Google+ To Φανάρι : Να παρέμβει η Δικαιοσύνη!

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη!

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοκρατία
Η «δημοκρατία» είναι το μόνο ΜΜΕ στην Ελλάδα που έχει ασχοληθεί με τον πυρήνα του προβλήματος που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και έχει ταυτόχρονα ονοματίσει τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί εναντίον του έθνους και του λαού.....
Αυτό δεν είναι κομπασμός, αλλά αντικειμενική διαπίστωση. Απόδειξη αποτελούν και η καθημερινή μαχητική και αποκαλυπτική αρθρογραφία της εφημερίδας μας και οι επανειλημμένες πρωτιές σε θέματα που μπορεί να γνωρίζουν και άλλοι, αλλά ουδείς τολμά να φέρει στο φως.

Ενα από τα θέματα που είτε αγνοούσαν τα κατεστημένα ΜΜΕ είτε σκοπίμως αποσιώπησαν ήταν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» που αποκάλυπτε ότι «Ελληνες golden boys είναι αυτοί που, μεταξύ άλλων, ποντάρουν στο Grexit κερδοσκοπώντας συστηματικά σε βάρος της χώρας, ακόμα και με δηλώσεις τους σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξαίροντας την πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη!».

Στο ρεπορτάζ αναφερόταν ότι οι Τέο Φάνος και Μάικλ Σακκάς, που εμφανίζονται ως οι βασικοί διαχειριστές κεφαλαίων στο λονδρέζικο fund Capeview Capital, πριν από τέσσερα χρόνια «βομβάρδισαν» τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές! Αυτό το είπε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, οι ελληνικής καταγωγής fund managers «δήλωναν στο Bloomberg, την ίδια περίοδο που η εγχώρια κεφαλαιαγορά “βομβαρδιζόταν” και η αγωνία της κοινής γνώμης για τη σταθεροποίηση της οικονομίας είχε κορυφωθεί, ότι “η Γερμανία έχει ένα πολύ ξεκάθαρο σχέδιο για την Ευρώπη”!».

Η εικόνα των πρακτικών που εφαρμόστηκαν κατ' εξακολούθηση σε βάρος της χώρας γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη, όταν στο άρθρο της «δημοκρατίας» επισημαίνεται ότι «προ δεκαημέρου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι επιβάλλει πρόστιμο 154.000 ευρώ στα εν λόγω funds, που ελέγχονται από την Capeview Capital, για λόγους που συνδέονται καθαρά με την υποτιμητική κερδοσκοπία στο Χρηματιστήριο»!

Αυτοί οι άνθρωποι ρευστοποιούσαν μετοχές που δεν είχαν, ποντάροντας ταυτόχρονα στην πτώση των μετοχών και του γενικού δείκτη του ΧΑ.

Φυσικά, αν τα παραπάνω δεν... συγκινούν τους εισαγγελείς, τίποτα δεν πρόκειται να τους συγκινήσει.

 Διαβάστε σχετικά: Οι λύκοι που «έπαιξαν» με την τύχη της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου