Google+ To Φανάρι : Εριξαν στο χώμα την προτομή της Αθηνάς Προμάχου

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Εριξαν στο χώμα την προτομή της Αθηνάς Προμάχου

«Θύμα» βανδάλων έπεσε το Σάββατο η προτομή της Αθηνάς Προμάχου, που στόλιζε την πλατεία μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, φέρνοντας με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την ανυπαρξία αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας....

Ο μικρός πεζόδρομος που χωρίζει τις εγκαταστάσεις της Νομικής Σχολής, κτίριο που επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες φοιτητές και πανεπιστημιακοί, και τις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τα κτίρια-στολίδια της Ακαδημίας, του Πανεπιστημίου και της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Εδώ και χρόνια η ανοχή και η αδιαφορία του δήμου και της Αστυνομίας έχουν μετατρέψει τη Μασσαλίας από πολυσύχναστο σημείο περιπάτου και ανάπαυσης σε άντρο ανομίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών και παραεμπορίου. Πολλοί διερχόμενοι πεζοί αναγκάζονται να παρακάμψουν το σημείο, φοβούμενοι την ασφάλεια και την ακεραιότητά τους.

Η κατάσταση που επικρατεί επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, όταν ένας ακόμη βανδαλισμός ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο ανάλογων περιστατικών σε πολλές περιοχές του κέντρου. Αγνωστοι έριξαν στο χώμα την προτομή της Αθηνάς. Το γλυπτό είχε υποστεί βανδαλισμό και στο παρελθόν, όταν του είχαν βάψει με σπρέι τα μάτια, ζημιά που αποκαταστάθηκε. Ευτυχώς, το γλυπτό βρίσκεται μέσα σε ένα παρτέρι με λουλούδια και το άγαλμα δεν υπέστη ζημιές από την πτώση. Συνεργείο του δήμου μετέφερε την προτομή της Αθηνάς μέσα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου για να προφυλαχθεί.
dimokratianews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου