Google+ To Φανάρι : Πικρό αστείο...ΟΗΕ: Η Σαουδική Αραβία στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών!!! (βίντεο)

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Πικρό αστείο...ΟΗΕ: Η Σαουδική Αραβία στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών!!! (βίντεο)

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...
H είδηση ότι η Σαουδική Αραβία εξελέγη στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και μετά την πρώτη έκπληξη προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η Σαουδική Αραβία εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών του ΟΗΕ παρότι είναι μια από τις πρώτες χώρες στον πλανήτη στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους...

Στην επιτροπή μετέχουν πλέον 45 χώρες συνολικά. Όπως ανακοινώνει ο ΟΗΕ, η εν λόγω επιτροπή «προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών, καταγράφει την πραγματικότητα της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο και καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα των δύο φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών».
Το βασίλειο των Σαούντ «κέρδισε» τη θέση της, καθώς μόλις 7 από τα 54 μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του ΟΗΕ καταψήφισαν στην συγκεκριμένη μυστική ψηφοφορία. Να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία πρόσφατα επανεξελέγη και στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Το αρμόδιο Συμβούλιο είχε την υποχρέωση έπρεπε να εγκρίνει 4 χώρες από την Ασία για τις θέσεις της Επιτροπής υπέρ των Δικαιωμάτων των Γυναικών. Μετά από μια σχετική ψηφοφορία, επιλέχθηκαν τελικά το κατεχόμενο Ιράκ, η Νότια Κορέα, το Τουρκμενιστάν και… η Σαουδική Αραβία!
Προφανώς η εξέλιξη αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς η αραβική χώρα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά αντίθετα είναι και από τους βασικούς καταπιεστών των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή. Οι νόμοι του Βασιλείου δεν παρέχουν ούτε στοιχειώδη δικαιώματα στις γυναίκες.
«Όλες οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πρέπει να έχουν έναν άντρα προστάτη που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό ους, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση της μέχρι το θάνατο. Η Σαουδική Αραβία επίσης απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του UN Watch, Hillel Neuer. Το UN Watch είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
«To να εκλέγεις τη Σαουδική Αραβία για να προστατέψεις τα δικαιώματα των γυναικών είναι σα να κάνεις έναν εμπρηστή διοικητή της Πυροσβεστικής» πρόσθεσε ο Neuer.
Η Σαουδική Αραβία είναι διαχρονικός σύμμαχος δυτικών κρατών και κυρίως των ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία έγινε μυστικά (μετά από αίτημα των ΗΠΑ), υπολογίζεται ότι 5 ευρωπαϊκά κράτη έδωσαν την ψήφο τους στο Βασίλειο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου