Google+ To Φανάρι : ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! Αποκρύπτουν έγγραφα που συνδέουν τα smartphone με τον καρκίνο – «Αν τα δημοσιοποιήσουμε θα προκληθεί ΧΑΟΣ»

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ! Αποκρύπτουν έγγραφα που συνδέουν τα smartphone με τον καρκίνο – «Αν τα δημοσιοποιήσουμε θα προκληθεί ΧΑΟΣ»

Η δικαιοσύνη προστάζει την κυβέρνηση να αποκαλύψει τον κίνδυνο καρκίνου που επιφυλάσσουν τα κινητά τηλέφωνα. 
Ειδικότερα, ο δικαστής ενός ανώτατου δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι οι αρχές της Καλιφόρνιας πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα έγγραφα που να υπογραμμίζουν τους κινδύνους για καρκίνο από τη χρήση κινητού τηλεφώνου.  ...

Μέχρι τώρα, οι κρατικοί αξιωματούχοι του τμήματος Ερευνών Περιβαλλοντικής Υγείας προσπάθησαν να κρατήσουν κρυφά τα έγγραφα από το λαό. Ωστόσο, την Παρασκευή, ένας δικαστής διαμήνυσε ότι η πολιτεία πρέπει να δημοσιοποιήσει όλα τα έγγραφα, στα οποία  περιγράφονται οι κίνδυνοι υγείας που συνδέονται με τη ραδιενέργεια που εκπέμπεται από τις κινητές συσκευές.
Το CBS αναφέρει:
Η πολιτεία αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα όταν της ζητήθηκαν από έναν υπεύθυνο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Μπέρκλεϋ,  του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.  Έτσι, ο δρ. Joel Moskowitz  μήνυσε το κράτος βάσει του νόμου που προστατεύει τα Δημόσια Αρχεία της Καλιφόρνιας.

O Moskowitz, υπέυθυνος του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στην αμερικανική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Μπέρκλεϋ, εξήγησε στο KPIX 5 το λόγο που έκανε την μήνυση. «Θα ήθελα αυτό το έγγραφο να δει το φως της δημοσιότητας, διότι θα πληροφορήσει το κοινό για την ανησυχία που υπάρχει μέσα στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας, για το γεγονός ότι η ραδιενέργεια των κινητών τηλεφώνων αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και επίσης,  θα δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την μείωση αυτών των κινδύνων.»

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι η πολιτεία προσπαθεί να αποκρύψει το έγγραφο, αυτός είπε, «Ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τον κόσμο σε κατάσταση χάους και σύγχυσης και υποπτεύομαι ότι φοβούνται την αντίδραση της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών σε περίπτωση που δημοσιοποιήσουν το συγκεκριμένο έγγραφο. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο υποστήριξαν ακόμα και στη σύντομη ενημέρωση που έκαναν.»
Με μια αβέβαιη απόφαση την Παρασκευή, ένας δικαστής ανακάλυψε ότι τα ντοκουμέντα είναι, στην πραγματικότητα, δημόσια έγγραφα και άρα το κοινό έχει το δικαίωμα να τα δει.  Δήλωσε, επίσης,  ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον εκ μέρους του λαού για την ανακάλυψη του καθηγητή σχετικά με τους κινδύνους που φαίνονται να συνδέονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και τις συμβουλές που δίνει  στο κοινό για τους συγκεκριμένους κινδύνους.

Ο Moskowitz αναφέρει μια καινούρια έρευνα που εντοπίζει σημαντική σχέση ανάμεσα στη χρήση των κινητών για 10 ή περισσότερα χρόνια και τον αυξημένο κίνδυνο για όγκους του εγκεφάλου.
Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας δε σχολιάζει την απόφαση ή αν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Οι δικηγόροι σημειώνουν ότι θα μπορούσε να ασκήσει έφεση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίων δηλώνει πάντως ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη για μια ‘’ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα σε ασύρματες συσκευές και καρκίνο ή άλλες ασθένειες’’ αναφέρει το yournewswire.com.

Ωστόσο, ο Moskowitz, που πιστεύει ότι όντως τα κινητά τηλέφωνα επιφυλάσσουν κινδύνους για την υγεία και παροτρύνει τους χρήστες να μειώσουν την επαφή τους μ’αυτά, ελπίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα βοηθήσει τουλάχιστον να δοθεί προσοχή στο θέμα.

 επιμέλεια Δαναός για το Hellas-now.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου