Google+ To Φανάρι : Χάπι κατά της παχυσαρκίας!

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Χάπι κατά της παχυσαρκίας!

Μειώνει την όρεξη και έρχεται σύντομα στην Ελλάδα
Ρεπορτάζ Ρίτα Μελά
Το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας αναμένεται σύντομα να βρίσκεται στη χώρα μας. Πρόκειται για τον συνδυασμό βουπροπιόνης και ναλτρεξόνης, ο οποίος μειώνει το αίσθημα της πείνας. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι ...
το νέο φάρμακο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, καθώς είναι η βασική αιτία για πολλές ασθένειες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η υψηλή χοληστερίνη, η υπέρταση, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά.

Τα παραπάνω τόνισαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι ειδικοί του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), με αφορμή το 32ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το ΕΛΙΚΑΡ σε συνεργασία με την Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, (21-22 Απριλίου, Αθήνα).

Οι ειδικοί τόνισαν ότι, από τους Ελληνες που γνωρίζουν την τιμή της χοληστερίνης τους, οι μισοί κάνουν κάτι για να τη μειώσουν (σωστή διατροφή, γυμναστική κ.ά.). Ακόμα, περίπου ένας στους έξι που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της χοληστερίνης αναγκάζεται να τη διακόψει, λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθει στην οικονομική δαπάνη της συμμετοχής του.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την 11χρονη έρευνα του προγράμματος «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» του ΕΛΙΚΑΡ, που συμπεριλαμβάνει δεδομένα από 60.000 άτομα και άνω, και αποτελεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον πληθυσμό της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Τούσουλη, διευθυντή της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκρατείου» της Αθήνας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων και των ρύπων σε μια σειρά από νοσήματα της καρδιάς, του αναπνευστικού και του καρκίνου.

Επίσης, αναδείχθηκε η αξία διατροφικών συστατικών, όπως οι στερόλες και ο καφές, καθώς και μιας σειράς από κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης, η ψυχική υγεία και η άσκηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου