Google+ To Φανάρι : Πλούτος είναι οι άνθρωποι

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Πλούτος είναι οι άνθρωποι


200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες του κόσμου έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης. Οι αυτουργοί του ηλεκτρονικού ρεσάλτου στα τερματικά απλών χρηστών και κρατικών υπολογιστικών δικτύων ζητούσαν... λύτρα για να «ξεκλειδώσουν» τα κομπιούτερ που προσεβλήθησαν από το κακόβουλο λογισμικό....

Την κατάσταση έσωσε ένας «ήρωας... κατά λάθος», όπως έγραψε η «δημοκρατία» για τον 22χρονο Βρετανό ερευνητή στον τομέα της ιντερνετικής ασφάλειας, που κατάφερε να αναχαιτίσει την άνευ προηγουμένου παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσαν χάκερ την Παρασκευή.
Η εφημερίδα μας έγραψε σε άρθρο της ότι ο 22χρονος Βρετανός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, «δούλευε όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού και τα κατάφερε, αγοράζοντας ένα domain name (όνομα ιστότοπου), το οποίο ήταν κρυμμένο στο κακόβουλο λογισμικό, αντί... 9,83 ευρώ».
Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα διδακτική. Εκεί όπου αστόχησαν οι μηχανές, τα «τέλεια» συστήματα αποφυγής και απόκρουσης παρόμοιων επιθέσεων, που κόστισαν δεκάδες δισ. δολάρια, ευστόχησε ένας 22χρονος ο οποίος δαπάνησε μόλις 9,83 ευρώ.
Ο άνθρωπος είναι η ισχύς που κινεί τον πολιτισμό και νοηματοδοτεί όλα τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Δίχως την ανθρώπινη έμπνευση και πρωτοβουλία το απλό φαντάζει σύνθετο και το εφικτό φαίνεται ανέφικτο. Η πνοή του Θεού και το χάρισμα της ενόρασης, το οποίο δίνει σε ορισμένους ανθρώπους και ορισμένοι αποκαλούν «έμπνευση» ή «τύχη», αποδεικνύονται ωφέλιμα για πρόσωπα και συλλογικότητες και συχνά σωτήρια για ολόκληρο τον κόσμο.
Γι' αυτό ακριβώς είναι ανεκτίμητη η ζημιά που έχει υποστεί η πατρίδα μας με την αιμορραγία του ανθρώπινου δυναμικού και τη μετανάστευση ταλαντούχων, αξιόλογων, δυναμικών Ελλήνων που αποκόπτονται από τον εθνικό κορμό για να βρουν μεροκάματο.
Η Ελλάδα χάνει τις ασπίδες της, τα δυνατά μυαλά της, τα χέρια που θα χτίσουν όσα γκρέμισαν οι μητραλοίες πολιτικοί, οι «διαμορφωτές άποψης» και οι κρατικοδίαιτοι απατεώνες που ξεπούλησαν τα όσια και τα ιερά στους πιστωτές και επέτρεψαν στα διεθνή αρπακτικά να επιβάλουν ένα άθλιο καθεστώς απροκάλυπτης ξενοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου