Google+ To Φανάρι : Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Ανατροπή! Πρώτη η Λεπέν - Σε απόσταση αναπνοής ο Μακρόν

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Αποτελέσματα εκλογές Γαλλία: Ανατροπή! Πρώτη η Λεπέν - Σε απόσταση αναπνοής ο Μακρόν

Σε πανικό το νεοταξικό σύστημα!  Τρέχουν και δεν φτάνουν!
Τις πρώτες της δηλώσεις μετά τα exit polls και την είσοδό της στον β γύρο των γαλλικών εκλογών έκανε η Μαρίν Λεπέν, καλώντας τους Γάλλους να την ψηφίσουν.
Χαρακτήρισε ιστορικό το αποτέλεσμα και «πράξη περηφάνιας του γαλλικού λαού» δηλώνοντας «υποψήφια του λαού» -σαφής αιχμή προς τον αντίπαλό της, που τον χαρακτηρίζει άνθρωπο του κατεστημένου και των ελίτ....

«Με οδηγήσατε στο β' γύρο των εκλογών. Με ταπεινότητα θα εκφράσω σε εσάς, πατριώτες ψηφοφόροι την ευγνωμοσύνη μου. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ιστορικό.
Το σύστημα έψαξε όλους τους τρόπους θεμιτούς και αθέμιτους για να αποτρέψει αυτή την εκλογή», είπε αρχικά η Μαρίν Λεπέν και πρόσθεσε:
«Η μεγάλη μάχη θα έρθει επιτέλους. Το διακύβευμα αυτής της εκλογής είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο το έθνος».
H υποψήφια του Εθνικού Μετώπου υποσχέθηκε «να απελευθερώσει το γαλλικό λαό απ’ τις αλαζονικές ελίτ» υποστηρίζοντας ότι «διακυβεύεται η επιβίωση της χώρας». Και κάλεσε τους πολίτες «να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της Γαλλίας».
«Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον γαλλικό λαό. Σας προτείνω μια εναλλακτική επιλογή, μια τεράστια επιλογή, τη Γαλλία των εθνικών συνόρων. Είμαι η υποψήφια του λαού. Απευθύνω κάλεσμα στους πατριώτες από όπου και αν προέρχονται, όποια καταγωγή και να έχουν να μου εμπιστευτούν την ψήφο τους», τόνισε.
«Το σύστημα», είπε, «προσπάθησε με όλα τα μέσα να παίξει εναν μεγάλο ρόλο σ’ αυτή την μονομαχία. Τώρα, όμως, καλούνται οι Γάλλοι να αδράξουν αυτή την ευκαιρία κατά της παγκοσμιοποίησης».
Η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι η χώρα απειλείται απ’ την μαζική μετανάστευση και έταξε στους ψηφοφόρους μια Γαλλία, που θα είναι προσηλωμένη στην ασφάλεια και την προάσπιση της εθνικής ταυτότητας.
«Ο στρατηγός Ντε Γκωλ το 1943 από την Καζαμπλάνκα μιλούσε για ένα περήφανο έθνος, τώρα σήμανε η ώρα μας», είπε η ακροδεξιά πολιτικός.
«Η επιβίωση της Γαλλίας είναι το διακύβευμα. Ζήτω ο λαός, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε η Μαρίν Λεπέν.

Ξεκινάει νέες περιοδείες
Η Μαρίν Λεπέν την Πέμπτη 27 Απριλίου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Νίκαια, συνεχίζοντας ακάθεκτη την πορεία της προς τον δεύτερο γύρο της Κυριακής 7 Μαϊου.
Την 1η Μαίου η Λεπέν θα διοργανώσει το παραδοσιακό της ραντεβού στο Πάρκο  Villepinte (Seine-Saint-Denis), στο προάστιο του Παρισιού.
 
Σε πανικό το σύστημα!  Τρέχουν και δεν φτάνουν!

Σε ταραχή το νεοταξικό σύστημα στην Γαλλία!  
Οπως αναφέρει το crashonline.gr  οι υπόλοιποι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων όπως ήδη έχουν αρχίσει και γνωστοποιούν θα  συνδράμουν τον Μανουέλ Μακρόν.στον δεύτερο γύρο.
Την αρχή έκανε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος Αμόν ο οποίος ήταν και ο πρώτος που παραδέχτηκε την ήττα του αφού συγκέντρωσε μόλις 6,5% και κάλεσε τους ψηφοφόρους του στο δεύτερο γύρο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μακρόν.
Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν Πιέρ Ραφαρέν καλεί όλους τους δημοκράτες να συνταχθούν υποστηρίζοντας τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Στο ίδιο μήκος και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Και ο σοσιαλιστής Μπερνάρ Καζνέβ καλεί τους Γάλλους να στηρίξουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μπαρουέν δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ενώ το συντηρητικό κόμμα  θα συνεδριάσει για να λάβει και επίσημα τις αποφάσεις του.
Παράλληλα στο διάγγελμα του μετά τις εκλογές και ο Φιγιόν που έλαβε την Τρίτη θέση τάχθηκε υπέρ του Μακρόν προκειμένου να μην υπάρξει δρόμος στην ακροδεξιά της Λεπέν