Google+ To Φανάρι : Για ακόμη μια εβδομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το επώνυμο Μπελογιάννης ο γιος του αγωνιστή, έπειτα από ειδική άδεια του ΚΚΕ

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Για ακόμη μια εβδομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί το επώνυμο Μπελογιάννης ο γιος του αγωνιστή, έπειτα από ειδική άδεια του ΚΚΕ

Για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη θα επιτρέπεται στον Νίκο Μπελογιάννη, υιό του αγωνιστή της αριστεράς Νίκου Μπελογιάννη να χρησιμοποιεί το επώνυμό του, έπειτα από ειδική άδεια που εξασφάλισε από το ΚΚΕ.
Τη σχετική άδεια, υπέγραψε ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Το επώνυμο Μπελογιάννης αποτελεί πνευματική κληρονομιά και ιδιοκτησία του κομμουνιστικού κόμματος. Οι αγώνες και οι θυσίες του ήρωα αυτού δεν θα επιτρέψουμε να καπηλευτούν από κανέναν, κι αυτό αφορά ακόμα και τον ίδιο του τον γιο. Είναι τιμή και περηφάνια για εκείνον το γεγονός ότι τον αφήνουμε να χρησιμοποιεί ακόμη το επίθετο του πατέρα του και θα έπρεπε να μας ευχαριστεί. Χάρη του κάνουμε».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μας σχετικά με τα πρακτικά ζητήματα αυτής της διένεξης, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Τόσα ωραία επίθετα υπάρχουν, αυτό έπρεπε να διαλέξει; Θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά για το αν θα του ανανεώσουμε την άδεια».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες πως θα ζητήσουν από τον Νίκο Μπελογιάνη καλού κακού να αλλάξει και το μικρό του όνομα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο ενοικίασης του επωνύμου με τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του κόμματος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου