Google+ To Φανάρι : Δουλειές υπάρχουν!

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Δουλειές υπάρχουν!

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε για την ανάπτυξη που έρχεται. Στο επίκεντρο των υποτιθέμενων επενδύσεων που θα έρθουν θέτουν το δέλεαρ των χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας.
Την ίδια ώρα, μια σειρά από σκηνές συνθέτουν την πραγματική εικόνα....

  • Εκατοντάδες Αφγανοί κατασκευάζουν αλλαντικά και άλλα προϊόντα παραδοσιακής Κρητικής φάρμας.
  • Αμέτρητοι μανάβηδες διαθέτουν Πακιστανούς βοηθούς.
  • Ανθοπωλεία, θερμοκήπια και φυτώρια απασχολούν Ινδούς και Πακιστανούς.
  • Αλλοδαποί προσλαμβάνονται από τον ΗΣΑΠ για την συντήρηση των γραμμών του.
  • Αλλοδαποί απασχολούνται κατά χιλιάδες στα τεχνικά έργα των διαφόρων μπομπολαίων.
  • Ταξί, ψιλικατζίδικα, φούρνοι και σουβλατζίδικα σε ολόκληρες περιοχές ανήκουν σε Αλβανούς.
  • Κομμωτήρια και κουρεία περνούν διαδοχικά το ένα μετά το άλλο στα χέρια Πακιστανών.
  • Τα αλιευτικά και οι ιχθυόσκαλες δουλεύονται από Αιγύπτιους.
  • Τα τεχνικά επαγγέλματα μονοπωλούνται σχεδόν αποκλειστικά από Αλβανούς.
  • Τα συνεργεία καθαρισμού επίσης μονοπωλούνται από Αλβανούς.
  • Ο χώρος των αποκλειστικών νοσοκόμων και οικιακών βοηθών μονοπωλείται από Βουλγάρες.
  • Κρεοπωλεία απασχολούν αλλοδαπούς για την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων.
  • Ινδοπακιστανοί πωλούν παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα σε εκδηλώσεις προώθησης των προϊόντων της Ελληνικής υπαίθρου.
Και για όσους αλλοδαπούς δε βρίσκουν τα παραπάνω του γούστου τους, υπάρχουν και οι ληστείες, οι εκβιασμοί, οι δολοφονίες, η πορνεία και γιατί όχι και καριέρα ένστολου για τους πλέον ενσωματωμένους.

Ενώ ολόκληρες κατηγορίες επαγγελμάτων έχουν παραδοθεί σε αλλοδαπούς, το επίσημο κράτος, τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου και οι πάσης φύσεως αριστεριστές πανηγυρίζουν για την επιτυχή αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού από λαθρομετανάστες, γιατί κανένας από τους αλλοδαπούς αυτούς δεν ήρθε στην Ελλάδα ως νόμιμος μετανάστης.


Η σκληρή γραφειοκρατία και φορολογία που ταλαιπωρούν διαχρονικά τον Έλληνα δε δείχνουν να αποτελούν πρόβλημα για τους αλλοδαπούς, που εργάζονται ανενόχλητα χωρίς το κράτος και οι δήμοι να δείχνουν την ίδια αυστηρότητα απέναντί τους. Με ευκολία ανοίγουν καταστήματα την ίδια ώρα που για τον Έλληνα τα γραφειοκρατικά εμπόδια είναι συχνά ανυπέρβλητα.

Τα πιστοποιητικά υγείας που το Ελλαδικό κράτος απαιτεί ακόμα και από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δείχνουν να εκδίδονται με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα για κάθε είδους λαθρομετανάστες που απασχολούνται στον τομέα των τροφίμων.

Εδώ και πολλά χρόνια τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν παραδοθεί σε αλλοδαπούς. Οι Έλληνες οδηγούνται στην απάτη της τεχνικής εκπαίδευσης, όπου είτε μαθαίνουν πως τα πάντα στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο, είτε μαθαίνουν να απαιτούν “πτυχία” και στη συνέχεια και “μεταπτυχιακά” από τα ακόμα πιο αποτυχημένα ΙΕΚ.

Το σύστημα που επικράτησε στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες καθοδηγεί τον Έλληνα στο να βλέπει με απαξίωση όλα αυτά τα επαγγέλματα, με την προτροπή του κράτους που φροντίζει να παρέχει αντικίνητρα στους γηγενείς και κίνητρα στους αλλοδαπούς. Ταυτόχρονα, το ίδιο σύστημα καλλιεργεί τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, το ιδεώδες του βολέματος σε κάποια καρέκλα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο ή εργασία με αντιστάθμισμα τη συμμετοχή σε συνδικαληστρικά σωματεία και κομματικές οργανώσεις. Το σύστημα δίδαξε στον Έλληνα πως η μόνη αποδεκτή θέση είναι αυτή του κομματικού στελέχους, του κουμπάρου και του λαμόγιου.

Που πήγαν όλοι αυτοί που σε άλλες εποχές θα κατείχαν αυτές τις θέσεις εργασίας;
Το σύστημα τους καθοδήγησε να αναζητήσουν πτυχία που πλέον δεν αξίζουν τίποτα. Κάθε χρόνο χιλιάδες εισακτέοι σε κάθε μορφής σχολές απαιτούν το πτυχίο με κάθε δυνατό τρόπο, με συμμετοχή σε κομματικές παρατάξεις, με μέσο, με σκονάκι, με εκπόρνευση. Αντί τα πτυχία να σημαίνουν κάτι για όσους τα κατέχουν, είναι πλέον απλά κάποια χαρτιά που το κράτος μοιράζει με ευκολία προκειμένου να μην νιώθουν μειονεκτικά όσοι δεν τα έχουν, όπως επιτάσσει η μαοϊκή νοοτροπία που εισήγαγε το καραμανλικό μόρφωμα.

Η μόνιμη επωδός των πρακτόρων της παγκοσμιοποίησης είναι ότι οι λαθρομετανάστες είναι απαραίτητοι γιατί αναλαμβάνουν τις δουλειές που δε θέλουν οι γηγενείς. Οι προδότες πολιτικοί που υλοποιούν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης καλλιέργησαν στον Έλληνα τη νοοτροπία πως η μόνη “δουλειά” που του αρμόζει είναι αυτή του τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου. Και αυτό μέχρι οι αλλοδαποί να αξιώσουν και τον τυπικό έλεγχο των κρατικών δομών, με διορισμούς συγγενών τους που θα προσκαλούν από τις χώρες καταγωγής τους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου