Google+ To Φανάρι : Golden Boys και στον ΟΔΔΗΧ - Σκανδαλώδης διάταξη διπλασιάζει τους μισθούς των διευθυντών

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Golden Boys και στον ΟΔΔΗΧ - Σκανδαλώδης διάταξη διπλασιάζει τους μισθούς των διευθυντών

Προκλητική διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε σήμερα (8/2) στη Βουλή, διπλασιάζει τους ήδη υψηλότατους μισθούς των διευθυντών του ΟΔΔΗΧ, την ώρα μάλιστα που το ελληνικό Δημόσιο προσπαθεί εξοικονομήσει χρήματα φορολογώντας δίχως έλεος τον απλό Έλληνα πολίτη....


Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την διάταξη, εξαιρούνται από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ μηνιαίως), ο γενικός διευθυντής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανέρχεται σε 8.315 ευρώ μηνιαίως (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του προέδρου του Αρείου Πάγου).

Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται ο καθορισμός στην πολιτική αποδοχών του προσωπικού του ΟΔΔΗΧ ώστε αυτή να συναρτάται με αντίστοιχες αποδοχές στελεχών ιδίων προσόντων στον τραπεζικό-χρηματοοικονομικό τομέα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου