Google+ To Φανάρι : Οι Ρωσοτουρκικές μπίζνες και η παρακμιακή Ευρώπη

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Οι Ρωσοτουρκικές μπίζνες και η παρακμιακή Ευρώπη

Τι ενώνει τον Ερντογάν και τον Πούτιν; Οσα ένωναν τους Οθωμανούς με τους Ρώσους την 8η Ιουλίου 1833. Τότε υπεγράφη η συνθήκη Χουνκιάρ Ισκελεσί, με την οποία η Ρωσία αναλάμβανε την «προστασία» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

 Αυτή η παράξενη, για τους αμύητους στους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας, συμμαχία ...
ήταν αποτέλεσμα της δράσης ενός καλού φίλου των Οθωμανών, του Ιμπραήμ. Ο άνθρωπος που πολέμησε δίπλα στους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων και δεν άφησε πέτρα πάνω στην πέτρα είχε στραφεί εναντίον των πρώην συμμάχων του!

Ο Μεχμέτ Αλή, πασάς της Αιγύπτου, ήθελε ένα κομμάτι από την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, εξαπέλυσε τον Ιμπραήμ εναντίον της και οι πάλαι ποτέ δυνάστες μας στράφηκαν γονυκλινείς στους καραδοκούντες Ρώσους για να σωθούν.... Οι Ρώσοι χορήγησαν κάποια στρατιωτική βοήθεια αλλά με βαριά ανταλλάγματα. Αυτό επιδιώκουν και τώρα.

Οι κινήσεις πανικού του «νεοσουλτάνου» Ερντογάν αλλά και το σκάκι που παίζουν οι Ρώσοι στην περιοχή δεν είναι πρωτοφανή ούτε δυσκόλως ερμηνεύσιμα. Αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ανήκουστο είναι η ένοχη σιωπή της Ε.Ε., η εκκωφαντική απουσία της από όλα τα ζητήματα αιχμής που θα διαμορφώσουν την περιοχή για τα επόμενα χρόνια.

Οπως έγραψε η «δημοκρατία», ο Πούτιν κάνει «επικίνδυνες μπίζνες με τον Ερντογάν» και ετοιμάζουν πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο. Η περιοχή είναι σεισμογενής, η χώρα ελέγχεται από ισλαμιστές και βρίθει τρομοκρατών και η Ευρώπη ανέχεται μια φοβερή, θανάσιμη απειλή στα ανατολικά σύνορά της!

Ταυτόχρονα η Τουρκία απειλεί με πόλεμο την Κύπρο επειδή έχει διεκδικήσεις επί του Οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ! Και σε αυτήν την περίπτωση ο Ευρωπαίος «γίγαντας» κοιμάται ή, ορθότερα, προσποιείται ότι κοιμάται. Για το μόνο που ενδιαφέρεται η Ε.Ε. είναι μην τυχόν και λείψει ένα σεντ από τον μνημονιακό φόρο αίματος που καταβάλλει η πατρίδα μας στους πιστωτές της.

Με αυτά τα μυαλά στην πολιτική ηγεσία της η γηραιά ήπειρος είναι καταδικασμένη σε αδιάκοπη, καλπάζουσα παρακμή μέχρι να φτάσει το αναπόφευκτο και οδυνηρό τέλος   

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου