Google+ To Φανάρι : Είχε δίκιο λοιπόν ο Άρης Πουλιανός; Νέα έρευνα: Πιθανότατα στην Ελλάδα εμφανίσθηκε ο πρώτος Άνθρωπος

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Είχε δίκιο λοιπόν ο Άρης Πουλιανός; Νέα έρευνα: Πιθανότατα στην Ελλάδα εμφανίσθηκε ο πρώτος Άνθρωπος

Είχε δίκιο λοιπόν ο Άρης Πουλιανός με τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων;; 
 Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική. Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων αποτελεί μια από τις πρώτες μορφές του Χόμο σάπιενς.

Μετά από αρκετά χρόνια και αφού πιστεύουν πως έχει ξεχαστεί η φοβερή ανακάλυψη του Έλληνα Άρη Πουλιανού -εξ αιτίας του πολέμου που δέχθηκε από το επίσημο Ελληνικό κράτος και δη από τον τότε υπουργό πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο- έρχονται σήμερα ορισμένοι Γερμανοί παλαιοανθρωπολόγοι και "ξαναανακαλύπτουν την πυρίτιδα"!

 Η είδηση από την Deutsche Welle λέει πως ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα....


Μάλιστα -συνεχίζει η  Deutsche Welle-  η διαδικασία αυτή ενδέχεται να είχε γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η κρατούσα θεωρία.

Αυτά όμως έχουν ειπωθεί ήδη  το 1969  από τον Άρη Πουλιανό!
Για την ιστορία παραθέτουμε πρώτα το αρθρο με την τωρινή «ανακάλυψη» των Γερμανών (σύμπτωσις;...) και κατόπιν τις πραγματικές ανακαλύψεις του Πουλιανού  μέσα από δύο αναρτήσεις και φυσικά βίντεο...
Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP).
Η επιστημονική ομάδα βάσισε την έρευνά της σε δύο απολιθώματα που ήταν ήδη γνωστά και τα οποία μελετήθηκαν ενδελεχώς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που, βάσει υποθέσεων,  επικρατούσαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια στα σημεία που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα.

Από Ελλάδα και Βουλγαρία τα απολιθώματα

Πού και πότε ακριβώς αναπτύχθηκαν τα πρώτα ανθρωποειδή δεν έχει ακόμη απολύτως ξεκαθαριστεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ο χιμπατζής θεωρείται ο πλησιέστερος συγγενής του ανθρώπου. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς η εξελικτική γραμμή των προγόνων των χιμπατζήδων και των ανθρωποειδών διαχωρίστηκε πριν από περίπου 5 με 7 εκατομμύρια χρόνια.
Η ερευνητική ομάδα από την Τυβίγγη εστίασε τις μελέτες της στα τα δύο μοναδικά απολιθώματα του ανθρωποειδούς που είναι γνωστό επιστημονικά με την λατινική ονομασία Greacopithecus (γραικοπίθηκος). Ας σημειωθεί ότι στα ανθρωποειδή συγκαταλέγονται γενικά τόσο  οι ανθρωποειδείς πίθηκοι (ή αλλιώς πονγκίδες) όσο και οι μακρινοί απόγονοι του ανθρώπου (προάνθρωποι).
Τα δύο απολιθώματα που εξέτασε η ομάδα της Μ. Μπέμε βρέθηκαν το ένα στην Ελλάδα (πρόκειται για απολίθωμα κάτω γνάθου) και το άλλο στη Βουλγαρία (απολίθωμα δοντιού). Μετά από λεπτομερείς αναλύσεις, οι ερευνητές είναι σε θέση να υποθέσουν ότι ο Graecopithecus αποτελεί έναν άγνωστο μέχρι πρότινος πρόγονο του ανθρώπου (προάνθρωπο).
Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι ρίζες των δοντιών του συμπλέκονται μεταξύ τους, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου και των μακρινών προγόνων του.
Αντίθετα στους ανθρωποειδείς πιθήκους οι ρίζες των δοντιών είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένες. «Μείναμε έκπληκτοι και εμείς οι ίδιοι από τα αποτελέσματα των ερευνών μας, διότι πρoάνθρωποι μέχρι πρόσφατα είχαν εντοπιστεί μόνο στην Αφρική, νότια της ερήμου Σαχάρας», ανέφερε ο Γιόχεν Φους, ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα.



Οι αναλύσεις των ιζημάτων, από τα οποία αποσπάσθηκαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα, οδήγησαν τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι η κάτω γνάθος που εντοπίστηκε στην Ελλάδα είναι ηλικίας 7,175 εκατομ. ετών, ενώ το βουλγαρικό δόντι 7,24 εκατομ. ετών.
Τα ευρήματα αυτά εκτιμάται ότι είναι ακόμη πιο παλιά κι από τα παλαιότερα ευρήματα αφρικανικού προανθρώπου, γνωστού στα λατινικά ως Sahelanthropus (Σαχελάνθρωπος), η ηλικία του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 6 και 7 εκατομ. ετών.
Η γερμανική επιστημονική ομάδα καταλήγει σήμερα στο ότι ο διαχωρισμός προανθρώπων και χιμπατζήδων έλαβε χώρα νωρίτερα σε σχέση με όσα ήταν γνωστά μέχρι σήμερα, και μάλιστα όχι στην Αφρική αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, εξαιτίας δραστικών κλιματικών μεταβολών που παρατηρήθηκαν εκεί την ίδια περίπου περίοδο.
Μάλιστα στα ιζήματα που εντοπίστηκαν τα δύο απολιθώματα οι ερευνητές εντόπισαν και ίχνη κόκκινης, λεπτόκοκκης λάσπης, η οποία απαντάται στην έρημο. Μεταξύ άλλων εντόπισαν και διαφορετικά είδη αλάτων σε υψηλή περιεκτικότητα. Υποθέτουν ότι έχουν φτάσει εδώ από τη Β. Αφρική.
«Τα στοιχεία αυτά μπορεί να προέρχονται από τη Σαχάρα, η οποία πριν από 7,2 εκατομμύρια χρόνια ήταν εξαπλωμένη (προς τον βορρά). Οι καταιγίδες της ερήμου μπορεί να μετέφεραν κόκκινη σκόνη με άλατα μέχρι τις βόρειες ακτές της τότε Μεσογείου», εξηγεί η Μ. Μπέμε.
Επίσης είναι πιθανό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι σφοδρές κλιματικές αλλαγές να δημιούργησαν στην Ευρώπη ένα κλίμα τύπου σαβάνας, κάτι που επιβεβαιώνεται από αντίστοιχα απολιθώματα φυτών.
«Σε γενικές γραμμές οι έρευνες σκιαγραφούν από κλιματολογική άποψη την εικόνα μιας σαβάνας. Σε μια τέτοια εικόνα ταιριάζουν τα απολιθώματα του γκραικοπίθηκου, αλλά και απολιθώματα προγόνων της καμηλοπάρδαλης, της γαζέλας, της αντιλόπης, του ρινόκερου», αναφέρει τέλος από την πλευρά του ο Νικολάι Σπασόφ από την Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, που συμμετείχε επίσης στην ίδια έρευνα.



ΠΗΓΗ: Deutsche Welle


Είχε δίκιο λοιπόν ο Αρης Πουλιανός με τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων;;



 Δείτε γιατί:

Ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων και η ελληνική λογοκρισία

Από τον Αντώνη Κυριαζή
Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων.
Ο παλαιοανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός με το τεράστιο και πρωτότυπο έργο του έχει συμβάλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας σχετικά με την εμφάνιση και πορεία του ανθρώπου στη Γη.

ΑΠΟ ΤΑ πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας, αναφορικά με την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αν προέρχεται από την Αφρική ή αν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γης. Η πρώτη θέση, που είναι και η πιο διαδεδομένη, υποστηρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δυναστεία της περίφημης οικογένειας Λήκυ.
Η δεύτερη θέση, που είναι και η πιο επαναστατική, από τον διάσημο επιστήμονα και ερευνητή Άρη Πουλιανό. Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική. Απέδειξε επίσης ότι ο αρχαϊκός άνθρωπος των Πετραλώνων αποτελεί μια από τις πρώτες μορφές του Χόμο σάπιενς. Είναι δηλαδή κανονικός άνθρωπος και δεν έχει καμία σχέση με τον γορίλλα και τον χιμπατζή, τον Αυστραλοπίθηκο αφρικάνους ή τον Προκόνσουλ (Χόμο χάμπιλις). «Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί», λέει ο Άρης Πουλιανός, «αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο, όπως δείχνει το μέγεθος του κρανίου του».

Ακριβές εκμαγείο του κρανίου των Πετραλώνων. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Πηγή: Wikimedia Commons Η ανακάλυψη του Άρη Πουλιανού είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά της παλαιοανθρωολογίας, γιατί τοποθετεί τεκμηριωμένα τον άνθρωπο έξω από την Αφρική. Οι αναλύσεις και οι μελέτες που έγιναν σε εργαστήρια του εξωτερικού, έδειξαν ότι το κρανίο του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής ανήκει σε ένα αρχαϊκό ανθρωποειδές, τελείως διαφορετικό από τον Χόμο ερέκτους (τον Όρθιο άνθρωπο), και από τον κλασικό Νεάντερταλ, καθώς παρουσιάζει τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά. Η μεγάλη ηλικία του κρανίου θέτει υπό αμφισβήτηση την υπόθεση ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική κι από εκεί εξαπλώθηκε στον υπόλοιπο κόσμο και προτείνει την ανεξάρτητη εξέλιξη του Χόμο σάπιενς στην Ευρώπη.


Ανακατασκευή του κρανίου των Πετραλώνων. «Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί, αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο», λέει ο Άρης Πουλιανός. Πηγή: Αρχαιολογικό Μουσείο Πετραλώνων. Περιέργως, αντί η θέση αυτή να υποστηριχτεί από την εθνική ηγεσία, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχει κάνει συστηματικές προσπάθειες για να συσκοτίσουν, να μειώσουν και να δυσφημίσουν το έργο του Πουλιανού, αποκλείοντάς τον μάλιστα από την περαιτέρω έρευνα και τις ανασκαφές στο σπήλαιο των Πετραλώνων.

 Παρά τις πολλές ψευδείς κατηγορίες εναντίον του από τους διάφορους πολιτικούς και επιστημονικούς φορείς, με στόχο να σπιλωθεί το όνομά του και η 50χρονη ερευνητική πορεία του, ο Πουλιανός υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογική Εταιρεία η οποία έχει υποβάλει καταγγελίες προς την ελληνική κυβέρνηση για την ιταμή και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Ο Άρης Πουλιανός, ο οποίος έχει ιδρύσει την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος από το 1971, ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από το 90% των ανθρωπολογικών στοιχείων που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα και ότι άνθρωποι που δεν κατέχουν τα προσόντα του παλαιοανθρωπολόγου τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης σε σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

 Πρόσφατα, ο δρ. Πουλιανός έδωσε μια ομιλία σε λύκειο της Αθήνας και αμέσως αντιμετώπισε μια επίθεση από τις αρχές, η οποία είχε στόχο τόσο τον ίδιο όσο και το σχολείο που τον κάλεσε να μιλήσει. Ο διευθυντής του σχολείου σε δηλώσεις χαρακτήρισε «απαράδεκτη και προκλητική» τη στάση των αρχών, προσθέτοντας: «Είναι πραγματικά θλιβερό το ότι μια επιστημονική υπηρεσία της κυβέρνησης εκτοξεύει τόσες πολλές απειλές, ανακρίβειες, παραποιήσεις και ψέματα εναντίον ενός καταξιωμένου επιστήμονα».


Το εσωτερικό του σπηλαίου των Πετραλώνων στο οποίο απαγορεύεται να κάνει ανασκαφές ο Άρης Πουλιανός. Στη μικρή ένθετη εικόνα, το απολιθωμένο κρανίο του Αρχάνθρωπου.
  Σχολιάζοντας το περιστατικό, ξένο αρχαιολογικό site έγραψε τα εξής: «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τις συστηματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να κρύψει την αλήθεια από το κοινό και να καταστρέψει τη ζωή των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην έρευνα και στην αποκάλυψη της αλήθειας». Εδώ μπορείτε να διαβάσετε στα ελληνικά και στα αγγλικά την επίσημη επιστολή που έστειλε ο Άρης Πουλιανός στην ελληνική κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες.



youmagazine


Δείτε τώρα στο παρακάτω βίντεο πως ο ίδιος ο Άρης Πουλιανός καταγγέλλει τον Ε. Βενιζέλο πως εξαφάνισε τα ευρήματα του από τις έρευνές του!


 

Η «βίβλος» των Ελλήνων: Άρης Πουλιανός, ανθρωπολογία.(βίντεο)


Η εξέλιξη της ανθρωποποίησης-Δρ Άρης Πουλιανός, 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, Κουνμίγκ-Κίνα, 31-7-2009

 Ο τίτλος αυτής της εργασίας μπορεί να ακούγεται λίγο ντετερμινιστικός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι τα ανθρώπινα όντα πέρασαν μια μεγαλύτερη περίοδο ανθρωποποίησης, απ’ ό,τι συνήθως οι ιστορικοί πιστεύουν σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μαρξιστών.....

Σίγουρα προερχόμαστε από τους πίθηκους, αλλά όχι τους αφρικανικούς. Πριν από 20 εκ. χρόνια ζούσαν στην Ευρώπη πάνω από πενήντα είδη πιθήκων. Αλλά ένας πίθηκος, που ονόμασα Ημιόρθιο Ελλαδοπίθηκο (Helladopithecus semierectus), ζούσε στα δέντρα, δεκαεπτά εκατομμύρια χρόνια πριν (ΑΝΘΡΩΠΟΣ, τόμ. 3, N01, Ιαν. 1976, σελ 3 – 30, Αθήνα).
Η γνωστή πανίδα Πικερμίου της περιόδου του Μειοκαίνου (23-5 εκ. χρόνια πριν), έχει βρεθεί από την Ουγγαρία, μέσω των Βαλκανίων, ως το Ιράν: (Wagner, A1840: Fossile Uberreste Von einem Affen und anderensau getierren aus Griechenland. Abh. Bayer. Akad. Wiss, 3, Μόναχο). Μεταξύ άλλων ευρημάτων, ένα πολύ σημαντικό από εκείνη την περίοδο ήταν ο Πεντελικός Μεσοπίθηκος (Mesopithecus pentelici), ενός επίγειου πιθήκου που έζησε σε μια μεγάλη περιοχή, πέρα από την Ελλάδα. Η μεγάλη του εξάπλωση σε μια ευρεία περιοχή, προϋποθέτει ότι κάποιοι ανθρωπόμορφοι spilaio_aπιθήκοι μπορούσαν να “κατεβούν από τα δέντρα» (Roghinski, JJ & MG Levin, 1963: Anthropologhia, Moskva, str. 184 με 185), και άρχισαν να περπατούν. Κατά συνέπεια, μεταξύ αυτών των καταβατών, θα μπορούσε να είναι ορισμένες μορφές προγονικές τού ανθρώπου.
Μια απολιθωμένη κάτω γνάθος από την Αττική βρέθηκε από έναν Γερμανό αξιωματικό κατά τα χρόνια της κατοχής (1942), και περιγράφεται από τον G. Von Koenigswald, (1972: Einunterkiefez eines fossilen Hominoiden aus dem Griechenlands unterpliozan. Konikl. Nederl. Akademie Van Wetenschappen. Σειρά Β, 75 , Αρ. 5, σελ. 385 – 394, Άμστερνταμ), φαίνεται να είναι μια προηγμένη μορφή που δεν ανήκει στους Δρυοπιθήκους (Dryopithecinae), και που θα μπορούσαν να αποτελούν επίσης την αρχή των αφρικανικών πρωτευόντων. Ο Koenigswald του δωσε το όνομα ‘graecopithecus’ (Γκρεκοπίθηκος). Η ηλικία του είναι περίπου 9 εκατομμύρια έτη. Η κάτω σιαγόνα ενός άλλου είδους που βρέθηκε από τη γαλλική αποστολή το 1972 κοντά στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είδος ονομάστηκε Μακεδονικός Δρυοπίθηκος (Dryopethicus macedoniensis). Αλλά είναι από ένα πιο προηγμένο είδος από τους Δρυοπιθήκους, και σύμφωνα με Koenigswald είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τους ανθρωπίδες. Η ηλικία του είναι του Άνω Μειοκαίνου (Vallesian, 6-7 εκ. έτη).

Τέλος, το εύρημα που περιγράφεται στην παρούσα ανακοίνωση, του Ελλαδοπιθήκου (Helladopithecus), είναι το πάνω μέρος τού αριστερού μηραίου οστού κια βρέθηκε από την αποστολή μας το 1974 κοντά στα Θαρούνια, ένα χωριό στο νησί της Εύβοιας. Η ηλικία του είναι του Κάτω Μειοκαίνου, περίπου 17 εκατομμυρίων ετών, η οποία επιβεβαιώθηκε από την στρωματογραφία του, και φυλάσσεται σήμερα στο Ανθρωπολογικό Μουσείο των Αρχανθρώπων των Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Περιγράφεται πλήρως στη συνέχεια και είναι ενός ημιόρθιου πιθήκου, στην κατηγορία την οποία οι συγγραφείς αποδίδουν το σύνολο παρόμοιων ευρημάτων από την Αττική και τη Μακεδονία.
Το ευρεθέν οστό αυτό έχει 98 χλστ. μήκος (ονομάστηκε »Α.Ε. – 1»), φαίνεται να ανήκει σε ένα νεαρό άτομο, και όλο το μήκος του (κατ’ αναλογία υπολογιζόμενο) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 350 mm. Οπότε το ύψος τού ατόμου πρέπει να είναι περίπου 140-150 εκατοστά. Το βάρος του, σύμφωνα με το δείκτη Debetz (ICVS), πρέπει να είναι περίπου 40-42 κιλά. Ο δείκτης ευσαρκίας/παχύτητας τότε είναι περίπου 22,85. Ο ίδιος δείκτης σε ουρακοτάγκους, χιμπατζήδες και γορίλες είναι 32-33, ενώ για τον άνθρωπο είναι τα 18 -21.
Αλλά μεταξύ όλων αυτών των έμμεσων μεθόδων προσδιορισμού τού ευρήματος, το καλύτερο θα ήταν να μετρηθεί επακριβώς η γωνία στρέψης, προκειμένου να καθοριστεί το ποσοστό της όρθιας στάσης. Έτσι, αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος για τη μέτρηση της γωνίας στρέψης σε ένα σπασμένο μηριαίο οστό.
Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών έδειξε ότι η γωνία θ (στρέψης) του σπασμένου οστού = 18ο-μοίρες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτος ο πιθηκος ήταν περίπου 65% όρθιος στη διάρκεια της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι ήταν λίγο πολύ όρθιος, σίγουρα πιο όρθιος από τους περισσότερους σημερινούς αφρικανικούς πρωτεύοντες πιθήκους.
Ως εκ τούτου, συνάγεται το συμπέρασμα, οτι ο Ελλαδοπίθηκος θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος του γένους Άνθρωπος (Homo).
Τέλος, θέτουμε σε ξεχωριστή οικογένεια όλο το σύνολο των ευρημάτων των Ελλαδοπιθήκων από την Ελλάδα, ταξινομώντας το αμέσως μετά απο την οικογένεια των ανθρωπίδων (Hominid). Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, έχουμε τον πρώτο όρθιο άνθρωπο στη γη, τον Homo erectus trilliensis, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από αυτή την περιοχή του Αιγαίου, στη ΝΑ Ευρώπη από 13 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Η πάνω από εκατό χρόνια μακρά συζήτηση μεταξύ των ανθρωπολόγων σχετικά με την πολυφυλετική έναντι της μονοφυλετικής προέλευσης των ανθρώπων φαίνεται ότι τελειώνει.
Φαίνεται ότι κάθε βιολογικό είδος στη Γη αναπτύσσεται σε ένα κέντρο και στη συνέχεια εξαπλώνεται.
Η μονοφυλετική προέλευση του ανθρωπου (από τον Ελλαδοπιθηκο στον Homo erectus trilliensis) κατα τη γνώμη μας λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκε και οι άνθρωποι εξαπλώθηκαν από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, και στη συνέχεια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο μεταξύ οι ανασκαφές συνεχίζονται: βρέθηκε μέρος τού σκελετού ένος κορίτσιου των 14 ετών. Το νέο εύρημα ονομάστηκε Όρθιος Άνθρωπος Τριλλιανός Δάφνη (Homo erectus trilliensis Daphnae), από το όνομα της κυρίας που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα, την κ. Δάφνη Α. Πουλιανού. των Ελλήνων
Τα τελεταία ευρήματα του δρα Άρη Πουλιανού, μέρος τού σκελετού τού αρχαιότερου ευρεθέντα Όρθιου Ανθρώπου «Δάφνη», 14 ετών, που έζησε πριν από 13.000.000 χρόνια:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου