Google+ To Φανάρι : Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φρίκη στο Μάντσεστερ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φρίκη στο Μάντσεστερ

22 νεκροί και 55 τραυματίες Τα περισσότερα θύματα παιδιά και έφηβοι...
Όπως αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο στάδιο Manchester Arena»

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση....


Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Η ανάληψη ευθύνης στα αραβικά και τα αγγλικά, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 22 θύματα στο στάδιο του Μάντσεστερ. Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές. Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.


Οι περισσότεροι από τους 22 νεκρούς αλλά και τους 59 τραυματίες είναι παιδιά και έφηβοι! Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία από βομβιστή αυτοκτονία που ανατινάχθηκε στο φουαγέ του Manchester Arena, λίγα λεπτά αφότου είχε ολοκληρωθεί η συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.Από τον περασμένο Απρίλιο το Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους πιστούς να προβούν σε επιθέσεις σε συναυλιακούς χώρους.

Στο περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους «Rumiyah», η τρομοκρατική οργάνωση καλούσε από τον Απρίλιο τους πιστούς να εξαπολύσουν επιθέσεις όχι μόνο σε συναυλιακούς χώρους, αλλά και σε φεστιβάλ, παρελάσεις και υπαίθριες εκδηλώσεις σε πεζόδρομους.  -

Βίντεο και φωτογραφίες στην πηγή
Εμείς αρνούμαστε να μπούμε σ΄αυτήν την τρομολαγνική διαδικασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου