Google+ To Φανάρι : Σοκ και δέος στο κέντρο της Στοκχόλμης

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Σοκ και δέος στο κέντρο της Στοκχόλμης

Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων τραυματίσθηκε από το δολοφονικό φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης – ενώ τουλάχιστον δύο άτομα έχουν ήδη πεθάνει και η αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι υπάρχουν 20 τραυματίες...

 Κατά τον πρωθυπουργό της χώρας ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί, ενώ επρόκειτο για μία τρομοκρατική επίθεση  – όταν οι εφημερίδες αναφέρουν πως το φορτηγό ήταν κλεμμένο, καθώς επίσης πως τρεις ένοπλοι πήδηξαν έξω πριν το «δυστύχημα». Η αστυνομία διέψευσε τη σύλληψη ισχυριζόμενη ότι, δεν είναι σίγουρη πως ήταν τρομοκρατική επίθεση – ενώ ορισμένοι αναφέρουν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί σε διάφορα μέρη της Στοκχόλμης  (πηγή).
Στην πόλη πάντως επικρατεί πανικός, ενώ έχουν κλείσει όλες οι υπόγειες γραμμές των τραίνων – με τα ελικόπτερα της αστυνομίας να περιπολούν στον εναέριο χώρο, επάνω από το κατάστημα που δέχθηκε την επίθεση του φορτηγού (φωτογραφία). Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα ξεφεύγει σταδιακά από τον έλεγχο, όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα στο παρελθόν – με αρκετούς να ισχυρίζονται ότι κάνουμε λάθος.
Υπενθυμίζουμε εδώ τα εξής: «Παρά το ότι η χώρα προσπαθεί να αγνοήσει τη μεταναστευτική κρίση, απαγορεύοντας έμμεσα στους Πολίτες της να αναφέρονται στο πρόβλημα, η κατάσταση επιδεινώνεται σε καθημερινή βάση, ενώ αρκετοί θεωρούν πως η Σουηδία βιώνει κυριολεκτικά ένα μεταναστευτικό σοκ και χάος.
Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που έχουν πανικοβληθεί από τα γεγονότα στο κέντρο της περιοχής Rinkeby της Στοκχόλμης, γνωστής για την υψηλή συγκέντρωση μεταναστών, καθώς επίσης ατόμων με μεταναστευτική καταγωγή, όπου κατά τη διάρκεια της βραδιάς εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές. Οφείλω να σημειώσω εδώ πως το Rinkeby έχει το παρατσούκλι «little Mogadishu», λόγω του μεγάλου αριθμού των Σομαλών που κατοικούν εκεί, ενώ η αστυνομία δεν το επισκέπτεται ποτέ τα βράδια, χωρίς μεγάλες ενισχύσεις.
Συνεχίζοντας, η χώρα αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα, αδυνατώντας να ενσωματώσει το μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων που έχουν εγκατασταθεί εκεί, πόσο μάλλον όταν έχει διαπιστωθεί μία κατακόρυφη άνοδος της ριζοσπαστικοποίησης τους, ενώ αποτελεί ένα γόνιμο έδαφος για τις ακραίες ισλαμικές οργανώσεις.
Ειδικά όσον αφορά την προχθεσινή εξέγερση στο Rinkeby, η περιοχή έμοιαζε κυριολεκτικά με μία εμπόλεμη ζώνη, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ρίξουν προειδοποιητικές βολές, για να αμυνθούν στις επιθέσεις με πέτρες που δέχονταν. Πολλά αυτοκίνητα καίγονταν (φωτογραφία), ενώ οι αναφορές των ΜΜΕ (πηγή), έδειχναν τον πανικό που επικράτησε» (πηγή).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου