Google+ To Φανάρι : Ανοίγουν τώρα λογαριασμούς για Novartis!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ανοίγουν τώρα λογαριασμούς για Novartis!

Φορολογικό «ξεσκόνισμα» της εταιρίας με εντολή εισαγγελέα.
 Στο «σκάνερ» του ΚΕΦΟΜΕΠ και λίστα συνεργαζόμενων μεγαλογιατρών
Ρεπορτάζ Παναγιώτης Στάθης
Πενήντα πρόσωπα του κύκλου «εμπιστοσύνης» της Novartis, ανάμεσά τους κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και εταιρικά μεγαλοστελέχη, όπως και η ίδια η εταιρία και όλες οι συνδεδεμένες θυγατρικές με αυτήν, έχουν τεθεί στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών που ακολουθούν τον δρόμο του χρήματος. ...

Η εντολή του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) είναι ξεκάθαρη, αφού μόνο έτσι θα εντοπίσουν τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος, πάνω στο οποίο δομήθηκε το σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων των φαρμάκων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΚΕΦΟΜΕΠ ήδη έχει παραλάβει από τις τραπέζες το CD με τις καταθέσεις και προχωρεί σε άνοιγμα λογαριασμών:
- 20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων,
- 30 μεγαλοστελεχών της εταιρίας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα,
- της βασικής εταιρίας, αλλά και των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της.

Οι έλεγχοι έχουν ως στόχο τον εντοπισμό συναλλαγών με μεγαλογιατρούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκεται λίστα με τα ονόματα 4.000 γιατρών που συνεργάστηκαν ή είχαν κάποια επαφή με τη Novartis και ήδη γίνεται «σκανάρισμα» όλων των προσώπων, ώστε να δουν ποιοι ήταν οι βασικοί «παίκτες» του όλου εγχειρήματος.

Ερευνα
Για το σκάνδαλο της Novartis διενεργείται έρευνα σε δύο επίπεδα: από την Εισαγγελία Διαφθοράς, μετά την παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακα της εταιρίας, και από τον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τη φαρμακοβιομηχανία Novartis και τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Ηδη έχουν γίνει έφοδοι σε 17 σημεία της Αττικής, σε σπίτια και γραφεία προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η μία έρευνα έγινε από τους αστυνομικούς στο σπίτι και το γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (και πρώην προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων) Δημήτρη Λιντζέρη, απ' όπου επίσης κατασχέθηκαν υπολογιστές και έγγραφα. Ο ίδιος μετά την έρευνα δήλωσε ότι «στη διάρκεια των 35 χρόνων άσκησης της ιατρικής όσο και κατά το περίπου ένα έτος ως πρόεδρος του ΕΟΦ δεν είχα ουδεμία αθέμιτη σχέση με την εν λόγω εταιρία.

Οποιοι έλεγχοι διενεργούνται είναι αναγκαίοι προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση». Επίσης, έρευνα έγινε και στα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη», αλλά και στο σπίτι του εκδότη της Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου