Google+ To Φανάρι : Τα "τάγματα εφόδου" των Σκοπιανών απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο! (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τα "τάγματα εφόδου" των Σκοπιανών απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο! (ΦΩΤΟ)

Δεν σταματούν να εμφανίζονται με κάθε ευκαιρία οι επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών εναντίον της Ελλάδος! 
  Επιζητούν την "απελευθέρωση" της Μακεδονίας με τη βία!
Μνήμες από το 2001, όπου Αλβανοί και Σκοπιανοί είχαν συγκρουστεί βίαια ξυπνούν ορισμένοι ακραίοι Σκοπιανοί που ποζάρουν με σημαίες και όπλα, απειλώντας όποιον "διεκδικεί" την "Μακεδονία". Στις σημαίες που παρουσιάζουν με την καλούμενη «Ενωμένη Μακεδονία», τα σύνορα της καρδιάς τους εκτείνονται έως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο. ....
«Αγκαλιάζουν» ακόμη και κομμάτια της ανατολικής Αλβανίας αλλά και της δυτικής Βουλγαρίας.
Τα μέλη αυτών των "ταγμάτων εφόδου" αποτελούνται από ακροδεξιές οργανώσεις, προσκείμενες άμεσα ή έμμεσα στον εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι και εκμεταλλεύονται το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η ΠΓΔΜ και βγαίνουν στο προσκήνιο διεκδικώντας ρόλο... αυτόκλητου «εθνικού σωτήρα».

Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, διαμηνύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί από εσωτερικές αυτονομιστικές αλβανικές τάσεις και έξωθεν οράματα περί Μεγάλης Αλβανίας. Υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί θέλουν να τους επιβάλουν ως γλώσσα τα αλβανικά, να αλλάξουν τα εθνικά σύμβολα της χώρας κλπ. Οι ίδιοι οι Αλβανοί των Σκοπίων μπορεί βέβαια να το αρνούνται, αλλά αυτό φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το μίσος είναι γενικευμένο.
Οι στόχοι των παραστρατιωτικών οργανώσεων των Σκοπίων, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο τον Απρίλιο, όταν περισσότερες από 20 ακροδεξιές οργανώσεις των Σκοπίων συγκεντρώθηκαν στις αρχές Απριλίου στην πόλη Βελεσά υπογράφοντας κοινή διακήρυξη-καταστατικό για «τη συνεργασία όλων των μακεδονικών πατριωτικών ενώσεων υπό την ομπρέλα ενός μακεδονικού εθνικού μετώπου που θα προστατεύει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Στην διακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ενημερώνουμε το κοινό ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως χώρα καταγωγής των Μακεδόνων» διακήρυξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να δράσουν σήμερα όπως έκαναν το 1903 (κατά την Εξέγερση του Ιλιντεν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) και το 1944 (ως συνεργάτες τότε των ναζί ενάντια στους Συμμάχους).
«Είμαστε ενωμένοι υπέρ της διατήρησης του ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας» σημειώνουν στην κοινή τους διακήρυξη οι οργανώσεις του καλούμενου «Μακεδονικού εθνικού μετώπου». Προχωρούν, μάλιστα, ακόμη παραπέρα αποκηρύσσοντας κάθε «απόκλιση» από την εν λόγω διακήρυξη ως «εθνική προδοσία για τη Μακεδονία».
Κοινός ρυθμιστής σε αυτές τις οργανώσεις φέρεται να είναι ο Πρωθυπουργός Γκρουέφσκι, ο οποίος χρησιμοποιεί τον εθνικισμό ως εργαλείο διάσωσης της πολιτικής του και ως αναγκαίο ανασχετικό παράγοντα στην ενδεχόμενη διάλυση του γειτονικού κρατιδίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου