Google+ To Φανάρι : Με απίστευτη ευκολία άλλα μάς υπόσχονται, άλλα πράττουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Με απίστευτη ευκολία άλλα μάς υπόσχονται, άλλα πράττουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παράλληλο σύμπαν της πολιτικής ηθικής Με αφορμή το καυτό ζήτημα της πώλησης μέρους της ΔΕΗ και το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος...
διαφωνούν, ας σχολιάσουμε ένα παλιότερο βίντεο του πρωθυπουργού σχετικά με τους διαφωνούντες.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού εξακολουθούν να μας αφήνουν άναυδους παρόλο το χρόνο που πέρασε. Είναι σαν να βλέπεις σε replay το ίδιο έργο ξανά και ξανά. Είναι από τις στιγμές που ακούς κάτι και δεν θέλεις να ακούς πλέον τίποτα, διότι δεν πιστεύεις ότι υπάρχει λογική σε αυτά που ακούς!

Ας δούμε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός αυτής της κατακαημένης χώρας: 1. Α.Τσίπρας: "Δεν ανέχομαι κάποιους που μας λένε, ότι δεν συμφωνούν, ότι διαφωνούν πλήρως, ότι υπερβαίνει τη συνείδησή τους, αλλά θα το ψηφίσουν". Μα και ο ίδιος, για πόσα πράγματα έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί, όμως τα ψήφισε και με το παραπάνω;

2. Α.Τσίπρας: "Και δε θα πω ψέματα(!) - δε με ενοχλεί αυτό επειδή με ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια του καθενός και της καθεμιάς, είναι δικό του ζήτημα". Τι να πρωτοσχολιάσεις εδώ; Όταν διαβάσει κάποιος το κείμενο το θεωρεί φυσιολογικό, αλλά ακούστε στο βίντεο με τι τρόπο το εκφράζει. Στο 0:13'. Το λέει, εννοώντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η αξιοπρέπεια του καθενός ή της καθεμιάς στο κόμμα του, επειδή είναι προσωπικό τους ζήτημα!

Είναι προσωπικό ζήτημα των βουλευτών ενός κόμματος αν είναι ή όχι αξιοπρεπείς; Δηλαδή ο αρχηγός που τους επιλέγει, όχι μόνο για το κόμμα, αλλά για να κυβερνούν μια χώρα ολόκληρη, σε θέσεις απόλυτης ευθύνης, δεν ενδιαφέρεται για το αν είναι αξιοπρεπείς;; Τότε μάλλον έτσι εξηγείται και το γιατί μας θέλουν όλους με αξιοπρέπεια κι αξιοπρεπή επιδόματα! Διότι δεν καταλαβαίνουν την έννοια αξιοπρέπεια! Χάσαμε το ηθικό μέτρο και οι λέξεις την έννοιά τους.

3. Α.Τσίπρας: "Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να σεβαστούν είναι η νοημοσύνη μας." Εδώ δεν μπορεί να γραφεί ολόκληρη η πρόταση, διότι δεν στέκει και συντακτικά η διατύπωση των λεγομένων που ακούγονται στο βίντεο. Μάλλον χρειάζεται να μάθουν καλά Ελληνικά αυτοί που γράφουν τους λόγους και να ξεχάσουν τα Ελληνικά αυτοί που τους ακούν.

Και μόνο η διατύπωση του ελληνικού λόγου από τους πολιτικούς, ως στοιχείο, αρκεί για να αποδείξει ότι πράγματι η νοημοσύνη μας δεν γίνεται σεβαστή. Βέβαια υπάρχουν και πλήθος βίντεο που αποδεικνύουν το πόσο η νοημοσύνη μας έχει γίνει σεβαστή όλον αυτόν τον καιρό. Κάθε άλλο. Όπως φαίνεται όμως, μάλλον οι πολιτικοί έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο Ελληνικός λαός έχει και μνήμη χρυσόψαρου.

Κι επειδή ψυχοπλακώνεται κανείς όταν τα βλέπει όλα αυτά, ας δούμε κι ένα σχετικό σατυρικό βίντεο να γελάσουμε με τα χάλια μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου