσω λίγα από τα όσα έχουν μεσολαβήσει από το 2013 που έγραψε (τρόπος του λέγειν) το άρθρο του ο Μαραμαθάς:
Εν ολίγοις με ψέματα και ύβρεις προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον συνειδητοποιημένο κόσμο και να κρατήσετε τους άλλους στο σκοτάδι. Οι Αμερικάνοι ονομάζουν το σόι σας Astroturfers. Εμείς εδώ στο Ελλάντα, σας λέμε κάπως αλλιώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου