Google+ To Φανάρι : «Γροθιά» των εμπόρων στις 32 Κυριακές

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

«Γροθιά» των εμπόρων στις 32 Κυριακές

Δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στη συμφωνία με τους δανειστές που θα φέρει νέα λουκέτα 

Λουκέτο στα καταστήματά τους έβαλαν χθες οι έμποροι στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο της κυβέρνησης ...
(μετά τη συμφωνία με τους δανειστές) που προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο. Στην Αθήνα, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ κάλεσαν τους εμπόρους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ερμού.

Τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία, που δεν οδηγεί στην ανάπτυξη, αλλά γυρίζει τη χώρα 200 χρόνια πίσω, χαρακτήρισε το μέτρο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς. Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Παναγιώτης Κυριακούλης τόνισε ότι, αν εφαρμοστεί, θα κλείσουν μικρές επιχειρήσεις και θα αυξηθεί η ανεργία. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, αν και άνοιξαν λίγα καταστήματα, τα οποία, όμως, έκλεισαν μετά τις διαμαρτυρίες.



Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι «βαθιά πολιτικό» και έχει ως σκοπό να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και να κατευθυνθούν τα κέρδη προς τις πολυεθνικές. Στα Χανιά, κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα μαγαζιά, ενώ όσα άνοιξαν, κυρίως στο κέντρο της πόλης και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι, δεν σημείωσαν ιδιαίτερη εμπορική κίνηση.

Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο του Κάτωλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες και στα μαγαζιά που ήταν ανοικτά.
Πηγή


ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ. 

- Σκλαβενίτης
- Γαλαξίας
- Bazaar
- ΕΛΟΜΑΣ
- Ασπίδα
- Αστέρας
- Προμηθευτική
- Κρητικός 
- Χαλκιαδάκης και Φαιστός στην Κρήτη
sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου