Google+ To Φανάρι : ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: 100 διαμερίσματα για λαθρομετανάστες – πρόσφυγες στη Λάρισα

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: 100 διαμερίσματα για λαθρομετανάστες – πρόσφυγες στη Λάρισα

ΕΝΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΛΙΠΟΘΥΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.. ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ…
(Η είδηση από το larissanet.gr) Το πρόγραμμα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην πόλη συζητείται αυτή την ώρα στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας....

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε πως από τους 1.000 περίπου μετανάστες – πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στο χώρο φιλοξενίας του Κουτσοχέρου, ο Δήμος προτείνει την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την φιλοξενία τους σε διαμερίσματα της πόλης. Ο Δήμαρχος σημείωσε πως υπολογίζεται πως θα χρειαστούν περίπου 100 διαμερίσματα, ενώ σε κάθε διαμέρισμα θα διαμένουν 5-6 άτομα.
Επίσης ξεκαθάρισε πως με το Σύμφωνο «βάζουμε στη μπάντα τις ΜΚΟ», ενώ οι προσλήψεις που θα απαιτηθούν για τις δομές θα γίνουν με διαφανείς διαδικασίες.
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Η κα Ρένα Καραλαριώτου τόνισε τη σημασία της κοινωνικής συνοχής και εξέφρασε την ανησυχία της για θέματα υγιεινής κ.ά.
Ο κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ζήτησε διευκρινίσεις για μια σειρά ζητήματα.
Ο κ. Έκτορας Νασιώκας επισήμανε πως γίνεται ένα βήμα μπροστά να ενταχθούν στον ιστό της πόλης οι πρόσφυγες. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.
Ο κ. Ντίνος Διαμάντος, ανέφερε μια σειρά από πιθανά προβλήματα που πρέπει να εξετάσει η δημοτική αρχή.
«Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και είπαμε ότι η δομή του Κουτσοχέρου δεν ήταν η ενδεδειγμένη» τόνισε ο κ. Πέτρος Κρίκης («Λαϊκή Συσπείρωση»). «Δεν έχουμε αντίρρηση να αναλάβει το πρόγραμμα ο Δήμος» κατέληξε ο κ. Κρίκης.
(Σχόλιο Hellas Now)
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ… ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ; ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;
ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ … ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ; ΒΑΦΤΙΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ..
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 5% ΑΝΤΕ ΤΟ 10% ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ… ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου